Ruumivärav :: Vaata teemat - Jeesusest ja prohvetitest
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Jeesusest ja prohvetitest

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Prohvetitest, vaimusõnast, infost ja selle kandjatest
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Dets 10, 2008 2:10 pm    Teema: Jeesusest ja prohvetitest Vasta viitega

Astronoomid: Jeesus sündis juunis!

Tsiteerin::
Astronoomid on liitnud ja lahutanud ning tulnud lagedale põneva avastusega: Jeesus on sündinud juunikuus!

Täht, mis Petlemma kohal särama lõi ja Kristuse sündi näitas, kerkis teadjameeste sõnul taevasse hoopis 17. juunil, kirjutab Telegraph.

Uurijate sõnul polnud täht taevas ei midagi muud, kui teineteisele väga lähestikku seisnud Jupiter ja Veenus, mis kirkalt ja eredalt kui ühena särasid.

Kui teadlaste sõnum on paikapidav, oli Jeesus horoskoobilt hoopiski Kaksik ja mitte Kaljukits ning jõululaud tuleks katta juunikuus.

Austraalia astronoom Dave Reneke ja tema tiim tegid tõsist tööd, et seada õigele kohale kõik tol ööl säranud taevakehad.

Võtnud töö lähtepunktiks Matteuse ilmutuse, jõudiski Reneke pika töö tulemusena veendumusenni, et pühi tuleks pidada 17. juunil.

“Detsember on juhuslik aeg, mille me kõik oleme üheselt heaks kiitnud. See aga ei pruugi tähendada, et sündmus ise tõesti ka just sel kuul aset leidis,” kommenteeris mees.

“See ei ole kivi ristiusu pihta. Uurimus tõepoolest kinnitas, et midagi erilist tol ööl toimus ja taevas oli.”

Eelmised teooriad on oletanud, et kirgas täht taevas polnud muu kui supernoova.


Arrow http://publik.delfi.ee/news/kuum/article.php?id=20580724&l=wpublik


Seda on kuskilt enne ka kuuldud ja ise kahtlustanud, et see pole detsember olnud. 2000a tagasi isegi taeva tähed võisid veidike teises asendis paista. Kuigi see kõik ei oma tähtsust, tähtis on info mille Jeesus siia jättis, pole vahet millal sündis.


Viimati muutis seda vaatleja (Nelj Aug 05, 2010 4:42 pm). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Reede Dets 12, 2008 5:07 pm    Teema: Vasta viitega

kui ma õieti mäletan, siis see nihutamine on isegi dokumenteeritud. et ühtiks loodusrahvaste pühaga.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Laup Apr 11, 2009 10:34 am    Teema: Vasta viitega

Torino surilina – kas ristil surnud Kristuse portree?
11.04.2009

(Topfoto/Scanpix)Kas kuulus Torino surilina on tõepoolest seesama palakas, millesse mähiti ristilt alla võetud Jeesus Kristuse surnukeha? Teadlased kinnitavad, et surilina-mees suri tõepoolest ristil, peas okaskroon.

Torino surilina on tükk vanaaegset linast kangast, 4,36 meetrit pikk, 1.10 lai. Riie on kootud käsitsi, kolm-ühele kalasabamustriga koredast lõngast, mis kedratud Lähis-Idas või Vahemeremaades kasvanud linast.

Kui seda 2–3 meetri kauguselt vaadata, ilmub nähtavale ähmane mehekujutis. Lähemalt või kaugemalt pole seda näha. Selle järgi, kuidas esi- ja tagapoole kujutised pea kohal peaaegu kokku puutuvad, võiks järeldada, et riiet on mähitud piki surnukeha – jalgadest peani ja uuesti jalgadeni.

Silma torkavad tumedamad punakaspruuni värvi vereplekkide sarnased märgid. Plekid on selgelt näha randmetel ja jalalabadel, just seal, kus Rooma-aegse ristilöömise korral võinuks ohvril tekkida veritsevad haavad. Vigastused on näha ka pealael, näol ja keha ühel küljel, samuti paistab surilinakujutisel mitukümmend väiksemat haava seljal.

Seljal ulatub kitsas kontuurjoon mehe pikkadest juustest alla abaluude vahele – see võib olla jäljend hobusesabasoengust, mis oli Jeesuse-aegses Palestiinas juudi meeste tavaline soengumood. Mehe kahte lehte seotud habe järgib tolleaegset varakristlaste (natsareenide) moodi.

Kelle kujutis on surilinal?

Loomulikult ei suuda keegi iial tõestada, et Torino surilina oli mähitud ümber Jeesus Kristuse. Küll aga on uuringud tõestanud, et surilinal on tõelise inimese, piitsutatud ja ristilöödud mehe kujutis ja et tegu pole kunstniku loominguga: plekid sisaldavad hemoglobiini ja vereseerumi valku albumiini.
Analüüsid ja arvutitöötlus näitasid, et kujutisel on pikakasvuline (177–187 cm) mees, keda on risti löödud. Ta randmetel ja jalalabadel on naeltest jäänud veritsevad haavad, rindkere paremalt poolt läbi torgatud, selg piitsahoopidest puretud ning parem õlg hõõrutud marraskile otsekui millegi raske kandmisest.

Mehe peas on palju pistehaavu, samasuguseid nagu tekitab ihusse surutud okaskroon; ühel põsel võib märgata silmatorkavat muljumishaava; rindkere õõs on välja venitatud – ristilöömisel on lämbumine tavaline surmapõhjus.

Surilina-meest on piitsutatud, peksmisriistaks Rooma flagrum, haruline piits, mille iga piu otsas oli hantlikujuline metallotsak.

Tänu 3D-projektsioonile osutus võimalikuks hinnata surilina-mehe rahvust – füüsiliste näitajate poolest on tegemist inimtüübiga, keda võib leida sefaradi juutide ja araabia ülikute hulgast.

Kuidas kujutis surilinale tekkis?

Siiani pole teadlased suutnud seletada, kuidas kujutis surilinale tekkis. Ühegi teadaoleva vahendiga ei ole võimalik tekitada linale kõrgresolutsioonis fotograafilist näokujutist.

Teaduse vaatevinklist on põhiprobleem selles, et kui mõne asja saaks füüsika abil ära seletada, siis poleks see seletus keemikute silmis paikapidav. Ning vastupidi. Ent surilinal oleva kujutise adekvaatseks tõlgendamiseks peaks seletus paika pidama füüsika, keemia, bioloogia ja meditsiini seisukohast. Praeguseks pole niisuguse seletuseni jõutud. Enamgi veel – keemikud ja füüsikud pole suutnud siiani seletada, mis nähtust Torino surilina endast üleüldse kujutab.

Teadlaste üksmeelse arvamuse järgi tekitas kujutise miski, mille tulemuseks oli oksüdatsioon, veestumine ja riide struktuuri muutumine. Neid muutusi saab laboris keemiliste ja füüsikaliste protsesside käigus taasluua. Sama tüüpi muutuse võivad linases riides esile kutsuda väävelhape või kuumus. Ent pole olemas ühtki teadaolevat keemilist ega füüsikalist meetodit, mis suudaks selgitada kogu kujutise teket. Samuti ei suuda ükski füüsikaliste, keemiliste, bioloogiliste ja meditsiiniliste tingimuste kombinatsioon anda seletust kujutise, veel vähem selle konkreetsete detailide tekke kohta.

Pildi joonistas surilinale energia?

Mitu uurijat arvab, et Torino surilinal lebanud keha pidi levitama paari sekundi jooksul ülitugevat kiirgust. Keemiaprofessor Alan D. Adler on kindel, et kujutis sai surilinale tekkida üksnes mingi tugeva energia kaasabil. Kuid ta ei oska sellele nime anda.

Füüsikalise keemia spetsialist Ray Rogers märkis: "Kujutise tekitas kiirgusenergiapurse – tõenäoliselt valgus."

Ühe teadushüpoteesi kohaselt võib täheldada surilina mõistatusliku kujutise ja fakti vahel sarnasust: Hiroshimale heidetud aatomipommi valguskiirgus tekitas kividele inimkujutisi. Nii on toodud näiteks ühele püsti jäänud hooneseinale tekkinud pintsli ja värvipotiga maalri kujutist.

Mis põhjustas surilina-mehe surma?

Surilina uurinud teadlased ja arstid kirjutaksid surmatunnistusse surma põhjuseks: südame ja hingamistegevuse peatumine tugeva kopsuturse, südamekahjustuse, vere- ja vedelikukaotuse, traumaatilise ¹oki ning ristilöömise tagajärjel.

Paranormaalsed vereplekid

Teadlased on leidnud surilinaplekkidelt ehtsa vere jälgi, järelikult pidi verine surnukeha linaga vahetult kokku puutuma. Samas on palakal selgete piirjoontega plekid neljal eri perioodil olnud verejooksudest, kõik laiali määrdumata – seega pidi ka nende teke olema paranormaalne nagu kehakujutiski.

Artikli koostamisel on abiks olnud Franc C. Tribbe’i raamat "Kas Jeesuse portree? Torino surilina lugu", kirjastus Olion, 2008.


Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=324098


Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=324095


Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=324094
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Esm Nov 23, 2009 1:17 pm    Teema: Vasta viitega

Torino surilinal olev tekst tõendab selle autentsust?
23.11.2009 11:36

Vatikani teadlase Barbara Frale`i kinnitusle leidis ta Torino surilinalt vihjeid, mis tema sõnul tõendavad selle autentsust.

Frale avastas surilinast tehtud fotosid uurides vaevu näha oleva kreeka, aramea ja ladina keelse teksti «Jeesus Naatsaretist» ning veel mitu märget, kirjutab foxnews.com.
«See on kindel tõend, et tegemist on autentse surilinaga, mis mässiti Jeesuse ümber pärast ta surma,» on uurija veendunud.

Alles hiljuti teatasid teised uurijad, et Torino surilina puhul on tegemist keskaegse võltsinguga. Frale ei uskunud seda ja selle tõttu asus ise asja kallale.

Frale kinnitusel on arhailine tekst linal nähtav mitmel pool.

Vatikani teadlase arvates võisid need surilinale jätta alama astme Rooma ametnikud või matjad, et lahkunut identifitseerida.

«Märgistamine aitas perekonnal lahkunut avalikust surnukambris tuvastada ja ta matmiseks kätte saada,» selgitas Frale.

Teadlase arvates kirjutasid ametnikud surnu nime papüürusetükkidele, need kleebiti surnulina külge taimse liimiga. Värskelt kirjutatud nimesildid jätsid siis linale jälje.

Vaevu märgatav tekst avastati juba 1978. aastal. Kuid kui kümme aastat hiljem toimunud süsinikmeetodil uurimine näitas, et tegemist võib olla võltsinguga, siis tekstide edasisest uurimisest loobuti.

Frale sõnul leidub surilinal fraas kolmes keeles, kaasa arvatud kreeka keeles – Iesous Nnazarennos ning märge ka Rooma valitseja Tiberiuse kohta, kelle võimu ajal Jeesus risti löödi.

Ka mainib tekst, et linasse pandud mees mõisteti surma.

«See varjatud tekst on tegelikult Jeesuse surmatunnistus. Jätsin kõik religiooniga seotu kõrvale ja uurisin seda kui antiikset teksti,» selgitas Frale.

Enamik Torino surilina uurinud teadlasi on Frale leiu suhtes skeptilised.

Torino surilina on 4, 3 meetrit pikk ja 1,09 meetrit lai linane kangas, millesse on jäädvustunud Jeesuse kujutis nii eest kui ka tagant.


Arrow http://www.elu24.ee/?id=191614
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Aug 05, 2010 4:44 pm    Teema: Vasta viitega

Leiti Ristija Johannese maised jäänused?
05. august 2010 14:43


5. sajandist pärinev Musta mere äärne mungaklooster võib olla viimseks puhkepaigaks Jeesuse ristimise poolest tuntud piibliprohveti Ristija Johannese maistele jäänustele.
Möödunud nädalal leidsid muistset basiilikat välja kaevanud Bulgaaria arheoloogid reliikvialaeka ehk inimpõrmuga täidetud mahuti, vahendab Discovery News.

Laegas sisaldas kilde inimese koljust, käeluust ja hammastest. Vaata videolõiku reliikvialaeka avamisest!
Klooster tegutses Sveti Ivani saarel, Bulgaaria rannikul asuva populaarse kuurortlinna Sozopoli lähistel. Arheoloogid usuvad, et alabasterkarbile kirjutatud kuupäev — 24. juuni — lisab lootust, et reliikvialaekas just Ristija Johannese säilmed paiknevad. 24. juunil ehk Jaanipäeval tähistavad kristlased nimelt tolle Jeesuse kaasaegse sünnipäeva.

Vatikan loodab enne leiu autentsuse kommenteerimist saada siiski rohkem informatsiooni.
Vatikani püha arheoloogia paavstliku komisjoni inspektor Fabrizio Bisconti ütles telekanalile CNN, et komisjon ootab leiu kohta arvamuse avaldamisega seni, kuni läbi on viidud põhjalikum uurimus koos antropoloogilise analüüsiga.

Piiblipärimuse kohaselt raius Ristija Johannese pea maha Galilea esimese sajandi valitseja Heroodes Antipas selle eest, et Johannes ei tunnistanud Heroodese lahutust ja sellele järgnenud abielu uue naisega.
Samuti viitas Bisconti katoliku kiriku veendumusele, mille kohaselt ei asu Ristija Johannese säilmed kõik ühes kohas, vaid on praeguseks pigem mööda maailma laiali pillutatud.


Arrow http://forte.delfi.ee/news/teadus/article.php?id=32462637
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Dets 20, 2011 5:21 pm    Teema: Vasta viitega

Torino surilina on ehtne, mitte keskaegne võltsing?
20.12.2011 13:42


Paar päeva enne jõule tegid Itaalia teadlased avalduse, et kurikuulus ja müstiline Torino surilina ei ole keskaegne võltsing, vaid autentne riidetükk, millesse Jeesus pärast ristilt võtmist keerati.

Uurijate sõnul viisid nad hiljuti läbi rida eksperimente, millega enda sõnul said kinnituse, et riidel olevad märgid ei ole tehtud keskaegsete võltsingutehnoloogiate abil, edastab The Telegraph.

Torino surilina üle on vaieldud ja seda on uuritud juba pikka aega. Osa teadlasi ja kirikutegelasi on selle lina suhtes üsna skeptilised.
Skeptikute arvates on see maailmakuulus kangatükk keskajal tehtud osav võltsing.

Oxfordi, Zürichi ja Arizona ülikolli teadlaste poolt 1988. aastal tehtud süsinikmeetodil uuring toetab keskaja teooriat. See lina olevat valminud millalgi ajavahemikul 1260 – 1390. Ka olevat see lina kunagi põlengus kannatada saanud.

Surilina mõõtmed on 4,36 korda 1,10 meetrit. Sellel olev mehekujutis on röntgenpilti meenutav. Linal on ka vere jälgi, veregrupp on AB, mis on Lähis-Idas üsna tavaline.Ka on lina kiududel märke taimedest, mida leidub vaid Lähis-Idas.

Kujutise kolmedimensiooniline analüüs näitas, et tegemist võis olla reaalse inimesega, kellest see kujutis jäi.
«Linal on kujutis mehest. Kujutise füüsilised ja keemilised omadused on nii spetsiifilised, et neid ei saa tekitada kuskil laboratooriumis,» teatas Itaalia uute tehnoloogiate agentuuri esindaja.

Itaalia teadlased tegid katse ultraviolett kiirtega, tekitamaks katselinale samasugused märgid nagu on pärislinal.
Nad avastasid, et nende kiirtega on võimalik tekitada samasugune kujutis. Lasertehnoloogiat ei olnud olemas keskajal.

Itaalia uurijate sõnul tekkis Torino surilinale habemega mehe kujutis mingi elektromagnetilise energia abil.
Samas ei suutnud itaallased oma väidet lõpuni põhjendada. Uus teooria on vesi nende veskile, kes usuvad, et Torino surilinal olev kujutis tekkis mingi ime läbi Jeesuse ületõusmisel.

Nüüdset uuringut juhtinud Paolo Di Lazzaro sõnul loodab ta, et nende uuringu tulemused käivitavad surilina ümber uue teoloogilise ja filosoofilise debati.

Mitmed varasemad uurinud on näidanud, et pole lõpuni selge, kuidas kujutis tekkis. Kujutise teket on püütud selgitada füüsiliste, keemiliste, bioloogiliste ja meditsiiniliste asjaolude abil, kuid siiani ollakse mitmetel erinevatel seisukohtadel.

Torino surilina asub Itaalias Torino katedraalis, kus seda hoitakse spetsiaalses temperatuuri- ja niiskuskontrolliga hoidlas.
Vatikan on alati rõhutanud, et nad ei kahtle Torino surilina autentsuses.


Arrow http://www.elu24.ee/675578/torino-surilina-on-ehtne-mitte-keskaegne-voltsing/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Reede Dets 23, 2011 3:49 pm    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
..... Pavia ülikooli keemiaprofessori Luigi Garlaschelli sõnul annavad uurijad mõista, et kujutise tekitas ultraviolettkiirguse purse, mis oli sedavõrd võimas, et võis olla vaid üleloomulikku päritolu ....

http://forte.delfi.ee/news/teadus/teadlased-jeesuse-kristuse-surilina-on-uleloomulik.d?id=63683088

Energeetiline rännak ja selles ärkamine ning mis haaras ka kogu keha.
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Märts 14, 2013 5:40 pm    Teema: Vasta viitega

Muistne Egiptuse tekst kirjeldab Jeesuse viimast söömaaega koos Pontius Pilatusega
14. märts 2013 13:47


Pontius Pilatus oli Rooma prefekt Judaea provintsis aastail 26-36 maj. Tema oli see asevalitseja kes lasi Jeesuse risti lüüa. Hiljuti suudeti de¹ifreerida üks muistne koptikeelne tekst, kus on heidetud uut valgust piiblis kirjeldatud episoodidele.

On ka neid, kes üritavad vaidlustada kõike, mis piiblis kirjas, kuid lisaks Uue Testamendi raamatutele on Pontius Pilatust kohaliku asevalitsejana maininud ka ajaloolane Tacitus ligi pool sajandit hiljem ja üks 1961. aastal leitud kiviplaat. Ka Jeesuse tegelikus eksistentsis pole kahtlust - teda mainivad mitmed esimese sajandi Rooma ajaloolased.

Nüüd suudeti aga de¹ifreerida vähemalt 1200 aastat vana kopti kirjeldus nende kahe isiku viimasest kohtumisest, vahendab Live Science. Leiti see käsikiri juba 1910. aastal, koguni kahe erineva koopiana, aga seni ei osatud seda lugeda. Tõsi, see tekst keerab sündmustiku veelgi müstilisemaks.

Selle teksti järgi olevat Pontius Pilatus veel enne Jeesuse ristilöömist temaga koos einetanud ja pakkunud, et on valmis hoopis oma poega Jeesuse asemel ohverdama. Juudas olevat aga pidanud Jeesuse välja andmiseks teda suudlema, sest allikas väidab, et Jeesus oli võimeline kuju muutma.

"Tal ei ole ühte ainsat kuju, kuid tema välimus muutub. Mõnikord on ta hõõguvpunane, mõnikord on ta valge, mõnikord punane, mõnikord on ta nisuvärvi, mõnikord kahkjas nagu askeedid, mõnikord on ta nooruk, mõnikord vana mees," kõlab katkend sellest käsikirjast.

See on laialt teada, et piibli kokkupaneku ajal ringles Lähis-Idas muidki piiblilugusid käsitlevaid raamatuid, mis aga jäeti ametlikust kaanonist kõrvale. Ka nüüd leitud tekst ei näita seda, et mainitud sündmused oleks kindlalt juhtunud, küll aga seda, et nendesse usuti.

Tekstist ilmneb ka veider asi kopti ja etioopia kirikute riitusest - nimelt peeti seal Pilatust mingil põhjusel pühakuks ja nii on tema viimset õhtusöömaaega Jeesusega kujutatud lausa sõprade kohtumisena.

Tekst on kirjutatud püha Jeruusalemma Kyrillose nime all, kes elas neljandal sajandil, aga samal ajal kaheldakse tõsiselt, kas ta ikka ise neid tekste kirjutas. Käsikiri paiknes ühes Püha Miikaeli nime kandvas kloostris Egiptuses, mis oli hävinenud juba 10. sajandil.

On põhjust kahtlustada, et munk, kes selle omal ajal ümber kirjutas, ei pruukinud küll ise kõiki seal kirjeldatud legende uskuda.


Arrow http://forte.delfi.ee/news/militaaria/muistne-egiptuse-tekst-kirjeldab-jeesuse-viimast-soomaaega-koos-pontius-pilatusega.d?id=65819314
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Prohvetitest, vaimusõnast, infost ja selle kandjatest Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory