Ruumivärav :: Vaata teemat - Jõu suunamise võimalused
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Jõu suunamise võimalused

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Jõud ja energia
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Okt 28, 2008 3:24 pm    Teema: Jõu suunamise võimalused Vasta viitega

Hiina mees puhub küünlaid silmadega


Tsiteerin::
Hiina kung fu meister on oma võimed arendanud nii kaugele, et suudab küünlaid ära puhuda lihtsalt neile pilku peale heites.

Tegelikult suudab Lin Chunjiang puhuda silmade kaudu õhku nii, et see kustutab küünlad. Mees on võimeline tekitama isegi nii vali tuule, mis kustutab minuti jooksul 12 küünalt, kirjutab The Sun.

Lini sõnul avastas ta oma võimed siis, kui harjutas kaheksa-aastaselt kung fu'd koos oma vanaisaga. Cunjiang leiutas vastavastatud võimete koondamiseks ka spetsiaalsed prillid.



Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=301413
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tom



Liitunud: 26 Sept 2006
Postitusi: 326

PostitusPostitatud: Teis Okt 28, 2008 3:59 pm    Teema: Vasta viitega

Mismoodi see võiks toimida? ("silmadega" küünalde puhumine)

Paar kommentaari samalt lehelt:
Tsiteerin::
xixi:
Oma ajudega lühisesse jooksnud teadlased ei suuda paremat seletust pakkuda kui absurdse silmadega tugeva õhu puhumist! IRW
Siin on näiteid "sõrmedega puhumisest": http://www.youtube.com/watch?v=XSnUDkCQ0WU


Tsiteerin::
ta EI PUHU ÄRA, ta annab käsu kustumiseks.
'Need on kaks iseasja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Okt 28, 2008 5:55 pm    Teema: Vasta viitega

Kui enda energiaid õppida teadlikult suunama, on vaja sellist asja treenida, seda enam et nii kung-fu kui tai shi on tegevus nõuab nagunii keskendumist, harjutamist ja sihikindlust, täpsust jms. ja ka annet. Kuidas kellegi talent on, mõni nt. neelab sulatina(guinessi rekordites või ronis terasidpidi kõrgele üles).Vaimses ja abstraktses nt. pole sel mingit otstarvet. Aga enda huvides võib kõike arendada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Sept 23, 2010 4:33 pm    Teema: Vasta viitega

Mõtte peatamine nõuab rabavalt palju energiat
22. september 2010 15:06


Tsiteerin::
Kas olete kunagi imestanud, miks puhkusel viibides on nii raske mitte mõelda tööle, või miks mõne tüütu popviisikese mõttelise leierdamise peatamine suurt pingutust nõuab? Paistab, et Case Western Reserve’i ülikooli matemaatikud on leidnud vähemalt osa vastusest.

Apollos palju mahlakaid teadmisi. Tule uurima! Nimelt avastasid nad, et samamoodi nagu mõtlemine nõuab energiat, põletab kaloreid ka mõttetöö peatamine — umbes samamoodi nagu allamäge kihutava veoki pidurdamine, vahendab Science Daily.
„Võib-olla peitub siin selgitus mõistatusele, miks lõdvestumine ja mitte millestki mõtlemine on nii väsitav,” osutab matemaatikaprofessor ja üks värske aju-uuringu autoreid Daniela Calvetti.

Aju avamine üksikasjalise jälgimise eesmärgil ei ole praktiline. Energiatarbe määrade väljaselgitamiseks ühendas Calvetti jõud matemaatikaprofessor Erkki Somersalo ja Rossana Occipintiga, kes töötab praegu teadurina Case Westerni meditsiiniteaduskonna juures. Koos töötasid nad välja võrrandid ja statistika, mille alusel konstrueerisid aju ainevahetuse mudeli.

Uurimuse juures kasutatud raalsimulatsioonid konstrueeriti Calvetti ja Somersalo poolt keerukate ainevahetussüsteemide uurimise eesmärgil välja töötatud tarkvarapaketi Metabolica baasil. Antud tarkvara teisendab mõtteid edasi kandvaid stiimulneuroneid (ekshibitoorseid neuroneid) või mõttetööd pärssivaid (inhibitoorseid) neuroneid tähekujuliste neuronite ehk nn astrotsüütidega ühendavad ajukanalid numbrilisteks väärtusteks. Astrotsüüdid pakuvad nii stimuleerivatele kui ka pärssivatele ajurakkudele samasuguseid elutähtsaid kemikaale ja funktsioone.

Mõtte peatamiseks peab aju tööle panema pärssivad neuronid, mis hakkavad stiimulneuronite omavahelist teabevahetust takistama.
„Pärssivad neuronid on nagu pastor, kes korrutab „Ära tee!”,” selgitab Calvetti. Sellised „pastorneuronid” vallandavad informatsiooni blokeerimiseks gamma-aminobutüürhapet (millele enamasti viidatakse lühendiga GABA), mis nullib stiimulneuronites toimiva neurotransmitteri glutamaadi mõjusid.

Glutamaat avab n-ö sünaptilised väravad, samas kui GABA hoiab neid väravaid lukus. „Astrotsüüdid, mis on nagu meie aju Tuhkatriinud, neelavad GABA-t ja glutamaati kokku pühkides ja ümber töötades suuri koguseid hapnikku, mis aga kujutab endast närvimürki,” ütleb Somersalo.
Lisahapnik nõuab vereringkonna aktiivsemat tööd, ehkki teadlased ei mõista veel täiel määral seoseid aju ainevahetuse ja verevoolu dünaamika vahel. Somersalo nendib, et kokkuvõttes kujuneb mõttetöö pidurdamine üllatavalt ressursikulukaks.

Töörühm kavatseb edaspidi mõlema protsessi simulatsioone rööpselt käitades täpsemalt võrrelda stimuleerivate ja pärssivate närvirakkude energiatarvet. Ehkki uurimus analüüsib elementaarseid teadusnähtuseid, on teadlaste kaugem eesmärk lahendada mõned inimkonda painavatest probleemidest.

Ajuhaiguseid ja närvisüsteemi kahjustavaid häireid on tihti raske diagnoosida enne kui alles hilises faasis. Suurem osa ajutõbedest on aga seotud energia- ja ainevahetusega, mistõttu arusaamine sellest, mis õigupoolest on normaalne, võib aidata arstidel probleeme varem märgata ja eos ennetada.
Ajuprotsesside pärssimise ressursikulu võib eriti oluliseks osutuda neurodegeneratiivsete haiguste, nt Alzheimeri tõve, Huntigtoni tõve ja parkinsonismi puhul, mis Calvetti sõnul on eriti tähelepanuväärne.
Uurimuse tulemused avaldas ajakiri Journal of Cerebral Blood Flow and Metabolism.



Arrow http://forte.delfi.ee/news/teadus/motte-peatamine-nouab-rabavalt-palju-energiat.d?id=33318087


Sund tegemised võtavad alati energiat nt nii ka mõtlemine, kui mittemõtlemine. Nii on et liigne mõtlemine väsitab ja ka mittemõtlemine, kui teadvus on vastavas asendis paigal, ehk kogumispunkt on väheliikuv.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Püh Jan 23, 2011 1:31 pm    Teema: Vasta viitega

Kummaline maailm: Teated tulevikust ja kosmiline infopank
Lisatud: 16.01.2011

Tsiteerin::
Iseloomulik näide müstilisest sünkroonsusest - kellegi nägemuse kokkulangemisest veel toimumata sündmustega, on „Titanicu" traagiline lugu.
Ameerika ajakirjanik Morgan Robertson poleks tõenäoliselt iialgi kuulsaks saanud, kui poleks aastaid enne seda, kui „Titanicu" projektigi veel paberil polnud, avaldanud kunstiliselt nõrgatasemelise romaani „The Wreck of Titan" (tlk „Titaani hukk").

Hämmastav sarnasus
Romaan oleks unustuse hõlma vajunud, kui poleks hiljem avastatud, et selles oli hämmastava täpsusega kirja pandud tulevase „Titanicu" hukkumine. Sealjuures olid ära toodud sellised detailid nagu „Titanicu" mõõtmed, tema veeväljasurve, mootorite võimsus, reisijate arv pardal ja isegi päästepaatide hulk, nimetuste kokkulangemisest kõnelemata (titan - titaan, titanic - titaaniline). Ja Robertsoni „Titangi" hukkus nimelt kokkupõrke tulemusena jäämäega.
„Nagu laeva nimetad, nõnda see ka ujub..." laulis multifilmi kapten Wrungel. See leidis praktikas kinnitust ka veel 30 aastat hiljem, kui peaaegu samas paigas, kus läks põhja „Titanic", pääses üle noatera uppumisest laev nimega „Titanian", mis samuti jäämäega põrkus.
Müstilist on seoses „Titanicuga" veelgi. On dokumentaalselt tõestatud, et umbes 20 inimest, kes olid sellele reisile piletid ostnud, ütlesid neist viimasel hetkel ära - kes võttis kuulda sõprade ja lähedaste keelitusi, kes viitas nimetule ohutundele. Mõned olid saanud ka hoiatusi tundmatult telefonilt, et ei maksa teele minna, aga nad ei võtnud neid kuulda, ja hukkusid.
Möödunud sajandil on paljud spetsialistid teinud statistikat rongi-, laeva- ja lennuõnnetustest, ning avastanud huvitava tõsiasja: katastroofidesse sattunud sõidukeile on reeglina vähem pileteid ostetud kui samadele marsruutidele õnnelike päralejõudmiste korral, ja nendegi pileteid on märgatavalt rohkem tagastatud vahetult enne reise.

Kosmiline infopank
Sellised nähtused kuuluvad parapsühholoogia valdkonda ja jäävad müstikaks, kuna asjaosalised said teateid tulevikust spontaanselt, ise selleks midagi tegemata. Aga inimene on alati teada tahtnud, mis ootab teda tulevikus, ja kasutanud selleks maagide, selgeltnägijate ja ettekuulutajate abi. Kuigi ilmselt enamik meist soostub, et 99 protsenti nendest, kes end selleks peavad, on ¹arlatanid, on siiski ekstrasensse, kes on sügavalt teadlikud sellest, et eksisteerib nn kosmiline infopank, kus on kirjas kogu meie planeedi minevik, olevik ja tulevik, ning valdavad metoodikaid, kuidas sealt infot kätte saada. On see aga ohutu?
Ei ole. Sest ennustaja, kes saab ühenduse vastava infoväljaga, võib tahes tahtmata mõjutada sündmuste kulgu mitte tingimata objektiivselt. See toob kaasa tema kujutluspiltide materialiseerumise nii tema enese kui tema kliendi teadvuses, paralüseerides viimase tahte. Ja kui ennustatud sündmus ükskord aset leiab, pole olemas kohtunikku, kes välja selgitaks: kas ennustaja oli objektiivne või vastupidi - sekkus oma võimetega sündmuste käiku ja kutsus inimese saatuses esile just selle, mida oleks saanud vältida, kui seda poleks võetud kui paratamatust.
Ennustaja, kellel on tõesti selgeltnägemisvõime, peaks enese suhtes kehtestama eetilise keelu oma nägemustest asjaosalistele teadaandmise suhtes, arvavad paljud nii para- kui tõsipsühholoogid.
Parem jäägu see kosmilise mõistuse enese otsustada, kellele meist midagi teada anda tahetakse. Ilmselt oli seda usku ka suur Paracelsus, kui ¹ifreeris oma katräänid ajani, mil lõviosa tema ennustustest juba teoks oli saanud.
Kui neis oleks ajalises vastavuses näpuga järge ajada saadud, kes teab, kas inimkond ja meie koduplaneet olnuks tänini alles veel sellisenagi, nagu ta on.


http://www.nelli.ee/news.php?nsID=b865367fc4c0845c0682bd466e6ebf4c&lang=est

Inimliku inimese sekkumine lärmakalt kas ühele inimesele või mingisse juhtuma hakkavasse võimalusse, mis talle ilmutus on energia suunamine ja mõjutamine ehk võimalikkuste võimalusest ühe väljavõtte eelistamisele energia andmine.
Kui sünnivad suured tragöödiad või mis iganes asjad, mida on ette näinud keegi siis see üks isik ei suuda seda eriti mõjutada, vaid õnnetuse või mõne muu südmus on alateadlik koostöö ja mitmete teguritega häälestumine enne sündmust.
Kasvõi Titaniku hukk, mida oli enne häälestatud sõnumiga paljude teadvusele, et tegu on ilmuppumatu laevaga. See lõdvestas kõikide alateadvust ka laevajuhtide, ning tähelepanu hajus muudele tegevustele ja mõtetele, eriti laevajuhtide puhul.
Sama õnnetus oleks jäänud tulemata, vaid ühest väiksest teisiti käitumisest nn. laevnikud oleks pidand erksaks ja kaineks jääma teadvustpidi ja tegelema ainult juhtimisega, kuid nende teadvus oli eksitatud teadmisega kui ilmuppumatu laevaga.
Üksikennustaja üksikisikule aga lülitab tahes tahtmata teise tedvause sellele lainele mida ta parasjagu välja loeb ühest võimalikkusest mis inimesega võib toimuda. Rääkides seda tulevikku võimalust inimesele,kes seda alateadlikult arvestab ja muudab taotluseks ning see saatus tababki inimest, mis talle ennustati. Ja kuna inimene sõltub inimlikkusest ja selle ühisväljast ka kehaga samastumisest, siis jääb aksepteerimata võimaluste mitmekesisus ja võimalik saatuse muuta saamine. jms samas vaimus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Jõud ja energia Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory