Ruumivärav :: Vaata teemat - Tondilood tegelikkusest.
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Tondilood tegelikkusest.

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Energeetilised sündmused elust endast
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Märts 28, 2007 9:14 am    Teema: Tondilood tegelikkusest. Vasta viitega

Lugu minu elust.

Kord kui väike u-10 a. olin, ja pidin rattaga 5km kooli sõitma ning üks teeosa oli alati mäkketõus ja siis ükskord hommikul kui sellest mäest jälle üles sain, näen teeservas seismas inimest üleni mustas, minust u.300m eemal.
No algul ei osanud midagi arvata aga lähenen rattaga ja kohkun, teeääres seisab mees kes end mõned päevad tagasi äratappis, kuigi mäletan kahesugust tema surma juttu, mõned mainsid, et tegu oli südamerabandusega, teised jälle, et enesetapuga.

Mees seisis oma talu teeotsas aga üle tee sellest, jäädes minust paremale, seega teeserva kus mina just sõitsin ja vahtis tühjade mustade silmadega minusuunas(eemalt paistis nii) tegelikkuses aga eikuhugi.

Ma jõudsin temani, ta jäi nüüd minust vaid u.1,5-2m teeservani, praktilielt käega katsutavasse kaugusse ja ma nägin teda üksipulgi, ta vaatas tegelikult liikumatul pilgul minust mööda tühjusse, tal olid mustad silmad(ilmsi pruunid), mustad juuksed(ilmsi ka pruunid) ülepa korralikult kammitud, sünkmust mantel, mustad püksid, ja kingad, näost lumivalge.

Nüüd, seda nähes võtsin rattalt viimase, mõeldes et kas ratas ikka koolini vastu ka peab.
Mehe surma kinnitas see, et ta surmakuulutus oli ka lehes, täpselt ei tea aga kuulutus oli kas eilses või siis sel hommikul lehes, vanemad lugesid ja rääksid sellest veel palju tol päeval ,kui see lehes oli, sest neil oli mehest kahju, hea mees oli aga naisega olid tal segased lood.

Ja niisama kõlakas oli mõnipäev enne lehte, et see mees on surnud. Ta sai lastega hästi läbi kui elus oli ja mul oli ka temast kahju siis.
Aga lapse asi, ei uuri asja, siis polnud heast onust midagi kui too kavatses surnuna maapeal kõndida Surprised .

Ma muidugi võtsin rattalt viimase, kuna ei saanud mittemidagi aru, kuidas saab surnu teeääres püsti seista.
See lugu ei lähe mul kunagi meelest nagu näha pole asjad vaid filmides, need on tegelikkuses olemas.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Reede Märts 30, 2007 8:15 am    Teema: Vasta viitega

Otepää kiriku kummitus

Kuskil 1998-nda aasta suvel, juulilõpupoole, täiskuu õhtul, sai tuldud kusgilt Lõuna Eesti poolt ja peatutud Otepää kiriku juures. Kell võis 22 paiku olla, kuu paistis ja läksime kirikut vaatama.
Kõik(meid oli 3) kuuleme, et orel mängib sees ja ühed soomlased kangutasid seepeale eest peaust, mis lukus oli. Kloppisid lausa uksele ja hüüdsid, tahtsid sisse.
Ei avatud. Oli ka pisike küljeuks, käisin seda kangutamas, pärast ka soomlased kinni, mis kinni ja keegi ei tulnud küsima ka, et mis te karjute ja kangutate aga akendest paistsid laes suured lühtrid põlemas.

Soomlased lahkusid lõpuks ja jäime kolmekesi videvikku.
Kõnnime ümber kiriku ja kuulame orelit.
Üks meie seast ütles, et "kui taevalikult ilus muusika", ma ei jälle ei saanud üldse aru, et mingi viis oleks, nagu rohkem suvaline harjutamine vms. proovimine, täiesti erinev kuulmine oli.
Tegime paar tiiru peale, et kah ära minna, istume autosse juba ja ma vaatan, pisike kõrvaluks praokil, ripakil, enne oli lukus, nägin seda ja kangutasin ju enne seda, täiesti kinni oli.
Lähen tagasi ja pistan pea uksest sisse. Hoolimata suurtest lühtritest kõrgel laes, oli all sametine kottpimedus.
Õue videvik valgustas väheke kiriku pinke, mis ukse all olid mu ees tihedas reas otsapidi mu suhtes, ja valgeks värvitud.
Ja niikui pea sisse pistsin orel lakkas mängimast, võtsin pea ära, orel kohe mängima, katsetasin oma 4-5 korda nii, ikka sama.

Miski mu sees ütles, ära mine sisse, midagi on valesti.
Ei läinudki. Sõitsime ära, orel jäi mängima, uks ripakile ja lühtrid põlema.

Tulime mõne päeva pärast tagasi, et meelega kirikusse minna päeval ja kontrollida, sisu.
Avastus oli mulle veider. Esiteks selliseid lühterid laes pole olemaski.
On sellised mdalale rippuvad, vist 6-7 küünlaga väikesed lühtrid, mis väljast üldse näha polegi, aknad liig kõrgel nende suhtes, aga mina nägin väga suuri kõrgel laes, oma 20-30 küünlaga ja mis olid aknast juba eemalt õuest näha säramas.
Ja veel istmed olid puidu värvi, laiemad ja väikese ukse ees neid polnud, nagu mina nägin, vaid seal oli sissetulekuks/väljumiseks lai vahe tehtud, et tulles või minnes vaba tee oleks, kuid mina nägin neid ridu ka enda ees, ukse ees.

Küsisime kiriku teenrilt, kes seal ka oli, et kas seda külje ust ka tarvitatakse, ta vastas, et "väga harva, peamiselt on see koguaeg lukus, ega kasutata va. vahest siis, kui inimesi liiga palju on(mida aga ei olevat pea kunagi eriti ,et vanasti veel, aga nüüd mitte), lasti vahel küljepealt ka välja".

Ka küsisime, et kas siin on selliseid suuri lühtreid ka olnud, ta ütles, et "pole iial näinud oma elus, et siin mingeid suuri lühtreid laes oleks olnud".
Orel oli mingi putkaga ümbritsetud, uks lukus aga ülalpool puit varbad, ja sealt sai näha orelit.
Küsime ,et "kas siin keegi mängimas ka käib nii hilja nagu 22 aeg".
Õeldi et "pastori proua käib õhtul vahel harva, aga tuleb enne pimenemist 6-7 paiku ära alati, kuna kardab".
Seal nuuskides leidsin trepi alt tohutu marmor tahvli, mis oli ka luuk maa alla ühtlasi.
Tahvlil oli ümberringi kulunud ladina keelne kiri ja sangad, mida siis tõstmiseks/nihutamiseks nagu kasutati ja õues veel ka silt 13 saj.-18 saj. maalune matmispaik, mis asub nagu siis kiriku all.
Selline lugu siis Otepää kirikust.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tom



Liitunud: 26 Sept 2006
Postitusi: 326

PostitusPostitatud: Reede Märts 30, 2007 8:45 pm    Teema: Vasta viitega

Surprised
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Laup Märts 31, 2007 4:42 pm    Teema: Vasta viitega

1.Kord tuli elada majas, mis oli mõisahoonest korteriteks tehtud(maal) ja selle ümber olid vanad kõrval hooned kuurideks tehtud, milledel aknad ka ees, kuueeruuduga nagu vanadel majadel.
Sellise kõrvalhoone ühes seespool küljes oli suur valatud auk see oli siseruum. Väljast sai alla vaadata ja ma ei tea mis põhimõte sel ruumil oli, olin siis laps alles ja pea samavana kui eelnevas loos, kus surnu teeääres seisis(asukoht peaagu sama).
Lähen mina kord õhtul kassi kutsuma, kutsun uksel.
Tolle keldriruumi avaus oli vaid mõni meeter maja uksest aga selle suue mis oli võlvitud kujuga oli küljega mu suhtes, nii et uksel olles sinna siise ei näinud, hoone oli otsapidi mu suhtes. Kutsun, ei kassi kuskil aga sellest august hakkas mingit madalat õudsat heli tulema. Ma ei taipand kuidas see august tuli ja see polnud inimese hääl, inimene oleks appi karjund kui kukkunuks või muidu soigunud. Looma kah ei meenutanud. See tekitas kõheduust ja läksin tuppa, väljas pimenes, läksin poole tunni pärast uuesti kassi kutsuma ja jälle sama heli sealt august, ebamaine madal häälitsus. Hommikul läksin vaatma kas on mingeid jälgi millegist, kasvõi ronimisest, kukkunust, kukkumisest, kellegi laibast või mida iganes. Aga keller kõik puhas ja tühi.
Väljas oli selle augu võlvitud, võiks öelda ukesele aedik ette ehitatud, et keegi sissse ei kukuks ja sealt sai alla vaadata. Keegid ütlesid et see olnud jäähoidmise kelder vanasti.


2.Sama hoonega on veel üks lugu. Kord kiigun selle ees õuel paltsil ja naudin mõnusat ilma, tuult polnud ja üldse sume ja mõnus suveilm oli.
Äkki kukkusid kõik selle maja kuueruutus akende klaasid korraga eest, lihtsalt vajusid klirinal maha, heast-peast. Ma jätsin kiikumise ja vahin, vaikus, mitte midagi, aga akende klaasid olid hunnikus akende all.


3.Siis kord sõitsin rattaga oma kortermajast eemale(kus ka see keller oli kõrvalhoones) suure tee poole aga paremale jäi mõisvaremete jäänustest ümberehiatud ja väravaga kinni pandud bensiini hoidla.
Sealt sai sisse vaadata vahel, kus paistis kütuse tünne. Hoidla taga
oli mudane merest eraldunud sopp ja võsa. Ilm oli soe ja ümbrus inimvaikne, äkki kostab selle hoidla tagant kohutav ja kõva ebamaine naer, selline heli mida inimene järgi teha ei oska aga võiks ometi öelda et seda tegi keegi. Hoone taha ei pääsenud see oli nii soine ja umbes, keegi seal ei käinud ja naer ei kuulunud ühelegi inimesele, see lihtsalt polnud inimese hääl.
Ma mõtlesin "päise päeva ajal" igaksjuhuks läksin ära, mine tea.

Shocked
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tom



Liitunud: 26 Sept 2006
Postitusi: 326

PostitusPostitatud: Püh Apr 01, 2007 11:19 am    Teema: Vasta viitega

pagan võtaks, miks mul kunagi selliseid asju ei juhtu... Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Püh Apr 01, 2007 6:55 pm    Teema: Vasta viitega

Miks need juhtuvad ühel rohkem kui teisel, sellele pole otsest ja ühest vastust. Tegemist on anorgaanilise maailmaga ühendusega.

Aga jutujätkuks lugu aastate tagant.

Kord ärkan kel 3 öösel(elasin siis juba mujal, linnas, eramajas).
Ärkan selepeale, et kuulen, eemalt peatänavalt läheneb midagi väga ebatavalist suurte pikkade hüpetega, juskui ühel jalal, kõva pant- pant-pant saatel.
Kuulen läheneb meie kõrvaltänavasse siis pöörab kraavi sillale, tuleb hoovipoole ja väravast läbi, kuid seda mitte avades vaid värav tegi lõgaki, selline heli tekib siis kui seda väravat vaid lingust tirida ja lahti lasta kohe.
Hoidsin hinge kinni, mõtlesin, ja kuidagi tunnetasin, et kui välja vaatan näen midagi enneolematut ja praegu ma seda teha ei tohi(nagu Otepää kiriku uksevahelgi, sama tunne).
Väravast läbi tulnud, kargas see n.n üksjalg ukse poole, kuid kargas edasi, kus uksest on paaar meetrit naabri madala müürini ja lakkas.
Ma olin täiesti ärkvel ja teadsin et see oli midagi ebamaist, kuna see hüppav heli ei vastanud taas mingile loogikale ega ennekuuldud helile.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Püh Mai 13, 2007 1:44 pm    Teema: Vasta viitega

Kord oli vaja osta maja maale ja sinna läks elama üks vana tädi. Siis kui maja ostsime siis oli seal vanu asju sees veel eelmistest elanikest ja äkki avastame seinal peegli, selline 20x30cm ja sellesse oli sisse sööbinud pealuu kujutis, elusuuruses.
Vaatame taha, värv peal korralikult v.a mõned kriipsud ja täkked vanadusest aga tagapoolne osa ei olnud seotud esipoolse kujutisega seda oli selgelt näha, kujutis tundus peegli peal, mitte sees ega taga.
See tekitas ebameeldivust ja lasime selle minema viia sellest majast.

Siis mõned ajad möödusid ja kord läksime sinna tädi juurde ning hilja pimedas lahkudes näen ma maja taga lendav objekt, madalal, objekt oli uusaasta raketi suurune, kuid liugles madalal u.3-4m kõrgusel põllu kohal udus, olles helesinine ja liikus aeglaselt paremalt vasakulke, kuni kadus kaugele puude vahele, hääletu muidugi.

Veel aegu edasi ja osa mu perest kolisühest teisest linnast sinna mõneks ajaks elama(mina elasin hoopis mujal) ja siis algas jant. Hakati vastu välisseinu kloppima õhtuti, isegi keegi julges vaatama minna ja midagi polnud, tagasitulles algas taas ja sedasi tihtilugu heast peast.
Ka kord oli lumega, siis mindi hommikul jälgi otsima, mida muidugi polnud.

Siis kord oli pannil toidus klaasikild, mis ei pärinenud asjadest mis olid tubades.
Kord oli vanamemm üksi kodus ja ahi küdes, järsku hakkas ahju uks kinni-lahti paukudes käima ja lõhkus mõnda aega nii. Tädi pole argade killast ja käratas "jäta kurat järele" ja pani uksele jalaga, jäigi järele Laughing .

Teinekord oli pliidiuksega nii, tädi tegi midagi sarnast ja asi lakkas.

Veel see ka siis kui need ahju-pliidi uksed lõhkusid kinni-lahti käia läks alati ära ka elekter ja tuli vilkudes tagasi ja kadus taas jne.

Siis ajad möödusid ja osa rahvast tuli sealt linna elama ning üks teine mees läks sinna elama, ja tööle. See mees on tihti kdust ära ja tädi üksi. Nüüd kuulis hiljuti ta hääli köögist ja sagimist, ning räägiti temast. Tädi just hommikul ärganud ja läks tegi toa ukse kohe lahti, mitte kedagi polnud.

Üks omadest läks kord jalutama ja poodi seal lähedal(nüüd pole seda omat ega ka poodi enam)ja talle ilmus eikusagilt teeäärde inimene, mees nagu ja olla hakanud teda(ka mees) imelikul pilgul ja veidral irvel jälgima ei liikunud paigast ja kui meie oma võõrast vaevu möödus ja vaatas kohe tagasi, kadund, mitte kusklil mitte kedagi polnud näha.

Ka naabrid on midagi tähele pannud selles kandis imelikke asju.

Klassikalised õudusfilmi lood, nii et õudukad pole alati väljamõeldsed, paljudel võibki olla tõepõhja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tom



Liitunud: 26 Sept 2006
Postitusi: 326

PostitusPostitatud: Teis Mai 22, 2007 10:02 pm    Teema: Vasta viitega

vaatleja kirjutas:

Kord oli vanamemm üksi kodus ja ahi küdes, järsku hakkas ahju uks kinni-lahti paukudes käima ja lõhkus mõnda aega nii. Tädi pole argade killast ja käratas "jäta kurat järele" ja pani uksele jalaga, jäigi järele Laughing .

Laughing

Üks tondilugu ka minu poolt. (Õigemini minu ema poolt)
Sel ajal kui see lugu juhtus oli maal küla juba ammu tühi inimestest. Kes surnud, kes kolinud..
Emal oli sinna asja ning sõitis bussiga maale. Toimetas ja tegi väiksemaid tõid. Umbes pärast keskpäeva lõuna ajal rohis ta lillepeenraid. Mingisugune hirm oli sees, et ta pole üksi, vaatas pidevalt üleõla kolmeastmelise trepi poole- see oli vanasti üks istumis kohti, kui inimesi veel oli.
Äkki kostus seljatagant kellegi hääl:"Käpi ära ougu!"(Sõrve murdes).
(minu koera nimi oli Käpi) ehk siis "Käpi ära haugu". Hääl oli minu vanaema oma.
Seljataha vaadates ei olnud kedagi. Selleks ajaks olid minu koer ning vanaema ammu parematele jahimaadele läinud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Laup Veeb 07, 2009 3:18 pm    Teema: Vasta viitega

Päriselu õudusjutte: Kirik, mida pole olemas

Tsiteerin::
Pimedal ajal, mil kõik suuremad talitused on tehtud, on vanarahvas ikka rääkinud müstilisi lookesi. Toome teieni mõned lugejate saadetud mõistatuslikud jutukesed. Neid arutab esoteerik Irina Verena.

Kirik, mida pole olemas

See lugu juhtus siinsamas, Eestis. Oli talvine aeg. Mul tuli vastu õhtut tahtmine sõprade tallu külla sõita. Poole tunniga sain oma pojad, kolme- ja viieaastase, riidesse, koera rihma otsa ja kiirustasime viimasele Tartu rongile, sealt teise rongiga edasi väikesesse jaama. Jaamast veel 12 kilomeetrit jala edasi, mis tähendas kaht tundi kiiret kõndimist.

Kohale jõudes oli ilm selge ja tuulevaikne. Milline ilu! Mul ei tulnud mõttessegi, et midagi halba võiks juhtuda. Teed tundsin hästi, möödunud aastal olin selle mõlemat pidi läbi traalinud. Eksida polnud võimalik, sest üks teerada vaid oligi.

Panin lapsed kelgule, endale väikesed suusad alla ja edasi! Hakkas hämarduma, kuu tuli välja. Ilus oli, lapsed olid vaimustuses, mina ka. Seiklus missugune!

Umbes tunni aja pärast oli taamal tulukest näha, kuigi ei oleks pidanud. Imestasin, kuid läksime edasi. Tee äärde jäi mingi kummaline põld. Tee aga oleks pidanud minema metsade ja küngaste vahelt. Nägin välja taga mingisugust elamut, akendes särasid tuled, korstnast tuli suitsu, mis kuupaistel hõbedaselt helkis. Ja vaikus. Imestasin jälle, sest minu teada ei tohtinuks selle tee ääres olla ühtki hoonet.

Õhk läks külmemaks. Seisin ja mõtlesin. Äkki peaks tagasi pöörama? Miskipärast tekitas see mõte minus hirmu. Ja tekkis tunne, et toimub midagi ebareaalset. Ja siis kuulsin huntide ulgumist.

Pagan, olen ise jahil käinud ja tunnen kõiki neid metsaelukaid. Hunte ei tohiks siinkandis juba 30 aastat olla! Aga uluvad ikkagi, ja mitmekesi, karjas. Kuid sealjuures minu koer paanikasse ei läinud, ainult kõrvad ajas rohkem kikki.

Julgustasin poisse, rääkisin neile naljakaid lugusid. Ning pärast käänakut tardusin üllatusest… Vasakul pool teed kõrgus hiigelsuur poollagunenud kirik. Selle kõrval kalmistu. Kust need veel välja ilmusid?! Astusime lähemale. Ja mitte niisama suur kirik, vaid katedraal. Teravkaartega aknad nagu gooti kirikutel, kuid aknaklaasideta. Keerukad kivist raiutud aknavõrestikud, kuu peegeldumas purunenud vitraa¾idel.

Hämmastas mind aga torn, mis polnud ei gooti ega õigeusu stiilis; väga kõrge ja kupliga ehitis. Kuppel ise oli lagunenud, läbi paljaste sarikate paistis tähistaevas. Kiriku taga kasvasid kõrged puud ja olid näha mingid hauasambad, mis ei jätnud kahtlustki, et seal asus surnuaed. Mind pani imestama, et seal oli kuidagi vähe lund, ainult kerge kiht, kuid tee ääres peaaegu meetri jagu.

See kõik nägi nii huvitav ja ebatavaline välja, ilus isegi lagunenuna! Eriti torn. Üleni valge, kaetud kuu heidetud mustjasvalge varjumustriga.

Poisid ronisid kelgu pealt maha ja astusid teelt kõrvale selge sooviga varemetesse kolama minna. Siis hakkas koer haukuma ja urisema, võttis väiksemal pojal hammastega kombinesoonist kinni.

Nüüd tuli mullegi elu sisse, nagu oleksin unest ärganud. Tõstsin poisid kelgule ja tuhatnelja minema! Käänakuni jõudes vaatasin veel tagasi: muinasjutuline vaatepilt! Ma ei unusta seda kunagi. Ja pojad mäletavad seda ka väga hästi (sellest on 15 aastat möödas). Siis jõudsime käänaku taha ja kõik kadus.

Tõttasime edasi. Ma ei kahelnud enam, et oleme eksinud. Sama teed tagasi minna ka ei tahtnud, pressisime kangekaelselt edasi. Otsisin kas või ainsat tuttavat märki maastikul. Kas või mõni suur kivi, tuttav puu, teekäänak… Ei, kõik oli võõras!

Peatusime väikeseks hingetõmbeks, sest olime juba üle kahe tunni teel olnud. Võtsin võileivad, termose, vahvlid. Sõime, rääkisime sellest ja teisest. Äkki küsib Paul mu käest: “Ema, aga kas me jõuame ikka kohale?” — “Ha-haa,” naersin mina, “loomulikult! Kuidas saab üldse eksida, kui taevas on tähti täis. Vaata, seal on Suur Vanker, seal Põhjanael, praegu läheme selle tähe suunas ja kahe kurvi pärast jõuamegi külla!” Ise aga olin sama suures segaduses kui nemadki, kuid lapsi oli vaja rahustada.

Poistel läks tuju rõõmsamaks, läksime edasi ja pärast kaht teekäänakut olimegi elumajade juures! Suur küla, tuled säravad, kuskilt kostis kõnekõminat. Mina imestasin, lapsed rõõmustasid, koer liputas saba. Kümne minuti pärast koputasime esimese maja uksele.

Peremees tuli uksele, silmad imestusest suured: kustkohast meie siia tulime ja veel keset südaööd? Meid kutsuti tuppa, saime sooja ja väikese eine ning kuuri alt aeti auto välja, et meid õigesse tallu viia. Autos istudes hakkasin pärima, mis suur kirik see siin läheduses on. Papi ei saanud aru — mis kirik, siin pole mingit kirikut. Lähim kirik on Tartus. Poisid hakkasid nagu ühest suust seletama: “Suu-u-ured aknad, valged seinad, surnuaed kõrval.” Papi muutus seepeale närviliseks. Jutt jäi nii, et kõik võib olla, ju teile näis nii. Edasi pärima enam ei hakanud, sest olime talle juba niigi imeliku mulje jätnud.

Kell üks öösel jõudsime viimaks kohale. Sain oma hilise tuleku pärast muidugi hurjutada, kuid mitte ka väga, nii et kõik lõppes siiski hästi. Hiljem püüdsin veel mitu korda kohalikelt elanikelt mahajäetud kiriku kohta küsida. Mitte keegi polnud seda näinud. Püüdsin teed, mida mööda me külla jõudsime, hiljem üles leida, kuid tulutult. Ning ajaga olid arusaamatud lood. Minu kella järgi läks meil aega natuke üle kahe tunni, ära külmetada me ennast ei jõudnud, aga viimase rongi ja meie kohale jõudmise vahele (kell üks öösel) jäi peaaegu kuus tundi.


Arrow http://naistekas.delfi.ee/horoskoop/salateadus/article.php?id=20566299

Loo kommeneerijates on lugu kahtlane ja väheusutav siis minu sarnane kogemus selline:

Arrow http://seesama.s2.bizhat.com/viewtopic.php?p=1633#1633

Mis ka kinnitab nende asjade olemasolu ning aja ja ruumi anomaaliaid.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tom



Liitunud: 26 Sept 2006
Postitusi: 326

PostitusPostitatud: Laup Veeb 07, 2009 8:39 pm    Teema: Vasta viitega

Ei tea kui tegelik ta on. Siiski sooviksin avaldada lookese Smile



Sõrves liikus toonastel aegadel lugu kirikust/rituaalide läbiviimiskohast või kaitseehitisest (ei ole päris kindel). Loos väiedeti, et to ehitise rajajateks olid viikingid. Viikingite aeg sai otsa, hoone lagunes, kuid väidetavalt olid viikingid hoonesse hulgaliselt varandust peitnud.
Täpselt ei ole teada kust see lugu lahti läks või kellelt oli kuulnud lugu minule jutustaja.
Igastahes räägib legend, et teatud suvepäeva keskööl, to hoone ilmub taas välja. Väravad avanevad ning eriti julgetel on võimalus hoonesse varandust otsima minna. Seal sees pidi kiiresti ära käima, sest hoone väravad sulguvad mingil ajahetkel pärast keskööd. Väidetavalt on mõningad julged sinna lõksu jäänud ning ei iialgi enam naasend.
To paiga asukoht on isegi teada- Roukla heinamaal Sõrves. Seda kohta tähistab kivivare.
Legend aardest ning teadmine varemetest ei ole veel ajaloolaste, arheoloogide kätte jõudnud. Ilmselt olen mina ainuke, kes on avaldanud selle lookese internetis.

Tihtipeale on neil legendidel tõepõhi all. Kuigi puhast tõde leida on raske, võibolla võimatu.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 12, 2009 6:19 pm    Teema: Vasta viitega

Kummitusveski otsib omanikku
12.02.2009



Tsiteerin::
KUMMITUS PEALEKAUBA?: Põlma tuulikus pesitseb rahvasuu väitel tige vaim, kes söövat hoonest välja kõik restoranipidajad. (Uus Maa)Raplamaal Põlmas on juba mitmendat korda müügis restoranipidajaid hoonest välja sööva kummitusega vana tuuleveski. Kummitust on minema peletada üritanud isegi selgeltnägijad, kuid tulutult.

3,5 miljonit krooni maksev 104 aastat vana tuulik kõrgub Rap­last 12 kilomeetri kaugusel Põlma külas. Kuuekorruselises veskis on mitu firmat üritanud juba üle 10 aasta söögikohta pidada, kuid hoones tegutsev ammuse peremehe vaim on äri alati tuksi keeranud. Legendi järgi tahtvat kummitus rahu, mispärast ta peletavatki kõrtsmikud ja nende kunded järjekindlalt minema. Ühe pidutseja olevat tige vaim koguni trepist alla lükanud.

Viimati õitses restorani­äri Põlma tuulikus 1990ndate algupoolel, kuid hilisemad ärid pole edu pälvinud.

Näiteks 2000. aastal veski rentinud mees kurtis toona Õhtulehele: "Kogesin kummituse olemasolu augusti lõpul. Kell oli 00.30 ja viibisin esimesel korrusel. /.../ Uks oli seestpoolt haagis ja majas ei saanud peale minu kedagi olla. Korraga kuulsin samme. /.../ Järgnesin talle – sammud läksid teiselt korruselt kolmandale, kus paikneb veskikivi."
Mees kutsus appi selgeltnägijad Anne-Liis Õiguse ja Villu Põldma, kes avastasid, et veskikivides on kinni vana peremehe vaim, kes nõudvat vereohvrit – musta kukke. Õigus ja Põldma üritanud vaimu vaigistada, kuid tulemuseta.

Mullu juulis kaeti tuulikut ka telesaates "Eesti kummitused", kus remondimees Janek väitis, et kaheksa aastat tagasi veskitrepist alla sammudes hakanud keegi nähtamatu tema kannul kõndima. Mehe kolleegil haaranud ilmutus ühel ööl aga nii kõvasti käest, et see olnud verevalumeis.

Tegelikult tegutsevat veskis veel teinegi kummitus – omal ajal veskitiibadesse hüpanud ja surma saanud nooruki vaim. See tekitavat valgeksvõõbatud seinale järjekindlalt roostekarva vereplekke, mida isegi krohvimisega ei suudeta varjata.

Veskit müütav maakler Fred Linnukütt peab Põlma tuuliku ümber keerlevaid lugusid siiski lihtsalt legendiks, mis käivat kaasas kõigi vanade hoonetega. "Septembrist on veski müügis, aga praegu piirdub huvi vaid helistamise ja küsimisega," tunnistab maakler, et kummituslood veskit müüa pole aidanud. Mees toob võrdluseks näite ©otimaalt, kus kummitus ainult kergitavat kinnisvara hinda.

"Mina pole majas mingit kummitust näinud, peale iseenda. See on ilus legend," naerab veski üks omanik Katrin Allveer. Naine väidab, et punane laik tekkivat veski seinale lihtsalt raudrõdult tilkuvast vihmaveest, kõrtsiäri minevat tuulikus põhja aga lihtsalt kehva asukoha pärast.

Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=315896
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Püh Märts 15, 2009 12:36 pm    Teema: Vasta viitega

Tont, haldjas, kummitus või ufo?
September 08 @ 13:19:44

Tsiteerin::
Kummalise oksapraksumise saatel ilmus Varbola linnuse lähedal metsas seeneliste selja taha hiiglasekasvu hall kogu. Äkitsi ilmunud ja niisama kiirelt kadunud olendi liigitavad üleloomulikke jõude uurinud teadmamehed haldjaks.

«Viimsest reliikviast» ajju sööbinud kultuslause «Oled sa tont või inimene?» sai ajalehes töötavale Eerole viimasel augusti nädalavahetusel sootuks teise kõla. Tol laupäeval läks Eero koos sõbra Imreti ja elukaaslase Kleaga Varbola linnuse lähedale metsa seenele. Kuna Klea arvas teadvat head seenekohta hoopis teises salus, hakkas naine sinnapoole liikuma. Olles meeste silmist juba kadunud, kuulis Eero äkki naise karjatust.

«Kuulen: naine hüüab minu nime. Ja nii mitu korda,» meenutab Eero. «Läksingi naise juurde. Ta vaatab mulle ehmunult otsa ja ütleb, et ei julge enam üksi metsas olla. Tal olevat tunne, et keegi jälitab teda. Oksadki praksunud, aga ta ei näinud mitte kedagi.»

Eerot ajas naise paanika ainult muigama - ju on metsas veel mõni seeneline. Mis tast karta!

2,5 meetri pikkune kapuutsiga kogu

Mõni hetk hiljem tabas aga kahe meetri pikkust Eerot ennast kummaline tundmus - keegi justkui hiiliks tema ümber. Kui Eero seentelt pilgu tõstis, nägi ta midagi enneolematut.

Umbes 20 meetri kaugusel seiras teda hiigelsuur ebamäärane olend: «Üleni hall, umbes 2,5 meetri pikkune. Ma ei saanud aru, on ta inimene või kes. Ta oleks nagu seisnud küljega minu poole, terava tipuga kapuuts peas,» püüab Eero mitu päeva hiljem nähtud kogu kirjeldada.

Salapärane olend oleks justkui aru saanud, et teda on märgatud ning libises kiiresti põõsa taha. Kui Eero, puss peos, koos sõbraga hiilijat otsima läks, polnud olendist enam jälgegi.

Eero tunnistab, et kuigi nägi toda olendit seltskonnast ainsana, ei tunne ta tagantjärele mingit hirmu. Klea olnud aga veel mitu päeva hiljemgi salapärase kohtumise pärast endast väljas.

Haldjas või troll?

Üleloomulikke asju uurinud jurist-psühholoog Hans Raudsik ütleb, et selliseid kogusid on metsas varemgi nähtud. «See ei ole mulle mingi uudis. Seda, et need kogud metsades liiguvad - palun väga -, neid on juba «Eesti ennemuistsetes juttudeski» kirjeldatud! See on varjatud maailma looduslugu,» muheleb Raudsik.

Näiteks kaks aastat tagasi elanud üks inimene Alutaguse kandis läbi väga sarnase juhtumi - metsas puid kontrollinud mees sattus peale kahemeetrisele hallile kogule, kes temas kohutavat kabuhirmu tekitas.

«Tegemist on mingi teise väljaga olevusega, kelle bioväli on suur. Kui inimene sinna sisse satub, tekib tal tunne: põgene, elu on siiski armas!» kirjeldab Raudsik. Küsitletu sõnul on selliseid juhtumeid juba sajandeid kirjeldatud ning neid kohtab kõikjal maailmas.

«Jutt, et nad inimeses kabuhirmu tekitavad, on õige. Nende bioväljas on midagi meile vastuvõtmatut,» teab Raudsik. Ohtralt asjakohast kirjandust uurinud Raudsiku sõnul võib olendi liigitada kas haldjaks, trolliks või päkapikuks.

«Päkapikud on ju teaduslikult täiesti kvalifitseeritud. Haldjad samamoodi. Ja mitte kõik nad ei ole head. Nad on meiega paralleelselt eksisteerivad eluvormid läbi aegade,» selgitab Raudsik. Näiteks teab ta juhtumit, kus üks Tartu ülikooli õppejõud viibis ühes toas umbes 15 cm pikkuse päkapikuga, keda õppejõud kirjeldas kui ilusasti riietatud mehikest.

Varbola linnus on tontide kants

Eesti tuntuima ufoloogi Igor Volke sõnul ongi Varbola linnuse ümbrus tuntud paranormaalsete ilmingute poolest. Aastaid tagasi elanud Varbolas näiteks üks vanem naine, kes oli põllul veidraid olendeid näinud.

«Selliseid olendeid liigub ja loksub meie ümber üksjagu. Ainult me ei tunne kõiki kategooriaid - meil on Eesti vabariigi kodanik, haldjas, humanoid ja tulnukas. Oleme piiratud ehk nagu loll arst, kes tahab kõike sapikivideks mõelda,» selgitab Volke. Kõigele salapärasele on raske nime anda. Volke ütleb, et selliste olendite ilmumisega kaasneb tavaliselt ka oksapraksumine ja siristamine. (Eero: «Rohutirtse on mets täis. Ei mina saanud aru, olid need õiged või mitte.»)

«Teinekord saadab olendeid heli nagu löödaks kaht kuiva liistu kokku. Need laksud võivad minna ülivõimsaks. Näiteks üks inimene koges Iirimaal käies selliste olendite lähedalolekut - kuulis prakse ja sirinaid. Teinekord võib tunda ka lausa lõhna. See võib sarnaneda kas mädamuna või lille omaga,» selgitab Volke.

Ta lisab, et Varbola, Rapla ja Vigala on muinasaja aktiivne piirkond, kus on tehtud ka palju ufoleide.

«Tegu on inimese virtuaalseid kontakte soodustava piirkonnaga. Kogu see kant säriseb sellistest asjadest. Tolle aja inimeste elujõud on jätnud sellesse ruumi tugeva signaali või on seal kinnistunud mõningaid energiaid ja olendeid,» räägib Volke, kes just ka samas kandis väljakutsel käis.

Ehkki helendavaid kerasid on nähtud ka Varbola lähedal Märjamaa kohal taevas, on senistest üks uskumatumaid ufolugusid pärit samuti samast kandist. Nimelt kohtas üks piimaauto juht koos kaaslasega 1989. aasta 2. oktoobril Pärnu maantee 69. kilomeetril Haimre teeristis kaht alumiiniumikarva olendit. Pikkade käte, kumerate õlgade ja kooniliste peadega tegelased seisid paigal ja sirisesid. Ühel hetkel sulasid nad kokku nende selja taga seisnud tünnikujulise asjaga, tõusid kiiresti õhku ja kadusid.

Siiski näeb Volke Eero jutus palju huvitavat, mida saaks üksikasjalikult uurida hüpnoosiga. «Kuna sellised kohtumised on väga kaemuslikud ja episoodilised, saaks hüpnoosis kätte ka teisi üksikasju - nahastruktuuri ja nii edasi,» soovitab Volke Eerol nähtut tõsiselt võtta


Arrow http://www.teataja.ee/modules.php?file=article&name=News&sid=39

Olen ka Varbolas käinud, kuulnud olen seal hääli, palju rääkivaid inimesi või olendeid kusjuures olime mitmekesi ja kõik väheke erinevas kohas, hiljem kokku tulles aga võisimime kinnitada et sel ajal polnud ühtki teist inimest seal peale meie.
Üldjuhul pika kogu kirjeldaja ja ka I.Volke kinnitavad taas an.olendite ja energiate tunnuseid, mida ka siin on saanud kirjeldada.
Oksa praksumine(seda kirjeldas CC väga selgelt ühes oma loos, kus d.J ta metsa ally võimusesse jättis).
Kõik need tunnused on olemas nii e.rännakusse minnes, an.olenditega kohtudes ja või sellele energiale väga ligi või sees olles.
Seda üheselt paika panna ei saa kas halli olendi kuju on Varbola kummitus või tulnukas, pigem neid saatev heli näitab kust nad pärit on.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Energeetilised sündmused elust endast Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory