Ruumivärav :: Vaata teemat - seos usu ning haiguste vahel
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
seos usu ning haiguste vahel

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Teadusest
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Nelj Aug 28, 2008 6:35 am    Teema: seos usu ning haiguste vahel Vasta viitega

http://www.delfi.ee/news/teadus/teadus/article.php?id=19727041&l=fplink

<Miks on maailmas nõnda palju erisuguseid uske, mis tihtipeale omavahel vaenujalalgi? Aga sellepärast, et inimesed oleksid tervemad: USA teadlaste arvates pidurdavad usulised erimeelsused nakkushaiguste levikut.

Rühm teadlasi eesotsas New Mexico ülikooli bioloogi Corey Fincheriga on teinud statistilise analüüsi, millest nähtub, et usuelu on kirevam just noissamus maailma paigus, kus nakkushaigusi esineb rohkem kui mujal. Sellest järeldavad nad, et usulises mitmekesisuses ongi küllap süüdi just bakterid ja viirused.

Avastatud korrelatsiooni niisugune tõlgendus kohtab akadeemilistes ringkondades paiguti selget vastuseisu. Kuid mööndakse ka, et uurimistöö võib avada usundite tekkele ja ühiskonnarollile uue vaatenurga.

Ehkki paljude maailma usundite ajaloost on teada päris palju üksikfakte, ei ole religiooni kui inimliigile igiomase nähtuse tekkelugu ja evolutsiooniline otstarve loodusteaduslikust seisukohast sugugi selge. On koguni arvatud, et religioosne mõtlemine on inimestele pähe sugenenud lihtsalt evolutsiooni tarbetu kõrvalsaadusena, võib-olla suhteliselt suure ajumahu tasuta kaasaandena.
<<

see vaat et toetab hüpoteesi, et erinevad usulahud pole muud, kui allumine erinevale anorgaanilisele, keda jumalaks tituleeritakse.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Aug 28, 2008 12:43 pm    Teema: Vasta viitega

Üldiselt inimlikkus tahabki kedagi, midagi kummardada, inimlikkus tahab imetleda ja ülistada ja "jumalat" ja imesi näha ja ka usujuhte imetella, kes enda äraeksinud enesetähtsust lasevad omakorda oma alamatel usklikel toita ja tõsta ning neid omakorda eksitada ika sügavamale.

Ja igal usulahul oma reeglid mis omakorda määravadki tervise omadused, mis võrreldes tavarahvaga võivad olla erinevad. Jumalal nt. pole sellega mingit asja, vaid usklike elustiil mis nüüd usulahk tekitab muudab ka tervist, nagu iga teine enda elu muutmise tulemus. nt totumise harjumuse muutmine, üldse elu muutmine, alati kaasnevad ka tervise muutumise omadused siis.

Ja muidugi anorgaanilisele on nende tadvus söödaks, nii nagu kõigi enamuse inimkonna omagi. Üldiselt inimene kummardabki "inimkuju" igas variandis ja värvis, ja see on teadvuse pärssimine ja kinni kiilunud teadvus ei näe ega kuule rohkem kui seda millega aju ära loputet sai. Vastvalt siis ka tervis ja ärasöödud saamise oht. Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Nelj Aug 28, 2008 1:39 pm    Teema: Vasta viitega

Anorgaanilised olendid jah saavad toitu tugevatest tunnetest ja emotsioonidest, mida leidub ka usundites ja usulahkudes ja loomulikult inimkujus usujuhtidena.
An-olendid ei püüa otseselt neid tundeid ja emotsioone, kuid inimesed ise kasvatavd need kättesaadava ulatuseni samaaegselt teadvuse mittekasvatamisega sellejuures - teadvus ja teadlikkus tunnete-emitsioonide jõu valdamiseks ei kasva kuid tunded-emotsioonid kasvavad nagu lopsakas ja pime rohi mis ei näe kuidas meelitab veiseid endid sööma ("sõralised nagu saatan või mis Wink Very Happy ").

Kui me ei vihka või allaheitlikult, pimesi ja imetledes ei kummarda, siis genereerime vähem tundeid-emotsioone, oleme kainemad, tajume selletõttu tõesemalt ning seega on teadvusel rohkem ruumi.
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Teadusest Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory