Ruumivärav :: Vaata teemat - Lihtsama vastupanu teed vaimses vallas
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Lihtsama vastupanu teed vaimses vallas

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Vaimsuse alustest
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Okt 03, 2006 1:00 pm    Teema: Lihtsama vastupanu teed vaimses vallas Vasta viitega

Mis üldjuhul on vallutanud maailma tuhandeid aastaid. Olgu et on siin aeg-ajalt käinud prohveteid ja vaimse maailma tundjaid ning tee selleni lahti seletanud, on peale nende lahkumist need teed mõne ajapärast taas muudetud lihtsama vastupanu teedeks ja õpetused moonutatud selle läbi, inimseks olemisele sobivaks, mitte enda muutmine vaimule kohanduvaks.

Jeesus ütles kord selliste kohta, et "parem kui te poleks sellega alustanudki, sest lihtsa inimese saatus on kergem teie omast".
Keda ta siis mõtles? Kirjatundjad, ja igasugu muud õpetajad ning tõemoondajad, mis ka tol ajal olid paraleelselt Jeesuse eksistentsiga.

Siis kui oleme lugenud nt. tänapäevani välja jõudnud vanu õpetusi, on õpilase tee üle kivide ja kändude aastaid pikk olnud.
Alustades juba Vana Egiptuse aegadest, kuidas preestrid valisid õpilasi hoolikalt ja hakkasid neid töötlema tasemeni mida võib vaimseks pidada.

Vaadates Jeesuse sõna:"kitsas tee viib taevariiki" ja" jätke kõik maha, käige vaimu järel" millepeale üks ta jüngreid pahandas, et "kes siis üldse taevariiki saab?" Just nagu ei saagi. Ja see näitabki et moonutatud, ilustatud ja lihtsamaks tükeldatud tõe teed jätavad ka meid poolele teele, ilma et seda märkaksime.

Kristlased on kogu selle õpetuse lihtsama vastupanu teeks keeranud, et käed rüpes oodata Jeesuse teist tulekut. See on ilmne vaimne laiskus.
Ka tolteekidest on tehtud juba järgitav usund. Nende temaatikast on palju asju välja jäetud, mida tegema peaks ning kergem tee sellest tehtud.
Selle võrra mida inimlikkus ei talu ja osad asjad mis tunduvad võimatud kõrvale heidetud, siis selle võrra jääb ka vajaka vaimu shestide äratundmisest ja otsekondaktist vaimuga.

Sama on ka budismis, nende seas on ka tõsiseid tegijaid aga kui vaadata traditsioone, koogutamisi,kummardamisi, pikki palveid, eri tunnuseid jne. just vastupidi Buddale endale, kes tõe üksi leidis ja kõigist vaimsetest tarkadest(kes ta peale sel puhul jällegi pahandasid) end lahti harutades tõdemuseni jõudis kui puhas on üks vaim tegelikult.
Ta läbis läbi kõik keerdkäigud vaimsete tegijate juures, et teada saada ja lõpuks kui ütles endale"ma ei leia ikka seda siit mida tegelikult otsin" ja sai/leidis oma enda vaevaga selle teadmise üles.

Ka ümbersünd oleneb meist, sest see on meie isklik taotluse vili, kas sünnime või mitte kui me seda vajame. Kuid oodates et sünnime uuesti ükskõik mida siin elades teeme või tegemata jätame ikka sünnime uuesti, siis on siin näha, et enamus ei mäleta mingit eelmist elu, sest seda poldud taodeldudki.

Uuemate sõnumite(Kryon) infos vihjatakse, et ümbersündimiste aeg on otsakorral, kuna inimkond peab astuma uude energiasse mis kohal on, siis seda enam on vajalik just siin ja praegu enda meeli iganenud sogast puhastada, et tajuma hakata uut.

Teine asi veel, on olemas geeni mälu, millega peaks tegelikult arvestama. Mäletades vanu asju/aegu nagu oleks see olnud me endine elu, kuid se on mälu oma esivanemate geenide läbi, geneetiline good ja pärilikkus, seda on teadus juba kindlaks teinud kui taolise info allika.

Muidugi võiks öelda, et me ise olimegi enda vanemad ja selle goodi omajad ja end ise paljundades oleme nüüd siin. Kuid me paljunesime eri aegadel eri inimestega, me võime mäletada palju vanu elusid, mida mäletavad ka paljud teised samal moel, või teisel moel, kunagine alg-geen võib mäletada mis infot tahes ka nende infot kes meiega praegu samal ajal elavad või ei ela ja nemad meie oma pidades seda oma "mina" endiseks eluks ja samas vaimus edasi.
Kui me mäletamegi mingit maist elu, siis üks variant ongi see, keha geneetiline mälu. Vanematelt päritud vere ja rakkude kaudu informatsiooni ka nende vanemate ja vana-vana-vana vanemate jne. elu osasi, sugulaste osasi/elusi jne.
Kui asjad on aga nii, et mälu ei pärine siit, siis mäletame midagi muud, kus domineerib teistsugune kood, mis on kuskilt mujalt päritud.

Kergema vastupanu teed on näha ka Hiina kung-fus, kus valge inimene on sellest ja karatest teinud lahmiva ilma vaimuta kaklus kunsti, mida pole kunagi selleks otstarbeks õpetatud.
Üks Hiina õpetaja ütleski oma õpilasele(filmist) "sa pead selle korralikult peensusteni selgeks saama ja ära õppima, et seda sul kunagi elus vaja ei läheks".
Mäletan naiste nõiaraamtust, kus Klara käskis(oli see vist Taisha) niikaua kive laduda tee äärde kui see oli absoluutselt korralik, öeldes talle umbes nii "see ongi kung-fu"

Tegelt asjad pole mitte selleks, et kõik oleks tingimata läbi kadalipu minek ja üliraske et vaimuni jõuda, vaid see on inimliku kanguse ja jonni murdmiseks, mis jonnib eelkõige just Vaimuga Wink .
See teebki vaimsed tarkused keeruliseks ja raskeks ja et se nii poleks ja oleks inimlikum siis inimese mõistus seedib kohe kergema vastupanu teed välja.
Kuid ta ei peta mitte kedagi peale enda, kui tõe hetk uksele koputab, siis me näeme mis asja me üldse ajanud oleme elus.

Sellekohta on d.J öelnud, et "kunagi oli inimene vaiksete teadmiste tasandil ja siis ühel ajal hakkas mõistus segama".
Vanas t.-s on Jumal öelnud:"kas te ei mäleta siis, et ennem olite ilma pühakirjata Minuga ühes", see ongi Vaiksed teadmised.

Arrow http://tuulepesa.zzz.ee/viewtopic.php?p=39#39
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kaheksa



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 186

PostitusPostitatud: Nelj Mai 15, 2008 11:21 pm    Teema: Re: Lihtsama vastupanu teed vaimses vallas Vasta viitega

vaatleja kirjutas:
...
Sellekohta on d.J öelnud, et "kunagi oli inimene vaiksete teadmiste tasandil ja siis ühel ajal hakkas mõistus segama".
Vanas t.-s on Jumal öelnud:"kas te ei mäleta siis, et ennem olite ilma pühakirjata Minuga ühes", see ongi Vaiksed teadmised.


Mis me sellest enam teame ... Selline mõte õige ammuste aegade kohta kunagi tuli mul.
Kas on inimesed mingis mõttes arengus tagasi minemas? Tänu sellele, et need Vaiksed Teadmised on kanoniseeritud religiooniks muudetud?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Reede Mai 16, 2008 2:34 pm    Teema: Vasta viitega

Jah, ega teagi enam. Aga see on olemas igavesti, nt. uued tolteegi nõiad kaevasid selle välja, ja see on kaevatav igaühele, aga raskeks teeb asja see, väga raskeks, et mõistus ei teeni vaimu vaid keha, peaks olema aga, et mõistus on vaimu teenistuses, seepärast õnnestus CC toltekidel see taas elustada.
Inimkond pole mitte tagasi arenemas, vaid inimkond on ajajooksul unustanud vaimu ehk vaiksed teadmised ja asunud mõistust uskuma, mis enamasti allub emotsioonidele, mis tekivad surelikust füüsisest, ja seega teeb valesi otsuseid.

Kui mõistus on vaimuga ühes siis, üljejäänud väärtused ka muutuvad ja praegune tarbimis-tootmis- hävitamis-lagastamis- ülesigimis ühiskonna väärtushinnagud muutuksid kaineks ja mõistlikuks.

Kadunud vaiksete teadmiste asemele on tekkinud mõistusega loodud jumala kujud ja neid kummardama asudes on usundid elutud ja surnud, sest ei mäleta keegi kuhu kadus elu, mis oli vaimuga jumalaga üks olles ehk vaiksetes teadmistes.
Kui seda veel mäletataks siis kaoks igasugu rituaalitsemine, koogutamine kujude eest, palvete ja muude jumala poole kirjutatud heietuste korduv lugemine jne. jne.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Reede Mai 16, 2008 3:01 pm    Teema: Vasta viitega

ma kahjuks ei mäleta täpselt aga kuskil raamatus rääkis, kus dj rääkis, et täpselt NB vaikste teadmiste punktist on näha täie mõistuse juures olemise punkt vms. ja vastupidi. olen seda kogenud, et jõudes täie mõistuse juurde, on ühe hetkega käes ka vaiksed teadmised. seal vahel saab väga kergelt liikuda.

aga siit mu tähelepanek , et ma pole ju enamasti täie mõistuse juures. ja kas oleks seda olekut, kus inimene asub üleüldse mõistuslikuks pidada. asi on ju selles, et inimesele ainult tundub, et ta mõtleb. inimese põhiolek on emotsionaalne, mitte mõistuslik.

siit veel lisatähelepanek, et kuna isiklik mälu on emotsioonide kogum, siis emotsionaalne mõtlemine põhineb isiklikel mälestustel. täie mõistuse juures olek suudab haarata ka vaiksed teadmised.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Reede Mai 16, 2008 5:43 pm    Teema: Vasta viitega

Või siis see kus dJ ütles "nõiad on sama hullud kui inimesed aga selle vahega, et nad teavad et on hullud".
Nõiad kasutavad kõike seda aga teadlikult, ehk maskina, sest "maises hullumajas" pole mõtet siin 100% tarka mängida, muidu hullud "kisuvad su lõhki" pidades sind hoopis hulluks Very Happy .

Ning üks emotsionaalne hulluse tunnusmärk on enesetähtsus, mis ei luba end kunagi hulluks tembeldada, see käib ego pihta ja inimlikkus, emotsionaalsus kannatab(siis kui inimene sellele allub, pidades seda normalseks seisundiks ja vastupidist ebanormaalseks jne), ning algab sõda vaimu vastu Twisted Evil

NB! Ma pole ka ühtki tarka kohanud, niipalju kui end mäletan, aga paari lolli olen kohanud, kes teavad et nad on lollid Laughing
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
angervax



Liitunud: 16 Apr 2013
Postitusi: 4
Asukoht: Blocksbergi mäest 80 km idas

PostitusPostitatud: Esm Apr 22, 2013 11:24 pm    Teema: Re: Lihtsama vastupanu teed vaimses vallas Vasta viitega

Tsiteerin::
Kristlased on kogu selle õpetuse lihtsama vastupanu teeks keeranud, et käed rüpes oodata Jeesuse teist tulekut.


Jeesus ei tule enam, ta on väga nördinud, et tema Maal käigust religioon loodi ja kasutati seda s6dades ja inimeste röövimises, piinamises jne.
Tema asemel tuli Alaje. http://www.youtube.com/user/777ALAJE
http://www.telegram.ee/maavaline/telegrami-lugemissari-alaje-plejaadi-tahtedelt-i-osa#.UXWp2dekV0w
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jupstykk



Liitunud: 27 Märts 2010
Postitusi: 59

PostitusPostitatud: Teis Apr 23, 2013 2:59 am    Teema: Vasta viitega

Nördimus oleks suht inimlik tunne, ei usu et vaimne olend nagu Jeesus midagi sellist tunneks Rolling Eyes et lihtsalt solvus ja mõtles et enam ei tule?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Apr 23, 2013 1:39 pm    Teema: Vasta viitega

Jesuse teist tulemist ei saa võtta, et tuleb sama keha tagasi ja ajab samat juttu nagu 2000a tagasi ja kas üldse vaja enam rääkida on, sest asjad peavad ka ajakohasena sobima.
Tegemist on abstraktse Kristus teadvusega ja kui see kohale tuleb, kellegi- millegina või kellessegi, millegi läbi jne.
Jesuse sõnumi põhimõte oli: Parandage meelt. Öeldud on : et siis on ulgumine ja hammaste kiristamine jne, otsitakse kohta kuhu kaljude alla pugeda aga Jumala eest ei põgene kuhugi jms.
Uue või teistsuguse ilmnemine või tegelikkuse lahti koorumine maailmale, avab silmad paljudele, aga kes on vana võltsi kummardaja olnud ja arvanud selle tõepähe, neil läheb raskeks.
Kui inimese väärtuhinnangute enamuse alustala on alumine ots, mõistus selle teenistuses, siis teine on vaimne teadlikkus ja mõistus selle teenistuses, see keerab maailma endise alustala nii kummuli, et paljud enam püsti ei saa.
Piiblis ka see koht: kõik näevad Poja tulekut ja surnud(karta on et vaimselt) äratatakse üles, kes eluks kes surmaks.
Kristlus on Jesuse sõnumi küllalt ära solkinud ja seda Jesust, mida ette kujutatakse inimliku meelega ei näe ükski.
Nagu Jumal ütles: ma tulen sealt, kus te kõige vähem Mind ootate. Seega ei teagi keegi keda- mida oodata ja kust ning kuidas, parim viis on hoida meeled avatud.
Kuid kõiksugu vaheolendid, tulnukad jms. kes käivad ka inimkonnaga läbi, isegi end Jesuseks nimetades kui vaja, kuid ikkagi pole Tema. Siberi Vissarjon peab ka end Jesuseks, kuid on kaugelt näha lihaliku meelega inimest, kes lihtsalt üritab midagi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
rändaja
Külaline





PostitusPostitatud: Püh Apr 28, 2013 6:05 pm    Teema: Vasta viitega

Jeesus on öelnud: Mitte keegi, kes ei jäta maha kõike, mis tal endal on, ei saa olla minu jünger!

See langeb hästi kokku CC raamatutes esitatud põhimõttega, et tuleb vabaneda kõigest lihalikust, s.t sellest, mis ei pärine otse Vaimult.

Veel sama mõte Jeesuselt: Õndsad on Vaimus vaesed.
Tagasi üles
Kaspar



Liitunud: 22 Märts 2010
Postitusi: 261

PostitusPostitatud: Nelj Mai 09, 2013 7:41 am    Teema: Vasta viitega

Enamus mis Jeesus rääkis läheb pea sajaprotsendiliselt kokku sellega mis rääkis don Juan.Pea kõik maailma vanemad tõekspidamised klapivad ilusti kõigega,segaseks ajab aint asja erinevate kultuuride eripära,aga kui jätta kõrvale igast maine eripära,avastad üllatuseks,et jälle kõik klapib.
Iseasi on see kas ise viitsid ja on soodsad juhused,et ise hakata käima seda teed.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
rändaja
Külaline





PostitusPostitatud: Nelj Mai 09, 2013 6:21 pm    Teema: Vasta viitega

Kaspar kirjutas:
Iseasi on see kas ise viitsid ja on soodsad juhused,et ise hakata käima seda teed.


Vaim ise valib välja need, kes on määratud käima seda teed.

Arvan, et seegi on juba märk Vaimu kutsumisest, kui tekib soov ja tahtmine sellele teele astuda (kuigi iga kord ei pruugi ka olla, sest inimene võib seda soovida ka puhtalt enesetähtsusest või võimuihast aetuna).

Igal juhul, kui on Vaimu kutse ja valik, siis Vaim ka ise juhatab, annab vajaliku jõu, loob vajalikud olukorrad, mis sind edasi viivad jne, ent loomulikult tuleb ka ise koostööd teha.
Tagasi üles
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Reede Mai 10, 2013 7:45 pm    Teema: Vasta viitega

Kaspar kirjutas:
Enamus mis Jeesus rääkis läheb pea sajaprotsendiliselt kokku sellega mis rääkis don Juan.Pea kõik maailma vanemad tõekspidamised klapivad ilusti kõigega,segaseks ajab aint asja erinevate kultuuride eripära,aga kui jätta kõrvale igast maine eripära,avastad üllatuseks,et jälle kõik klapib.
Iseasi on see kas ise viitsid ja on soodsad juhused,et ise hakata käima seda teed.

Jah nii see on.
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Vaimsuse alustest Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory