Ruumivärav :: Vaata teemat - Mai-Agate Väljataga "Loomise õpetus"
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Mai-Agate Väljataga "Loomise õpetus"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Kolikamber
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Mammu



Liitunud: 6 Okt 2006
Postitusi: 189

PostitusPostitatud: Kolm Okt 26, 2011 2:40 pm    Teema: Mai-Agate Väljataga "Loomise õpetus" Vasta viitega

http://www.pilgrimbooks.ee/product/5038/

Lugesin raamatut ja tekkisid suured kahtlused...

Iseenesest sõnumid iga loo juures olid tabavad, kuid see kujundlikkus, kuidas nö probleemi nähti/teadvustati tekitas kaheldavuse. Nimelt kasutas raamatu autor oma patsientide tervendamiseks regressiooniteraapiat - vaatamine eelmistesse eludesse (viis patsiendi hüpnoosi teel alfa tasandile ja hakkas siis küsitlema, mida patsient "näeb"). Ja need nn eelmiste elude lood ehk pildid olid minu jaoks liialt sarnase mustriga ja peegeldasid pigem Väljataga fantaasiamaailma ja maailma tunnetust, kui et patsientide enda fantaasia oleks loonud. Patsiendid olid seinast-seina vanusega ja ma oleks eeldanud, et nende põlvkondade erinevus ja rõhuasetused tulevad välja ka nende eelmise elu "lugudes".

Kas on võimalik, et Väljataga tajudes patsientide probleemi tõlgendas taju oma märgisüsteemi - kujundlikku pilti ja seejärel suutis mõjutada ka patsiente seda pilti nägema?

Üleüldse tekitavad minus suure kahtluse lood, kus hakatakse nägema korraga pilti. Minu jaoks pole see enam puhas "info" ehk taju, vaid juba pigem selle info tõlgendamine vastavalt oma rikutuse astmele (kasutatakse isiklikku maailmapilti ja alateadvuses talletatud kogemuslikku pagasit).

Kuid ega need kujundlikud lood ei muutnud edasiantava info väärtust Smile Sõnum jõudis kohale küll, lihtsalt ei usu seda, et need patsiendid käisid tõesti oma eelmistes eludes.

Ainus oht, mida ma sellel teraapial näen, on see et patsient võib võtta nüüd antud konkreetse kogemuse niivõrd tõepähe, et hakkab endale kõike elus juhtuvat seletama läbi selle - vaat, eelmises elus tegin seda ja teist, olin see isik ja nüüd peangi seeläbi kannatama, end muutma, seda kogema jms jura. Minu jaoks on siin oht siis sattuda ühe elu nn "needuse" mustrist järgmisse raami.

Vähemalt raamatut lugedes jäi selline mulje. Ma ei tajunud ühegi loo puhul patsienti, vaid ainult ja ainult Väljataga maailmanägemust ja rõhuasetusi. Võibolla tekkis see lihtsalt jutustamise käigus (autor jutustas ju ümber neid lugusid) ja teraapia seanssidel olid need pildid ja lood rohkem patsientide enda "nägu", vaat seda ma nüüd jälle ei tea...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Okt 26, 2011 4:41 pm    Teema: Vasta viitega

Inimesel on olemas ka geeni mälu, pärilikkus jms. mida saadakse oma vanematelt põlvest põlve, ka neid asju mida ei teata on inimeses olemas oma esivanemailt või mäletatakse mingeid pilte. Nt sünnid valgena aga mäletad mingit neegri elu.
Aga kui on inimliku tasandi vahendaja neid asju üles toomas, siis jääb alati see inimene oma energiaga, teadvusega patsiendi ja info vahele, rikkudes tegelikkust.
Kuid uskuda võib mida iganes ja seda tõepähe võtta.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Kolikamber Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory