Ruumivärav :: Vaata teemat - Teaduse poolepealt 2012a.
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Teaduse poolepealt 2012a.

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Teadusest
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Püh Märts 22, 2009 10:46 am    Teema: Teaduse poolepealt 2012a. Vasta viitega

Astronoom: "Niburu meie maailmapilti ei mahu!"
21.03.2009

Tartu observatooriumi direktor Laurits Leedjärv , mida arvata Niburu teooriast?

"Eks teooriaid ja maailmavaateid on igasuguseid. Mõni võtab sõna-sõnalt piibli loomislugu, mille järgi saab välja arvutada, et maailm loodi 28. oktoobril 4004 eKr. Suure osa jaoks näib tõde olevat Suure Paugu kosmoloogias, mille järgi universum on ligi 14 ning Maa ja Päike umbes 4,6 miljardit aastat vana. Võimalik, et mõlemas lähenemises on oma tõde, aga ükski neist pole lõplik ega seleta kõike. Minu ja ilmselt enamiku astronoomide arvates Niburu meie maailmapilti ei mahu.

Ei ole mingeid tõendeid, et inimene oleks Maale toodud kusagilt teiselt planeedilt (elu alged DNA näol võivad küll kosmosest pärineda). Ja kui olekski, kas siis oleks kuld just see kõige väärtuslikum asi, mille järele tasub kaugele minna? Lühidalt –sellised teooriad on huvitavad, aga valed."

Kas on võimalik, et 3500aastase tiirlemisperioodiga planeet saabub päikesesüsteemi ja põhjustab siin suurt häda ja isegi maailmalõpu?

"Iseenesest ei saa välistada, et Päikese ümber tiirleb hästi elliptilisel orbiidil kaugeid kääbusplaneete (mille prototüüp on planeediseisusest tagandatud Pluuto). Selline planeet, mis läheneks aastal 2012 Maale hädaohtlikule kaugusele, peaks aga juba ammu näha olema. Olen üsna kindel, et pärast 21. detsembrit 2012 elab inimkond ikka samasugusel Maal nagu ennegi."

Kui tõenäoline on mõne komeedi või asteroidi süül saabuv maailmalõpp?

"Selline tõenäosus on täiesti olemas. Enamik arvutusi ja hinnanguid näitab, et keskeltläbi kord 100 miljoni aasta jooksul võib ette tulla selline kokkupõrge, mis kardinaalselt muudab Maa kliimat ja ökosüsteemi. Igal juhul ollakse praegu üldiselt optimistlikud, et kui mõni asteroid avastatakse tõepoolest ohtlikul kursil teel Maa poole, on võimalik see kõrvale juhtida või purustada."

Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=321119
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Püh Märts 22, 2009 5:49 pm    Teema: Vasta viitega

Maailmalõpp, Niburu, footonvöö, maa sageduse muutus, maa kogumispunkti asendi muutus, UFO-de massiline tulemine, jne, jne, kuni "Isa tulemiseni" on kõik ühe ja sama abstraktse tuuma ilmnemine. See tuum on seni tuntu suhtes tundmatu ja meedium, sensitiiv või usuesindaja kes pole ise tundmatut kogenud, kombineerib, paljuski enese teadmata, selle tuntud kujunditesse, samal põhimõttel nagu tundmatu ilmumine unes kasutab inimeses leiduvaid tuntud kujundeid, kuid mingil veidral viisil. Sellejuures on arvestatavaks ja tundmatule vihjavaks vaid veidrus, ülejäänud on antud hetkel kättesaadavad kujundid mis võivad ka tegelikkuses nii ilmneda, kuid võivad ka tundmatuseni teistsugustena ilmneda. Seega ei tuleks sellist informatsiooni arvestada mitte kujunditest lähtuvalt, kuni siis täpsete kuupäevadeni, vaid kujundite taga olevast lähtuvalt.

See abstraktne tuum tähendab kogu inimkeskkonna jaoks avanemise võimalikkust tundmatu suunas milles paistab inimlikkusest Vaimselt arukama teadvuse osalus.
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Märts 24, 2009 8:58 pm    Teema: Vasta viitega

Pluuto taga võib olla tundmatu planeet
28.02.2008 13:06

Tsiteerin::
Jaapani Kobe ülikooli teadlaste arvates asub Päikesesüsteemi ääremail, kääbusplaneet Pluuto taga senitundmatu planeet.

Teadlaste arvates võib see planeet oma suuruselt olla 30 – 70 protsenti Maa suurusest, kirjutab AFP.

«Planeet X liigub elliptiliselt ja üks tiir ümber Päikese võtab aega umbes 1000 aastat,» laususid jaapanlased.
Jaapanlased loodavad uue planeedi jälile jõuda kümne aasta jooksul.

Teadlased jätkasid, et Päikesesüsteemi ääremaadel asuvast Kuiperi vööndist on viimastel aastatel leitud palju erinevaid kosmilisi objekte, kuid planeet X oleks oma suuruse tõttu ebatavaline.

Pluuto oli kuni 2006. aastani Päikesesüsteemi üheksas planeet.
24. augustil 2006 otsustas Rahvusvaheline Astronoomialiit kvalifitseerida Pluuto ümber kääbusplaneediks.


Arrow http://www.elu24.ee/?id=11205



Samal teemal

KÜMNES PLANEET LÕPUKS LEITUD?
teisipäev, 13. detsember 2005

Tsiteerin::
Juuli viimastel päevadel ilmus ajakirjanduses hulgaliselt teateid Pluutost suuremast taevakehast, mis leiti Päikesesüsteemi kaugetel ääremaadel. Kas nüüd võime öelda, et planeet X on leitud? Jäägu vastus siinkohal veel andmata.
29. juulil teatasid USA astronoomid Mike Brown, Chad Trujillo ja David Rabinowitz objektist 2003 UB313, mis asub Päikesest 97 AU kaugusel (AU = astronoomiline ühik = Maa ja Päikese vaheline keskmine kaugus = 149 597 900 km). Tähis 2003 UB313 näitab, et esimene vaatlus tehti oktoobris 2003. Nüüdseks sai selgeks, et tegemist on ümber Päikese tiirleva kehaga, üheks tiiruks kulub 560 aastat. Kõige üllatavam oli aga objekti suurus. Kuigi seda pole seni õnnestunud täpselt määrata, oleks vastleitud keha isegi väga ebatõenäolisel juhul, kui ta peegeldaks tagasi 100 % talle langevast päikesevalgusest (Pluuto puhul on see protsent umbes 60), vähemalt sama suur kui Pluuto. Pluuto läbimõõt on 2300 km, uuel kehal võib see olla isegi üle 3000 km. Sellisena on ta suurim Päikesesüsteemist leitud taevakeha pärast Neptuuni avastamist 1846. aastal.
2003 UB313 kuulub nn Kuiperi vöösse, kus tiirleb tuhandeid jäiseid taevakehi. Neile on sageli iseloomulikud hästi piklikud orbiidid, mis on planeetide orbiitide tasandi suhtes kaldu. Ka nüüd leitud suurima Kuiperi vöö objekti teekond ümber Päikese on elliptiline, paarisaja aasta pärast tuleb ta Päikesele lähemale kui Pluuto. Tegelikult kuulub ka Pluuto ise sellessesamasse Kuiperi vöösse, nüüd on talt võetud suurima staatus. Nii peaks ehk hoopis küsima, kas Pluuto on üldse planeet? Teaduslikult on üsna lihtne tõestada, et ega ikka päriselt pole. Päikesesüsteemis on neli Maa-tüüpi planeeti ja neli Jupiteri-tüüpi hiidplaneeti. Pluuto ega teised Kuiperi vöö kehad ei sobi kummagi tüübi alla. Aga tegelikult pole olemas ühtset teaduslikku planeedi definitsiooni. Ning lisaks teaduslikule küljele tuleks siin arvestada ka ajaloolist ja kultuurilist aspekti.
Inimesed on juba 75 aastat harjunud Pluutot planeediks pidama. Kui eeldada, et kõik vähemalt Pluuto-suurused kehad on planeedid, siis oleks 2003 UB313 tõesti kümnes planeet. Juba on talle välja pakutud ka nimi -- Xena (jah, just sõjaprintsess). Siis tuleks ka leppida teadmisega, et uusi planeete võib tulla veel kümnete kaupa.
2003 UB313 avastaja Mike Brown arutleb oma veebilehel, et Xena ei ole teaduslik planeet, küll aga võiks teda pidada aja- ja kultuurilooliseks planeediks. Nii et astronoomia õpikute ümberkirjutamisega võiks veel pisut oodata.


Arrow http://www.teadus.ee/index.php?option=com_content&task=view&id=134&Itemid=100



Samal teemal

Kas Pluuto ikkagi on või ei ole planeet? Teadlased vaidlevad
21. juuni 2008 00:00

Tsiteerin::
Pluuto ja Maa Paljud astronoomid pole nõus hiljutise otsusega võtta Pluutolt planeedistaatus. Kui pisike Pluuto ei ole planeet, siis kuidas tuleks liigitada Pluutost kaugemal olev ja samal ajal peaaegu et Maa-suurune taevakeha?

See küsimus võib tekkida, kui Kobe ülikooli teadlaste kompuuterarvutused osutuvad õigeks. Nende kohaselt seletaks nn Kuiperi vöö paljusid ilminguid suure taevakeha olemasolu Päikesest palju kaugemal, kui Pluuto seda on.

Kuulsaim Kuiperi vöö objekt on Sedna, mis on Päikesest kolm korda kaugemal kui Pluuto ja tiirleb orbiidil, mis ulatub 80– 100 astronoomilise ühikuni (aü – Päikese kaugus Maast). Jaapani teadlaste arvestuste kohaselt seletaks nii Sedna kui ka teiste Kuiperi vöö objektide liikumist suure – kuni 70 protsenti Maast – taevakeha olemasolu 100–200 aü kaugusel Päikesest, kirjutas netiväljaanne space.com.

Plutoidid

See võiks olla hüpoteetiline planeet X, millest on rääkinud nii teadusfantastid kui ka teadlased. Kuid rahvusvahelise astronoomialiidu (IAU) läinudnädalase otsuse kohaselt ei saaks seda planeediks nimetada. Seda juhul, kui teadlased jõuavad üksmeelele, et Neptuunist kaugemale jäävad taevakehad on plutoidid.


2006. aastal tegi IAU vastuolulise otsuse, kuulutades Pluuto kääbusplaneediks. Paljud astronoomid polnud sellega päri ning nüüd paistab veelgi enam olevat neid, kes ei lepi, et uus, plutoidi nimetus antakse Pluutole ja Erisele ning tulevikus tuvastatavatele taevakehadele.


IAU nimetas plutoidiks Neptuunist kaugemal olevad taevakehad, mis tiirlevad ümber Päikese ja on piisava massiga gravitatsiooni tekkimiseks ning peaaegu sfäärilise kuju võtmiseks, kusjuures nad ei ole puhastanud oma lähikonda mittesfäärilistest väiksematest taevakehadest.


Äkki tuleks siis Pluuto asemel planeediks nimetada Ceres? Plutoid see ei ole, sest asub Marsi ja Jupiteri vahel asteroidivöös. Asteroid vist ka mitte, sest on üm-margune nagu planeet. IAU liigitab selle kääbusplaneediks.


Arrow http://www.epl.ee/artikkel/433385


Planeet x, on teadusel leitud aga see pole Nibiru, kuigi teatud ringkonnad väidavad samuti olema Nibiru Pluuto taga ja olevat nähtav, seda väitis täna keegi mu tuttavale ka, et Nibiru on nähtav Pluto taga, tuttavale väitja on sensitiivsete kalduvustega tegelintski.
Teadlased näevad aga neid avastatud planeete, mis on väidetavast Nibirust ja ka Maast väiksemad, miks nad ei näe siis pea Jupiteri suurust või suuremat kolakat Nibirut.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Apr 23, 2009 1:28 pm    Teema: Vasta viitega

Lõpp läheneb? Päike ründab Maad!
23.04.2009

Tsiteerin::
Maale lähim täht Päike paistab praegu silma erakordselt madala aktiivsusega, teatab viitega Briti teadlastele BBC. See võib tähendada vaikust enne tormi. Nii hoiatab USA kosmoseagentuur NASA 132-leheküljelises aruandes, et halvimal juhul võib Päike juba kolme aasta pärast elu meie koduplaneedil ohtu seada.

Teadlased on üldiselt kindlad, et Päikeselt lähtuv katastroof tuleb. Küsimus on ainult, millal. Võib-olla kolme aasta pärast, võib-olla tunduvalt hiljem.

Õudusstsenaarium võib saada reaalsuseks juba 2012. aasta sügisel, kirjutab Berliini ajaleht BZ viitega NASAle. Esmalt vallutavad õhtutaeva väga ilusad virmalised, mida tavaliselt saab näha ainult Põhjamaades.

Kogu see ilu on paraku petlik. Ootamatult jääb Euroopa ilma elektrita. Katkevad mobiiltelefonside ja internetiühendus. Vaikivad televiisorid ja raadiod. Samuti jäävad kodudes kuivaks veekraanid.
Ootamatu kollaps

Side- ja elektrisüsteemide ootamatu kokkuvarisemise põhjustab Päikesel kärgatav võimas plahvatus, mis paiskab maailmaruumi tavalisest palju suurema koguse laetud osakesi. Kui laetud osakeste suurvoog peaks tabama Maad, siis saabubki katastroof, mille tagajärgede likvideerimine võtab väga kaua aega. Teadlased peavad võimalikuks, et Euroopas ja Põhja-Ameerikas puhkeb kõigi aegade suurim majanduskriis, mille kõrval praegused raskused on lapsemäng. Ainuüksi Ameerika Ühendriikides võivad esimese katastroofijärgse aasta kahjud ulatuda kahe triljoni dollarini. Halvimal juhul kulub majanduskriisi ületamiseks ümmarguselt 20 aastat.

Esmapilgul kuulub teadlaste maalitud pilt ulmevaldkonda. Siiski tasub nende hoiatusse suhtuda täie tõsidusega, sest ajaloost on teada vähemalt kaks juhtu, mil päikesetuul põhjustas Maal suuri häireid. 1859. aastal katkes Põhja-Ameerikas ja kogu Euroopas telegraafiühendus. Ka tookord kaasnesid kaugel lõunas virmalised. Neid võis jälgida lausa Floridas. 1989. aastal jäi kuus miljonit inimest Kanadas rohkem kui üheksaks tunniks ilma elektrita.

Mida teha?

Teadlaste esitatud õudusstsenaarium on juba poliitikud liikvele ajanud. Briti tööerakondlane Graham Stringer pöördus valitsuse poole ettepanekuga töötada välja tegevusplaan juhuks, kui Maad peaks tõesti tabama ülivõimas päikesetuule puhang.

Eelkõige on vaja ohtlikust plahvatusest Päikesel võimalikult kiiresti teada saada, et enne päikesetuule Maale jõudmist saaks ohus olevad side- ja elektrisüsteemid ajutiselt välja lülitada.

Samas ei välista mõned teadlased võimalust, et Maad võib tulevikus tabada hoopis rängem Päikeselt lähtuv katastroof, kui seda prognoosib NASA. Näiteks väidab Yale’i ülikooli astronoom Bradley

Schaefer, et mõned Päikese-sarnased tähed on väga lühikese aja jooksul muutunud 20 korda heledamaks. Kui midagi niisugust peaks juhtuma ka Päikesega, siis häviks Maa atmosfääris erakordselt tugeva päikesetuule mõjul osoonikiht ja Maa elanikud jääksid ultraviolettkiirguse ees kaitsetuks.

Tõenäoliselt paanikaks siiski põhjust pole, sest teadlased ei suuda Päikese käitumist kuigi täpselt prognoosida. Kuna aga miski siin ilmas ei ole tõenäoliselt igavene, siis ükskord saabub maailmalõpp niikuinii. Juhtub see aga kolme, 30, 300, 3000, kolme miljoni või kolme miljardi aasta pärast, seda ei tea praegu veel keegi.



Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=325829


Sarnased lood olid alates 1990-nendatel samuti, kõiksugu hirmu jutte maalt ja merelt tuli. Maailmalõpu filme ja uudiseid ilmnes igas valdkonans milmoel võiks ilmalõpp saabuda. Usklikud ootasid Jeesust ja teised Ufosi, kolmandad meteoriiti, neljandad veeuputust jne.jne samas vaimus.
Samuti kardeti ülemaailmset elektrikatkestust ja arvutite sassi jooksmist kus kõik andmed luhta lähevad. Kõike seda aga selviisil ei tulnud nagu räägiti ja filmiti.

Kuid reaalsuses oli ka tol ajal suuri virmalisi küll, nägin palju neid ja väga võimsaid.
2 komeeti ujusid 1990-tatel väga maalähedalt üle, nii et palja silmaga suurelt näha oli mitmeid päevi. Sisi räägiti ka neist õudusjutte et vanasti kardeti komeete kuna toovat ikaldust, sõdu ja katku, ühesõnaga hävingut.

Üks mingi teine komeet pidi vastu maad tulema ja selle hävitama, kukkus aga Jupiterisse, oli vist 1995a, ei mäleta täpselt. Ja loomulikult kogu see 10a. enne 2000a. oli Ufo kondakte ohtralt, no endal ka, nii et teatud asjad on väga sarnased, eriti eelnevad hirmulood.
Kuid mis, kes tegelikult ilmneb, seda inimene siiski paika ei pane.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Nelj Apr 23, 2009 8:34 pm    Teema: Vasta viitega

kriisiaegadel võibolla inimesed tunnevad surma survet, see liigutab punkti, ja inimesed kogevad rohkem kui tavaliselt.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kaheksa



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 186

PostitusPostitatud: Laup Apr 25, 2009 1:05 pm    Teema: Vasta viitega

Ma just sattusin lugema 2003-2004 aasta "Avanemisi". Seal oli keegi kanaldanud sõnumeid Nibirult. Selle jutu toon oli küll selline, et "me tuleme teid päästma ja õnnistama" jms. Maailmalõpust ja katastroofidest polnud juttugi. Ega ma väga põhjalikult ei lugenud ka Wink

Nibiruga seotud maailmalõpukujutlused on ka minu meelest tekkinud just seoses majanduskriisiga.

Miskitlaadi "raputust" oleks aga inimkonnale vaja. On küll olnud loodusõnnetusi, Katrina nt, kuid suurt muutust mõttelaadis näha küll pole. Märgid või sõnumid tulevad ka - viljaringid, Kristuse surilina jpm, kuid need tehakse skeptikute poolt maatasa.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Laup Apr 25, 2009 6:51 pm    Teema: Vasta viitega

Olgu nibiru, footonvöö, tulnukad jne, või siis teaduslikult päikesetormid, atmosfääri-, ilmastiku-, temperatuuri-, veetaseme-, maa tuuma-, või mis iganes katastroofilised ilmingud, on selle kõige taga üks abstraktne tuum mille lähenemist tajuvad, avastavad ja püüavad kirjeldada inimeste erinevad valdkonnad vastavalt enda eripäradele, tasemetele, ulatumisele ja võimekusele.
See abstraktne tuum on iseenesest enam kui hea või halb, negatiivne või positiivne, meeldiv või ebameeldiv, talutav või talumatu jne, sest see on enam kui kujundlikkus. See tuum tuleb Vaimu suunalt ja oleneb ka inimkonnast kuidas ta oma inimlikkuses selle vastu võtab - selle tuuma väljendumine kujundites oleneb ka inimkonnast, inimestest ja ka nendest üli vähestest, peaaegu olematutest Vaimsetest "inimestest" - sellel tuumal siis, endal pole kujundeid ning tema kujundid tulenevad ja kujunevad nendest kujunditest milledest nad kujuneda saavad.

kaheksa kirjutas:
Ma just sattusin lugema 2003-2004 aasta "Avanemisi". Seal oli keegi kanaldanud sõnumeid Nibirult. Selle jutu toon oli küll selline, et "me tuleme teid päästma ja õnnistama" jms. Maailmalõpust ja katastroofidest polnud juttugi. Ega ma väga põhjalikult ei lugenud ka Wink
........

Olendid kes tuleksid õnnistama inimkonna praegust inimlikkust, juba valmis olekut "taevalikumaks maailmaks", juba niigi "taevalikeks" olenditeks olekut, juba piisavalt arenenud olekut jne, tuleksid kindlustama inimkonna praegust Vaimupimedust ja Vaimset arenematust - et inimkond ei avaneks Vaimu suunas ja ta saaks olla selliste olendite poolt lihtsalt manipuleeritav ning neile kergeks saagiks. Usklikud, sensitiivid ja meediumid kipuvad peaaegu alati ära määrima oma "taevaliku" kontakti oma inimlikkusega ja see saab kasulik olla teatud jõududele.

Piiblist: "lõpuaegadel paneb saatan endale selga valged ingli riided ja eksitab ära kogu ilmamaa".
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Laup Apr 25, 2009 10:59 pm    Teema: Vasta viitega

kunagi hallidel aegadel osalesin kirna mõisas mingil ritualail, kus seisti ringis, siis koostati mingi armastuse pall ja lõpuks saadeti see kogu maailmale. kaks ca 3 aastast last oli inimestel kaasas, need tulid ringi keskele ja hakkasid kaklema, kui palli ära saatma hakati. see oli vist hetk, kui mu usk kogu esoteerika peale kõikuma lõi. ma tahan alati ära minna, kui keegi räägib et ta hea on või tahab maailma aidata või mida iganes seesugust. võiblla arenes mul mingi kompleks välja, aga ma ei suuda neid uskuda.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Püh Apr 26, 2009 7:44 am    Teema: Vasta viitega

Laughing
säga kirjutas:
........ siis koostati mingi armastuse pall ja lõpuks saadeti see kogu maailmale. kaks ca 3 aastast last oli inimestel kaasas, need tulid ringi keskele ja hakkasid kaklema, kui palli ära saatma hakati...........

Vihje elult endalt et tegemist oli silmakirjalikkusega, pettusega ja seega soolapuhumisega. Kuid enamus inimesi kes sensitiivsusest mõjutatud saavad, hakkavad teglikkuse otsimise asemel eelistama just sellist soolapuhumist.

"Hea on ainult see olend kes suudab ka ilma igasuguste piiranguteta ja seadusteta mitte kahjustada ennast, teisi ja keskkonda. Võtke inimkonnalt ära kõik võimalikud piirangud ja seadused, ning te näete kui head on siis inimesed ja kui palju küsiks sensitiiv siis tasu valgustumise kursuse eest".
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Püh Mai 31, 2009 3:24 pm    Teema: Vasta viitega

Ka Päikesel pole vähimatki märki uuest tõusust
30.05.2009 00:00

Päikese aktiivsustsükli uus tõus oleks pidanud algama enam kui aasta aega tagasi, ometi valitseb Päikese peal kurjakuulutav vaikus.

Viimase kolme sajandi jooksul on Päikese aktiivsus järginud kindlat ja korrapärast 11-aastast tsüklit. Selle tsükli maksimumpunktis ilmub Päikese pinnale arvukalt päikeseplekke (tumedaid ning tähe ülejäänud pinnast jahedamaid alasid), Päikese magnetvälja polaarsus nõrgeneb ning päikesetuul «puhub» ägedate puhangutega. Seevastu miinimumi ajal on päikesepind üsna tüüne, plekke pole, magnetväli on tugev ja kindel ning päikesetuul püsib stabiilsel tasemel.

Ent ehkki seesugused tsüklid on regulaarsed, pole nende konkreetsete maksimumide ja miinimumide täpse saabumisaja ennustamine kuigi lihtne ülesanne. Nii hakkasid teadlased juba 2006. aastal, mil päike oli parajasti maha rahunemas oma viimasest kulminatsioonihetkest, nuputama järgmise maksimumi saabumishetke.

Erinevaid ennustusi, viimane kui üks kahtlemata väga autoriteetne, avaldati ajakirja Science andmetel koguni 45 tükki. Seejuures jagunesid ennustused laias laastus kaheks: ühed kuulutasid peatse ja tugeva maksimumi saabumist, teised aga leidsid, et maksimum laseb end oodata ning jääb oodatust nõrgemaks.

Ei Hooli ennustustest
Päikese käitumise ennustamisele pühendunud rahvusvaheline teadlastekogu Solar Cycle 24 Prediction Panel pani kokku ning avaldas mõlema leeri põhilised seisukohad, nii vastandlikud kui need ka ei olnud. Paraku näib, et Päike ise ei kuulu vaenutsevatest parteidest kumbagi – tema eelistab käituda hoopis isepäisel kolmandal moel.

Nimelt eeldasid mõlemad stsenaariumid, et päikesetsükli tookordne miinimum pidanuks lõppema 2008. aasta märtsiks. Seejärel pidanuks algama aktiivsuse uus aeglane tõus. Selle asemel näis Päike mullu kevadel hoopis uinuvat, olles vaiksem kui kunagi varem viimase saja aasta jooksul.

Päikese mõistatuslik vaikimine kestab tänase päevani, ehkki uuest tõusutsüklist peaks juba enam kui aasta olema seljataga. Praegu kestab pikim päikeseplekkidevaba periood, mis iial registreeritud.

Ent pole halba ilma heata, Päikese isepäine käitumine on vähemalt aidanud omavahel lepitada seni tuliselt vaielnud teadlasi. Nüüdseks on kolmveerand ülalmainitud akadeemilise kogu liikmetest veendunud, et miinimumi sügavaim punkt möödus hoopis 2008. aasta detsembris. Samuti kinnitavad teadusemehed nüüd üsna üksmeelselt, et järgmine maksimum saab olema suhteliselt nõrk ning väheste päikeseplekkidega (maksimaalselt 90 tükki), mis tähendab nõrgimat maksimumi alates 1928. aastast. See hädine maksimum suvatseb saabuda 2013. aasta mais ehk üheksa kuud hiljem, kui seni arvatud.

Ähvardav päikesetorm
Päikesetsüklite kõige tuntavam mõju inimestele seisneb päikesetuule (ehk Päikese atmosfäärist paiskuvate laetud plasmaosakeste voo) puhangutest põhjustatud nn magnettormides, mis võivad häirida Maa orbiidil töötavat sidetehnikat ning esile kutsuda ebatavaliselt ilusaid virmalisi. Tugev päikesetorm võib aga tõrkeid tuua ka maapealsesse elektrivarustusse.

Maailmalõpuprognoosidega oma meeli kõditada armastavad ameeriklased ongi välja arvutanud, et tõsine päikesetorm jätaks 90 sekundi jooksul elektrita 130 miljonit ameeriklast, kirjutas ajakiri New Scientist. Niisugune katastroof kutsuks esile hukatusliku abituselaine, just nagu oleks kogu riiki tabanud taevane orkaan Katrina.

Haiglate tagavarageneraatorite kütus lõpeks 72 tunni jooksul, kuid uut elektrit ei oleks kusagilt tulemas: tuumaelektrijaamad on automaatselt sulgunud ning kivisüsi saaks otsa 30 päevaga.

Elektripuuduse tõttu kokku varisenud transpordisüsteem ei võimaldaks sütt ka juurde vedada. Kõigi kahjustuste kõrvaldamine võtaks aega neli kuni kümme aastat, mis oleks miljonitele ameeriklaste jaoks lootusetult hilja, ning ka USA ise muutuks säärase päikesetormi tõttu arengumaaks.

Tsükleid on püütud seostada aga ka muu Maa peal toimuvaga, nii näiteks on otsitud korrelatsiooni meie planeedi kliimatsüklitega või üritatud näha päikesetsükleid juhtimas inimkonna ühiskondlikke ja poliitilisi arenguid. Kui Päike käitub praegu tõesti nii nagu vahetult enne 1920. aastate lõpul alanud Suurt Depressiooni, siis on see hea uudis just viimase koolkonna pooldajatele. Ning mõistagi ameeriklastele.


Arrow http://www.tarbija24.ee/?id=125273
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Esm Nov 16, 2009 5:18 pm    Teema: Vasta viitega

Viis teooriat maailma lõpust
16.11.2009 14:02

Ajakiri Foreign Policy tõi välja viis võimalikku stsenaariumi selle kohta, kuidas inimeste maailm võiks üsna suure tõenäosusega otsa saada.

Kuidas?
Kosmilisi objekte lendab Maa poole pidevalt. Enamik neist põleb ära atmosfääris. Mõnikord jõuavad üksikud objektid ka Maale välja. Viimane suurem näide pärineb aastast 1908, kui Siberis toimus Tunguusi katastroof – maaväline objekt langetas rohkem kui 2000 ruutkilomeetri ulatuses metsa ja selle plahvatus oli umbes tuhat korda suurem kui Hiroshima aatompommi oma.
Maale kujutavad tõelist ohtu rohkem kui kilomeetrise läbimõõduga kosmoseobjektid. Ühe sellise meie planeedile kukkumine võiks põhjustada piisavalt suure keskkonnakahju, et näiteks tervet Maad tabaks ikaldus. Umbes 15-kilomeetrise läbimõõduga maavälist objekti peetakse dinosauruste huku põhjuseks ning tõenäoliselt saaks samasugune plahvatus saatuslikuks ka inimestele.


Kui tõenäoline see on?
Millalgi tabab Maad kindlasti järjekordne hiiglaslik kosmiline objekt. Samas ei juhtu see üsna suure tõenäosusega meie eluajal. Objektid, mis on piisavalt suured selleks, et tappa arvestatav osa Maa elusolendeist, tabavad meie planeeti keskmiselt kaks korda miljoni aasta jooksul.
USA kosmoseagentuur NASA pole siiani ühtki niisugust objekti tuvastanud, kuigi 1950ndatel leitud DA-nimeline taevakeha tuleb Maale äärmiselt lähedale aastal 2880.
Samas võib mõni suur kosmoseobjekt Maad tabada ka üsna ootamatult, sest nende tuvastamisega ei tegeleta väga palju, nentis Foreign Policy. Näiteks 6. novembril möödus Maast vaid 14 000 kilomeetri kauguselt seitsmemeetrine asteroid, mida NASA märkas ainult 15 tundi varem.


KLIIMAKATASTROOF
Kuidas?

Kõige hullemate prognooside kohaselt võib Maa temperatuur tõusta selle sajandi lõpuks keskmiselt nelja-viie kraadi võrra. See tähendaks merepinna poolemeetrist tõusu ja rannikualade uppumist. Samal ajal muutuks ligi kolmandik planeedist kõrbeks. Olukorda muudaks hullemaks suure osa Maa magevee soolaseks muutumine.

Kui tõenäoline see on?
Kuigi osa kliima soojenemisest tingitud muutusi on praeguseks juba pöördumatud, aitaks mõningatel hinnangutel see, kui inimesed suudaksid piirata süsinikuemissioone.


TUUMASÕDA
Kuidas?

Praeguse seisuga on maailmas kokku üle 23 000 tuumarelva. Aastal 1977, kui erinevate riikide tuumaarsenalid olid jõudnud Külma sõja aegsesse tippu, ennustas USA kaitseministeeriumi Ühendriikide ja Nõukogude Liidu vahel täiemõõdulise tuumasõja puhkemise korral inimohvrite arvuks 265 miljonit. Praeguseks on tuumavarusid vähendatud ja ka ohvreid oleks tänapäeval ilmselt vähem.
2007. aastal tehtud uurimuse kohaselt aga jätkub maailmas siiani piisavalt tuumarelvi selleks, et kogu maailma põllumajandus aastaks ajaks täielikult rivist välja lüüa. Tulemuseks oleks näljahäda, mille tulemusel sureks suurem osa inimkonnast.


Kui tõenäoline see oleks?
Kuigi tuumarelvi arendavad tänapäeval riigid, kes seda veel kolme kümnendi eest ei teinud, on tuumasõda maailma superjõudude vahel märksa ebatõenäolisem kui toona. Mõningate teadlaste hinnangul on ka tuumatalve teooria ülepingutatud ja selle tulemused poleks sugugi nii laastavad kui varem ennustatud.


KATK
Kuidas?
Läbi ajaloo on on katk inimkonda põlvili surunud. Keskajal tappis must surm rohkem kui poole Euroopa elanikkonnast. 1918. aastal nõudis gripiepideemia umbes 50 miljoni ehk ligi kolme protsendi maailma elanikkonna eludest. Tänu globaliseerumisele levivad tõved tänapäeval aga järjest kiiremini.
Kui ebola-tüüpi viirus, millesse sureb 90 protsenti haigestunuist, leviks üle maailma, võiks ka see panna inimeste tsivilisatsioonile punkti.


Kui tõenäoline see on?
1918. aastaga võrreldes on meditsiin kõvasti edasi arenenud. Samas on seda teinud ka haigused. Alates 1970ndatest on leitud mitmeid uusi tõbesid, nende seas ka ebola ja HIV. Pinget lisavad katsetused bioloogiliste relvadega.



TUNDMATU TUNDMATU

Kuidas?

Selle kohta, kuidas inimeste maailm otsa võiks saada, on terve rida teooriaid. Mõned neist seostuvad looduse endaga – näiteks suured vulkaanipursked, mis võiksid muuta Maa kliimat, või Maad mürgitav kosmoseradiatsioon. Teised aga süüdistavad inimeste tegevust: näiteks ülerahvastatusest tingitud toidukriis ja kogemata mõne ohtliku uue tehnoloogia leiutamine.


Kui tõenäoline see on?
Varem või hiljem tuleb maailma lõpp. Astronoomide hinnangul põletab Päike umbes viie kuni kaheksa miljardi aasta pärast oma viimase vesiniku heeliumiks ning muutub punaseks hiiglaseks, mis neelab endasse ka Maa. Isegi kui planeet peaks hävingust pääsema, põlevad ära tema atmosfäär ja ookeanid. Samas on inimesed Maal elanud praeguseks vaid umbes 200 000 aastat ning võimalus, et nad saavad sellise maailmalõpu tunnistajaiks, on üsna väikesed.


Arrow http://www.postimees.ee/?id=188641
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Juun 15, 2010 12:08 pm    Teema: Vasta viitega

2012 tuleb maailmalõpp? Astronoom ütleb, et oht kosmosest on reaalne
15.06.2010 09:29


2012. aastat peetakse mitmel pool aastaks, mil Maa lakkab praegusel kujul eksisteerimast. Mõnede arvates ennustab seda maiade kalender, ent teadlased ütlevad, et oht tuleb kosmosest.

Astronoom Chris Impey räägib, et ligikaudu iga 100 aasta tagant langeb Maale meteoriit, mil on tuumapommiga võrdne jõud. Iga 1000 aasta tagant liigub meie planeet läbi komeetide tihedate sabade, mis võib Maal põhjustada n-ö tuletormi, kirjutab NY Daily News.

Pärast seda võime olla tunnistajaks sündmusele, mis leiab aset 100 000 aasta järel – hiigelsuur "mürsk" ehk asteroid taevaruumist. Selle ookeani kukkumine võib tekitada üleujutusi, tõusu ja tsunamisid, mis jätavad senistest loodusõnnetustest mulje justkui üle ajavast vannist.

Impey sõnul on sellise stsenaariumi korral tagajärjed katastrofaalsemad kui dinosauruste aegu. Ligi 65 miljonit aastat tagasi kukkus Maale suur asteroid, mis teadlaste arvates põhjustas maavärinaid, tõusulaineid ja tulekahjusid, mis varjutasid päikesevalguse ja suretasid välja suurema osa elavaist loomadest.

NASA otsib nüüd samase vältimiseks taevast suuri ja väiksemaid taevakehi, mis võiks olla Maale potentsiaalseks ohuks. Kuigi NASA ei toeta ideed lõhata asteroide tuumapommidega, on teoorias võimalik muuta nende trajektoori spetsiaalse raketiga.

Teiseks ohuks peetakse ka lähedal asuvaid tähti, kuna supernoovaga lõppev tähe elu võib osoonikihiga planeedi hävitada temast vaid 30 valgusaasta kaugusel asudes.

Pikema aja lõikes saab kord otsa ka meie Päikese elu (nii 5miljardi aasta pärast), ent lähiajaks selle kustumist ei ennustata.
ohtuleht.


Arrow http://www.ohtuleht.ee/ilm/artikkel/383082





NASA: 2013. aastal tabab Maad ülitugev päikesetorm
15. juuni 2010 09:46


Euroopat võivad tabada laialdased elektrikatkestused ning kriitilise tähtsusega sidesignaalide vaikimine pikaks ajaks pärast seda, kui Maad on tabanud kord põlvkonnas ilmnev päikesetorm, hoiatab USA kosmoseagentuur NASA.

Kui Päike paari aasta pärast aktiivsuslae saavutab, võivad paljude riikide elektrivõrgud üle kuumeneda ja lennundus kõva hoobi saada ning elektrooniline aparatuur, navigatsiooniseadmed ja olulised tehiskaaslased töötamast lakata, vahendab The Daily Telegraph.

Kosmoseagentuuri juhtivad teadlased usuvad, et pärast seda, kui Päike millalgi 2013. aastal sügavast unest ärkab, jääb Maa avatuks enneolematule kogusele päikeseprotuberantside magnetilisele energiale.
Värskes hoiatuses teatas NASA, et supertorm tabab nagu välk ja toob maailma tervishoiusüsteemidele, päästeteenistustele ja riikide julgeolekule kaasa katastroofilisi tagajärgi, kui ei rakendata ennetavaid meetmeid.

Teadlased usuvad, et see võib rikkuda kõike hädaabiteenuste süsteemidest ja haiglate sisseseadest pangandussüsteemide, liiklusjuhtimisseadmete ja koguni igapäevaste seadmeteni nagu kodused personaalarvutid, iPodid ja satelliitnavigatsiooniaparaadid.
Kuna inimesed sõltuvad suures osas elektroonikaseadmetest, mis omakorda on tundlikud magnetenergia suhtes, võib torm kaasa tuua kümnetesse miljarditesse küündivaid kahjusid ja võimalik, et hävitavaid probleeme mitmete riikide valitsustele.

“Me teame, et see on tulekul, aga me ei tea, kui rängaks see kujuneb,” ütleb NASA heliofüüsika osakonna juhataja Richard Fisher.
“See häirib sideaparatuuri — tehiskaaslaste ja autode navigatsiooniseadmete — tööd, lennuliiklust, pangandussüsteeme, meie arvuteid, kõike elektroonilist. See toob maailmas kaasa suuri probleeme. Suured alad jääva elektrita ning selliste kahjude heastamine nõuab aega. Süsteemid lihtsalt lakkavad töötamast. Protuberantsid muudavad Maa magnetvälja; see protsess on kiire nagu välk. Selline on Päikese otsene mõju.”

Washingtonis eelmisel nädalal toimunud “kosmoseilmastiku”-konverentsil, kus osalesid ka NASA teadlased, poliitikakujundajad, uurijad ja valitsusametnikud, tõstatati päevakorrale samalaadsed hoiatused.
Ehkki teadlased on varemgi tormi võimalikele ohtudele viidanud, kujutavad Fisheri kommentaarid NASA seni kõige laialdasemat hoiatust. 69-aastane teadlane ütles, et torm, mis toob kaasa Päikese temperatuuride enam kui 5500-kraadise kerkimise, ilmneb vaid paar korda ühe inimese eluea jooksul.

Iga 22 aasta tagant tipneb Päikese magnetilise energia tsükkel, samas kui päikeselaikude — ehk protuberantside — arvukus jõuab maksimaalsele tasemele iga 11 aasta tagant.
20-aastase NASA-kogemusega teadlasena ütleb Fisher, et aastal 2013 võivad need kaks sündmust sattuda samale ajale ning tekitada ülikõrgeid kiirgustasemeid.

Tema sõnul võib maailma suurtes piirkondades ees seista isegi mitme kuu pikkune elektrikatkestus, ehkki ta möönis, et see pole eriti tõenäoline.
Tõenäolisema stsenaariumi kohaselt jäävad suured alad, kaasa arvatud Põhja-Euroopa, kus elektrivõrgud on kergestihaavatavad, elektrita ja juurdepääsuta elektroonikaseadmetele tundideks, võimalik, et isegi


Arrow http://forte.delfi.ee/news/teadus/nasa-2013-aastal-tabab-maad-ulitugev-paikesetorm.d?id=31658677
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Reede Dets 02, 2011 6:02 pm    Teema: Vasta viitega

Eksperdid: maiad ei ennustanud 2012. aastaks mingit maailma lõppu
02. detsember 2011 08:41

Eksperdid: maiad ei ennustanud 2012. aastaks mingit maailma lõppu
Reuters/Scanpix
Maiade kultuuri eksperdid püüavad hajutada igasugused uskumused, mille kohaselt ennustasid iidsed maiad, et maailma lõpp saabub 2012. aastal.

2012. aasta 12. detsembril lõpeb maiade kalendri järgi 5126 aasta pikkune tsükkel, mille järel peaks naasma sõja ja loomisega seotud jumal Bolon Yokte, teatab Reuters.

Lõuna-Mehhiko iidses linnas Palenques kohtunud spetsialistid väidavad, et see märgib lihtsalt ühe loomisperioodi lõppu ja teise algust.

„Me peame selle asja selgeks tegema. 2012. aasta kohta pole mingit ettekuulutust,“ ütles Mehhiko rahvusliku autonoomse ülikooli (UNAM) teadlane Erik Velásquez. „See on turundustrikk.“

Mehhiko rahvuslik antropoloogilise ajaloo instituut on üritanud vaigistada maailmalõpu ennustajate kisakoori. „Lääne messianistlik mõtlemine on moonutanud vanade tsivilisatsioonide, nagu maiade, maailmanägemust,“ teatas instituut oma avalduses.

Maiade kalendris algab pikk periood aastal 3114 enne Kristust ning on jagatud 394-aastasteks perioodideks ehk Baktuniteks. Maiade jaoks oli number 13 püha ja järgmisel aastal lõpeb 13. Baktun.

Austraalia La Trobe'i ülikooli maiade uurija Sven Gronemeyer, kes on püüdnud kalendrit lahti seletada, ütles, et niinimetatud lõpupäev peegeldab üleminekut ühest ajastust teise, milles Bolon Yokte naaseb.

„Et Bolon Yokte oli olemas juba loomise päeval, tundus maiade jaoks loomulik, et Bolon Yokte on kunagi jälle kohal,“ ütles Gronemeyer.
Umbes 15 000 registreeritud tekstist, mis on leitud kunagise maiade impeeriumi erinevatest osadest, vaid kaks mainivad 2012. aastat.

„Maiad ei mõelnud inimkonnale, ülemaailmsele soojenemisele ega ennustanud, et poolused ühinevad,“ ütles Madridi Complutense ülikooli professor Alfonso Ladena. „Me omistame neile oma mured.“

Arrow http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/eksperdid-maiad-ei-ennustanud-2012-aastaks-mingit-maailma-loppu.d?id=62620748
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Kolm Jan 11, 2012 1:06 pm    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
... Aega ei arvestata enam rahas, vaid vaimus. Aeg on inspiratsioon!
Olen arvamusel, et inimestel on käes viimane aeg end kosmilise plaaniga tõeliselt joondada. Kas nüüd või mitte kunagi ....

http://alkeemia.ee/artiklid/2012-Mis-on-maiade-kalendris-nii-erilist/l-126/c-517/
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Mammu



Liitunud: 6 Okt 2006
Postitusi: 189

PostitusPostitatud: Nelj Jan 12, 2012 12:47 pm    Teema: Vasta viitega

Antud artiklis ei olnud midagi teaduslikku. Ainus viide teadusele oli mullipuhuja CV-st pärit eriala Smile Kuid oma bioloogia alaste teadmistega ei suutnud ta seal küll mitte midagi teaduslikult (vähemalt selle artikli põhjal) maiade kalendri kohta ära seletada!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Jan 12, 2012 1:16 pm    Teema: Vasta viitega

Seal on väga selgelt öeldud, et teadlased veel uurivad edasi, midagi lõplikku pole, sest alati võib midagi ilmsiks tulla, mida veel ei teata. Rõhk aga sellel, et teadvustasandit on vaja muutma asuda, see mis praegu inimkonna teadvuses on, ei ole edasiviiv jõud.
Praegusega on inimkond end hävingu äärele viinud.
Küll aga ei ole artikli autor ainult sensitiiv, keda juhivad emotsioonid ja mõistus jääb siiski tahaplaani.
Teaduse poole pealt aga on aluseks mõistusega uurimised et leida fakte. Ja kui saadud tulemusi, siis see on edasiminek, mis ei ole vaid füüsiliste seletuste ja avstuste tasandil vaid samm edasi. Seega avastuste teadvusega sostamine on kaugel mullipuhumisele.
Inimlikule tasandile on see küllat vastukarva, kui endist rida edasi ei saa ajada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Märts 21, 2012 1:14 pm    Teema: Vasta viitega

Maailmalõpp jääb ära!
Aadu Hiietamm
21. märts 2012, 07:00
Tsiteerin::


USA kosmoseagentuur kummutab teadlaste videopöördumise abil maailmalõputeooriaid

Internetiavarustes surfates leiab ikka ja jälle kirjutisi, mis teatavad, et tänavu 21. detsembril lõpeb iidne maiade kalender ja koos sellega saabub ka maailmalõpp. Nõrganärviliste rahustamiseks avaldas USA kosmoseagentuur NASA video, millel lükatakse ümber nii see kui ka mitu teist maailmalõputeooriat.

Üheksa kuu pärast, 21. detsembril 2012, lõpeb iidne maiade kalender. Seda kuupäeva on ikka ja jälle seotud maailmalõpuga, ning inimesi, kes maailmalõpu peatset saabumist usuvad, leidub praegu küllalt.

Algab uus tsükkel

Kergeusklike rahustamiseks avaldas USA kosmoseagentuur NASA videoläkituse, milles Californias Pasadenas asuva reaktiivuuringute laboratooriumi (Jet Propulsion Laborotory) teadlane Donald Yeomans ringlevad maailmalõputeooriad kummutab.

"Maiade kalender lõpeb 21. detsembril 2012. Paljud usuvad, et sellega kaasneb maailmalõpp. Maiade kalender markeerib ainult ühe tsükli lõppu ja uue algust, nii nagu meie kalender lõpeb 31. detsembril ja algab 1. jaanuaril uuesti. Ka maiadel algab 22. detsembril uus ajaarvamistsükkel, mille pikkus on 5125 aastat" selgitab Donald Yeomans.

Tasub meenutada, et käesoleva aasta algul selgitas ka maiade eluga kursis olev ajakirjandusprofessor Leonzo Barreno viitega maia hõimuvanematele, et hirmuäratav 21. detsember 2012 tähistab lihtsalt uue kalendri algust. "Nendele on see rõõmus sündmus, mitte apokalüpsis. Üks kalender jõuab lõpule ja algab teine. Neil käib ajaarvamine tsüklite kaupa," rääkis Guatemalast pärit ja Kanadas Saskatchewanis elav ajakirjandusprofessor BBCle. Ta lisas, et hõimuvanemate sõnul lõpeb maiade kalender 21. detsembril juba viiendat korda.

Maailmalõpu propageerijad hirmutavad, et 21. detsembril hävitab elu meie koduplaneedil Maa kokkupõrge saladusliku Niburu- või Nibiru-nimelise planeediga, mis tuleb ühest kaugest galaktikast ja on Maast neli korda suurem. Seejuures väidetakse, et USA kosmoseagentuur on juba aastaid teadlikult varjanud hukutava planeedi olemasolu.

"Mingit Nibiru planeeti ei ole olemas. Kui oleks, siis oleks me selle juba ammu avastanud. Üht-ki meid ohustavat kosmoseobjekti Maale lähenemas ei ole," rõhutab Donald Yeomans. Ta lisab, et inimestel tuleb võrgus leiduvat informatsiooni võtta ülima ettevaatlikkusega, seda eriti siis, kui jutuks on objektid, mis võivad Maad ohustada. "Meie veebileheküljel asteroidwatch.com leiab vajaliku info. Kui seal midagi seisab, siis on see tõendatud teave. Ilma tõendita infot ei tohi me usaldada," rahustab USA raketiteadlane.

Päikesetorm on tavaline

Donald Yeomans kummutab ka teooriad, mille järgi hukutab Maa tänavu ülitugev päikesetorm või magnetpooluste vahetumine. Ta rõhutab, et päikesetorme esineb tõesti ning ühe sellise elasime üle 10. ja 11. märtsil. Päikese aktiivsus kulgeb tavaliselt 11 aasta pikkuste tsüklitena, nii et järgmine kõrgpunkt saabub tuleva aasta mais, ning miks peaks siis olema midagi teistmoodi kui eelmiste kõrgpunktide ajal.

Karta ei maksa ka Maa magnetpooluste vahetumist. See juhtub Yeomansi sõnul keskmiselt iga 400 000 aasta tagant. Seejuures kulub magnetpooluste täielikuks vahetumiseks tuhandeid aastaid ning praegu puuduvad mis tahes tõendid, et see protsess võiks tänavu alata. Ja kui algabki, siis elu Maal see oluliselt ei mõjuta. Magnetpooluste vahetumisega seostatud katastroofistsenaariumid kujutavad endast puhast fantastikat. Mandrite mingisugust lagunemist või nihkumist see kindlasti ei põhjusta.

Veel rõhutab reaktiivuuringute laboratooriumi teadlane, et tänavu ja ka järgmise paari aastakümne jooksul pole oodata ühtki planeetide rivistumist, mis suudaks Maad mõjutada. Teatavasti on osa maailmalõpu ootajatest väitnud, et 2012. aasta lõpul tabab Maad enneolematu katastroof, mille vallandab globaalne planeetide paraad – Saturn, Jupiter, Marss ja Maa rivistuvad visuaalselt ühele joonele.

Ja kui planeedid isegi peaksid end ritta võtma, siis jääks nende mõju Maale peaaegu olematuks, teab USA raketiteadlane. Ainukesed kosmoseobjektid, mis suudavad Maad mõjutada, on Päike ja Kuu, kinnitab Donald Yeomans.



Arrow http://www.ohtuleht.ee/469590

Ega sellist maailmalõppu nagu inimesed ootavad ei tulegi. Pole vaja mingeid kataklüsme ja tapvaid tulnukaid jms mida kardetakse. Saaab tulla aga see mida piiblis kirjas: te ei tea aega ega tundi mil Ma tulen. ma tulen kui varas ööse ja olen järsku kohal.
Ei tea inimene midagi endast suurmetaest ja targematest jõududest, tehakse maailma kõpust kõiksugu teooriaid ja asutakse neid kartma.
Sellised vastupidi artiklid on isegi vajalikud, et inimkond end ilmaasjata liiga üles ei kütaks ja närvi ei läheks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Laup Juun 09, 2012 8:36 am    Teema: Vasta viitega

Maakera omadega õhtul, meile on jäänud veel vaid 50 aastat?
8. juuni 2012, 12:12


Tsiteerin::
Juba nii lühikese aja kui poole sajandi jooksul võib meie koduplaneet jõuda hukatuslikku punkti, kust tagasitee muutub võimatuks, väidavad teadlased.

Ajakiri Nature kirjutab 18 teadlasest koosneva uurimisrühma järeldust, et planeet Maa jätkuv kuritarvitamine nagu energia laristamine ja keskkonna suhtes hoolimatu tööstus ja põllumajandus, võivad meid hukutada kiiremini, kui oskame arvata. Juba 50 aasta pärast võib kahju olla pöördumatult tehtud ja meid ootab ees nihe, kus elutingimused maal järsult muutuvad.

Planeet Maa saab teadlaste apokalüptiliste ennustuste kohaselt uue "normaalse" keskkonna - õhutemperatuuri, ookeani veetaseme ja ka uued eluvormid. Inimestele see paik siis enam kuigi mõnus elukoht ei olevat.

Teadlased rõhutavad, et praeguseks on inimkond enda huvides muutnud tervelt 43 protsenti Maa pindalast ning süsinikdioksiidi tase atmosfääris on tööstuseelse ajastuga võrreldes tõusnud 30 protsenti.

Veel midagi päästa annaks seni, kuni inimkond suudaks vältida juba poole maakera pinna äratrööpamist, mis teadlaste rehkenduste kohaselt juhtuks aastal 2062. Kliimasoojenemine edenevat juba sellises tempos, et aastaks 2070 võib temperatuur jõuda säärastesse kõrgustesse, kus see pole olnud inimkonna tekkest peale.


Arrow http://www.ohtuleht.ee/480189

Inimkonna vastutustundetu käitumise puhul on see loomulik kadu. Sest selline ülesigigimine, tarbimine, kasumiahnus ja madalad väärtsuhinnangud ei saagi mujale viia kui hukuni.
Kui ikka täid juustes eks inimene ise ka hakka neid tõrjuma, muidu paljunevad ja hävitavad kogu pea.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tom



Liitunud: 26 Sept 2006
Postitusi: 326

PostitusPostitatud: Nelj Nov 15, 2012 10:28 am    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
NASA: päikesetorm võib hävitada kogu tsivilisatsiooni aluseks oleva tehnoloogia



Kas Päikese tekitatud supertorm võib 2012. aastal hävitada tsivilisatsiooni sellisena, nagu me seda tunneme? Tavaliselt ettevaatlik USA rahvuslik aeronautika- ja kosmoseagentuur NASA on astunud ebatavalise sammu ja hoiatanud maailma.
Päikeseeksperdid on väga mures, sest näevad, et Päike on ärkamas oma ebatavaliselt pikast uinakust raevukusega, mida pole nähtud põlvkondade jooksul. See raevukus võib võtta hiiglaslike magnettormide kuju. Need tormid võivad Maad tabades olla nagu hiiglase rusikas õrnale elektroonilisele tehnoloogiale, mis maailma liikuma paneb. Orkaanid, maavärinad ja tsunamid kahvatuvad selle kõrval, kirjutab Helium.com.

„Me teame, et see on tulemas, aga me ei tea, kui rängalt see meid tabab,“ ütles NASA päikesefüüsika divisjoni direktor Richard Fisher ajalehele Daily Telegraph. „See viib rivist välja kommunikatsioonivahendid, nagu satelliidid ja autode navigatsiooniseadmed, katkestab lennuliikluse, paiskab segi pangasüsteemi, arvutid, kõik, mis on elektrooniline. See tekitab maailmale tohutuid probleeme.“

Hiiglaslik Päikese supertorm võib viia sõjaseisukorra kehtestamise, massilise näljahäda ja lõpuks ühiskonna kokkuvarisemiseni.

„Süsteemid lihtsalt ei tööta enam. Protuberantsid muudavad magnetvälja Maal. See ongi Päikese mõju,“ ütles Fisher.

Alates sellest, kui Päike viimati 1859. aastal ülemaailmset segadust ja hävingut külvas, on tsivilisatsioon arenenud kiiresti tehnoloogilisele infrastruktuurile põhinevaks ühiskonnaks, mille võib geomagnetilise tormiga mõne hetkega minema pühkida.

USA rahvuslik teaduste akadeemia avaldas 2008. aastal sünge raporti „Halva kosmoseilma nähtused – sotsiaalsed ja majanduslikud mõjud“, milles on piinavalt üksikasjalikult kirjeldatud USA 21. sajandi tehnoloogilise baasi potentsiaalset hukku ning sellele järgnevat majanduslikku ja ühiskondlikku kaost.

See sünge raport äratas maailma riikides vähe tähelepanu. Nüüd püüab NASA meeleheitlikult häirekella lüüa, kuigi enamik poliitikutest jäävad hoiatustele kurdiks ning vihase Päikese ees pimedaks.

Kui tõsine on oht?

Arenenud riikides elavad inimesed sõltuvad väga tõsiselt tehnoloogiatest, mida päikesetormid ohustavad – tehnoloogiatest, mis hoiavad käigus finantssüsteeme, elektrivõrke, veepuhastusjaamu, lennuliiklust, põllumajandust, transporti, GPS-i süsteeme lennukitel ja laevadel ning ka igasuguse taseme igapäevast riigivalitsemist.

Päikese supertorm pühiks igasugused kommunikatsioonid Maa pealt ja elektrivool kaoks. Linnad jääksid pimedusse ning otsa lõppeksid vesi ja toit. Ühiskonna kokku varisedes tekiksid päevade jooksul rahvarahutused. Valitsused oleksid suure surve all korra taastamisel miljardite inimeste hulgas, kui tekib massiline näljahäda ja mageveevarud kuivavad kokku.

Infrastruktuuri taastamine võib võtta aastaid, isegi kümme aastat või rohkem. Vahepealsel ajal võib kogu maailmas surra üle miljardi inimese. Veelgi rohkem sel juhul, kui riikide vahel puhkevad nappide ressursside pärast sõjad.

Maailmakuulus USA astrofüüsik Michio Kaku ühineb NASA hoiatusega.

„Meid heidetaks 100 aasta taha minevikku,“ seletas Kaku. Üleminek 19. sajandisse oleks sama kiire nagu lüliti vajutamine.


http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/nasa-paikesetorm-voib-havitada-kogu-tsivilisatsiooni-aluseks-oleva-tehnoloogia.d?id=44813001




Tsiteerin::
FOTOD: Hiiumaad lummanud magnettorm on muutumas väga võimsaks



Eile öösel kell 01.15 jõudis Maa atmosfääri järjekordne Päikeselt tulnud laetud osakeste voog, mis põrkudes siin hapniku ja lämmastiku molekulidega võimaldas nautida värvidemängu põhjataevas, kirjutab portaal Hiiumaa.ee. Nüüd on aga teada, et magnettorm on muutumas erakordselt võimsaks. Kindlasti ei ole tegemist vaid Hiiumaale omase nähtusega, aktiviseerumist on täheldatud kogu maailmas. Selle üheks ilminguks on ka virmaliste ilmnemine.
Eile kadus magnettormi ajal nii Kärdlas, kui ka Saaremaal, Triigis EMT levi.

EMT avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul magnettorm siiani kuskil võrgule siiski mõju avaldanud ei ole.

„Uurisime, kuid ei leidnud infot ka ühegi võrgukatkestuse kohta neis piirkondades, anomaaliat ei paistnud. Kui oletada, et häire oli nii tugev, et mõjutas otseselt raadiosignaali tugijaamast mobiilini (st tugijaam oli töökorras, aga telefon levi ei leidnud), siis mõjuks see kõikidele mobiilioperaatoritele ühtemoodi ja ilmselt ei oleks see siis mõjutanud ainult neid üksikuid kohti, vaid oluliselt laiemat ala," selgitas Sepp.

Aktiivne magnettorm kestab endiselt ja on ennustuste järgi muutumas erakordselt võimsaks. Erinevad online graafikud on koos nähtavad siin. http://elar.lap.ee/aurora/

Nüüd saad rohkem fotosid näha siit. http://kirsimetsa.blogspot.com/


http://eestielu.delfi.ee/eesti/hiiumaa/kardla/elu/fotod-hiiumaad-tabanud-magnettorm-on-muutumas-vaga-voimsaks.d?id=65261322



Michio Kaku: Massive solar flare in the years 2012/2013 could throw us back 100 years
Video:

http://www.youtube.com/watch?v=WPdqr2v1rTQ
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Teadusest Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory