Ruumivärav :: Vaata teemat - Alateadvus
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Alateadvus

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Küsimustest vastusteni
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
a.n.c



Liitunud: 29 Aug 2006
Postitusi: 39

PostitusPostitatud: Kolm Aug 30, 2006 4:29 pm    Teema: Alateadvus Vasta viitega

Kas alateadvuses on olemas inimese kõik võimalused?
Et see kahene teadvus,millest on siin räägitud,tähendab seda,et ollakse ka alateadvuses teadvel?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Aug 30, 2006 5:24 pm    Teema: Re: Alateadvus Vasta viitega

Alateadvus ongi seepärast "ala...", et see pole siin maailmas mitte väga käibel, kasutusel nagu tavateadvus, samas on see tihedalt ühes inimese jaoks üliteadvusega, tegelt on see inimlik liigitamine, pole mingit üla/üli ega alailma ega teadvust, on vaid teadvus ja asend milles me kinnistume, kuipalju sellest aksepteerime, ka kahest teadvust pole tegelikult on vaid inimese enda sulgumine ühte asendisse, kapslisse ülejäänud reaalsuse eest, kuid kuidagi peab asju sõnastama, mingites terminites.
Ma ei pooldaks muidu mingeid liigitusi, see ajab asjad keeruliseks, nagu maailm ongi endaga teinud, väga keeruliseks ajand end, kuid kuidagi peab seletamatut sõnadesse paigutama, mis ikkagi kohmakalt väja kukub Wink .

Alateadvus domineerib küll, unedes rohkem kui ärkvelolles aga ka mitte täiesti, sest ka uned põhinevad enamus tavateadvusel, vahetevahel sekka lastes alateadvuse lõike, mis on vabad inimlikkusest. Siis võivad uned olla eriti kummalised ja mõistetamatud, kuid sisaldavad infot, nt.tulevikku, või nt. teadlased, muusikud saavad infot, mida tavaolekus kuidagi kätte ei saa, sest ees on parjääre, mida me tavaolekus ei tajugi.

Kahene teadvus aga on juba alateadvusest läbi minek, kuid alateadvuse rakendamine võib selle värava luua, kust siit kehast lahkudes võime minna, kuna siis me siitpoolt ei võta midagi kaasa, ka seda praegust teadvust, v.a siis kui kahene teadvus on töökorras, siis me mäletame.

Inimeses on absoluutselt kõik olemas ja ometi samas ka mittekui midagi.
Sest inimesel on tohutud kasutamata ressursid, millest tavaliselt hoidutakse, sest see on tundmatu valdkond ja seda kardab selle inimese teadvus, mis on enda vundamendi siia ühesesse asendisse kinnistanud ega aksepteeri tundmatut, kui reaalsust,kui see ei mahu inimlikesse, ettekujutatud, kujundlikesse jne. raamidesse.

Jeesus ütleski inimestele "teie olete jumalad", nii see ongi, inimene on jumal, vaid siis kui ta ei ehita oma vaimumaja endas, siinse kaduva vundamendile, mille nimi on inimlikkus, see kaob kohe,kui me keha maha jätame, sel pole väärtust, kuid samas tuleb ka seda austada, sest me oleme kogemas seda kaduvat siin ja praegu, mis on eriline väljakutse kõikidele teadvustele inimestes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Kolm Aug 30, 2006 7:01 pm    Teema: Re: Alateadvus Vasta viitega

a.n.c kirjutas:
Kas alateadvuses on olemas inimese kõik võimalused?
Et see kahene teadvus,millest on siin räägitud,tähendab seda,et ollakse ka alateadvuses teadvel?

Alateadvuses pole veel kaugeltki inimese kõiki võimalusi, sest see on seotud inimeseks olemisega. Võimalikkuste kogumi ala, ehk siis Castaneda terminites kookoni inimese riba on see millega alateadvus piirdub, kuigi järskude piiride panek on pigem asja selgitamiseks, kui absoluutse tõe määramiseks.
Alateadvusest tuleneb näiteks see hoop teadvusele milles me oleme "pikka" aega arvanud, et oleme muutunud, kuna oleme "õieti" mõelnud, söönud, tegutsenud, elanud ja hankinud vastavaid teadmisi, ning ühel päeval paneb elu meid vastavasse olukorda milles reageerime nii nagu me reageerisime ennem "õieti" mõtlemist, söömist, tegutsemist, elamist ja vastavate teadmiste hankimist. Seega polenud me alateadvuses üldse muutunud, olime vaid teadvuses arvanud, et oleme muutunud. Alateadvus on meie inimeseks olemise omapära, reageeringute ja kogemuste allikas, ehk siis see kes me inimestena tegelikult oleme.

Kahene teadvus ulatub läbi alateadvuse meie energiasse. Teadvuse "korraliku" arengu-laienemise-avanemise protsess peaks kõigepealt hakkama haarama alateadvust, et olla teadvel enda omapärast, reageeringutest ja kogemustest. Sellest tulenebgi soovitus enese omapära, reageeringute ja kogemuste erapooletuks kõrvalt jälgimiseks igapäevases elus inimesena.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
a.n.c



Liitunud: 29 Aug 2006
Postitusi: 39

PostitusPostitatud: Kolm Aug 30, 2006 7:59 pm    Teema: Vasta viitega

Ehh,raske jah sõnastada.Teadvus on ikka üks mis siis laieneb/avardub.

Kas ma petan ennast kui ma sublimaarselt programmeerin oma alateadvust,et mu tavateadus hakkaks siis laienema alateadvusesse?

Kui ma nüüd avardun nii palju,et alateadvus on mu ainuke teadvus,olen ma siis lihtsalt võlur)) või olen ma näinud ka Vaimu?

Täiesti nõus väitega,et elu korraldab katseid kas oleme tegudes sama kõvad mehed kui mõtetes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Kolm Aug 30, 2006 10:46 pm    Teema: Vasta viitega

a.n.c kirjutas:
Ehh,raske jah sõnastada.Teadvus on ikka üks mis siis laieneb/avardub.

Kas ma petan ennast kui ma sublimaarselt programmeerin oma alateadvust,et mu tavateadus hakkaks siis laienema alateadvusesse?

Kui sa seda õieti taotled, siis ei peta ennast ja võid seda taotlemist teostada nii kuidas see sinu puhul töötab – varitsed kuidas sinu taotlus võiks teostuda.

Tsiteerin::
Kui ma nüüd avardun nii palju,et alateadvus on mu ainuke teadvus,olen ma siis lihtsalt võlur)) või olen ma näinud ka Vaimu?

Kui sa avardud, siis sa mitte ei vaheta teadvuse asukohta,vaid avardad tavateadvuse teadlikkusele juurde veel teadlikkuse alateadvuses.
Võluri võimalused hakkavad ilmnema siis kui sinu teadvus avardub energiasse ja kui sa oled energeetilistelt rännakutelt kaasa toonud piisava hulga mitteorgaanilist energiat ja siis kui sinu teadvusest on saanud selle tulemusena keskkonna element – kui sinu teadvus on nii iseseisev, et asub pidevalt ka väljapool sind. Siis võib hakata varitsema seda kuidas see toimib ja mõjub väljapool sind. See pole aga jooga fanaatilise pühendumise ja eneseületamise tulemusena oma energia läbi surumine millegi üleloomuliku teostamiseks, vaid teadvuse avardumise tulemus – see pole eesmärk endale ja teistele tõestada, et mul ja inimesel üldse on võimalik teha midagi üleloomulikku, vaid lihtsalt olukord milleni meie teadvus on jõudnud. Kuna sellisel avardumisel ei saa olla inimlikku eesmärki, siis tavaliselt ei panda seda ka mingitesse imetegemise eesmärgi kujunditesse ja see võime on sellepärast pigem abstraktne, ilma kujundlikult väljendumatta üldine mõju. (Castanedast vanad nõiad tahtsid olla võimsad ja imetlusväärsed tegijad, kuid uute nõidade arvates ei saavutanud nad lõpptulemusena midagi Smile ).
Vaimu näeme alles siis kui oleme vähemalt energeetiliselt rännanud täielikku tühjusse ja täielikku maailmade kogusummase, milles kõik on kül ühes koos kuid ei oma kuju – see on see kolmanda tähelepanu valgusookean.

Tsiteerin::
Täiesti nõus väitega,et elu korraldab katseid kas oleme tegudes sama kõvad mehed kui mõtetes.

Jah, kuid siinjuures ei pea me mitte saama eesmärgi poolest kõvadeks meesteks, vaid investeerijateks kes investeerivad enda teadlikolekut ikka avaramaks ja avaramaks. Kõva mehe eesmärk siinjuures, selles veendumise vajadus ja selle tõestamine endale või teistele on inimlikkuse püüe jääda ikkagi võimule ja ära kasutada see teadvuse avardumine. Selle tulemuseks saab olla võimalus end imetleda ja sellega lõpuks lihtsalt surra – see on tegelikult üks väga magus lõks, millesse lausa tahaks minna ja kuna seda toetavad ka teatud jõud siis võivad need jõud anda isegi võimeid omaltpoolt juurde, kuid eemaldavad märkamatult inimese Vaimsed võimalused aegruumist ja polaarsusest enamaks eksistentsiks.

Enda muutumisega on samuti oluline teatavaks võtta see asjaolu, et mitte eesmärk võimalikult palju ja põhjalikult muutuda pole oluline iseenesest, vaid see kas me muutume niipalju, et oleks võimalik teadlikolekut edasi avardada. Oluline on tegelikult see, et me enda kõrvalt jälgimisega ja teadlikkuse alateadvusesse avardamisega jõuaksime enda põhjalikuma tundmiseni ja seega enda inimlikkuse äratundmiseni, selle lõksude äratundmiseni, teadvuse iseseisvamaks saamiseni jne, kuni Vaimuni. Teatud enesetundmise tulemusena saame hakata enda omadusi ära kasutama vahenditena ja kui me selleni oleme jõudnud, siis pole neid omadusi enam vaja muuta, sest nad pole iseseisvad, vaid on meie teenistuses vahenditena. Kuid sinnamaani oleks jah vaja muutuda, et sinnani pääseda.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Teis Mai 13, 2008 10:45 am    Teema: Vasta viitega

mule meenub praktika, kus dj lasi laua ja hulga kola mägedesse vedada. seal lasi ta õpilastel kõhuli laual olla ja tähelepanelikult laua alust tundma õppida. tõenõoliselt on lõpmatus igal pool, aga millegipärast on teda laua alt kõige kergem leida.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Mai 13, 2008 1:21 pm    Teema: Vasta viitega

Jah, sest inimene oma kogumispunkti asendis ongi üks kolalaud või õigemini ise ka üks kola sel laual Very Happy ja kui kogumispunkt ei nihku ega liigu ehk on paigal, siis üldiselt sellest lauaalusest ka midagi aru ei saa, kuna tonali laua prahiga lõpmatust ei selgita.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Küsimustest vastusteni Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory