Ruumivärav :: Vaata teemat - Maailmas toimuv
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Maailmas toimuv

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Maailmas toimuv
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Mai 20, 2009 8:42 am    Teema: Maailmas toimuv Vasta viitega

Saladustega ümbritsetud Bilderbergi grupp pidas nõu

17. mai 2009 12:43
Autor: Sir Lawrence Alma-Tadema

Möödunud nädalal 14.-17. maini kohtusid Kreekas Ateena lähistel asuvas Nafsika Astir Palace viie tärni hotellis maailma mõjukamad poliitika- ja majandustegelased. Toimus saladustemüüriga ümbritsetud Bilderbergi grupi nõupidamine.

Bilderbergi grupp ei avalikusta oma liikmete nimesid ega arutatavaid teemasid. Seetõttu on kõik arutelud grupi tegevuse ja mõju üle suuresti spekulatiivsed, vahendab Times.

Tänavuse kokkusaamise teemaks on väidetavalt maailma majandussurutis ehk küsimus, kas lasta maailmamajandusel langeda kümnendite pikkusesse langusesse ja vaesusesse või väga intensiivsesse, kuid ajaliselt lühemasse sügavikku. Viimane peaks kokkuvõttes tooma uue jätkusuutliku maailma majanduskorra, mis on küll efektiivsem, kuid milles on inimestel ja riikidel vähem sõltumatust, teab rääkida Bilderbergi spetsialistist ajakirjanik Daniel Estulin.

Estulin, kes muuseas on 2007. aastal osutunud oma allikatest pärineva Bilderbergi-info põhjal praeguse majanduskrahhi ennustamisel üllatavalt täpseks, teab rääkida, et aasta lõpuks ulatub grupi plaanide kohaselt töötuse määr USA-s 14 protsendini (praegu 8,1).

Lisaks üritavat Bilderberg suruda Euroopale peale Lissaboni leping, mis on võtmetähtsusega komponent föderaalse Euroopa superriigi loomisel. Selleks sunnitakse iirlasi ja teisi Euroopa rahvaid korraldama septembris/oktoobris uued referendumid.

Vasakpoolsemad konspiratsiooniteoreetikud usuvad, et Bilderbergi grupi näol on tegu kapitalistliku maailmakorra tuumikuga. Bilderbergi kohtumised said alguse 1954. aastal Hollandis Arnhemi linna lähistel asuvas Hotel de Bilderbergis. Esimese kohtumise kutsus kokku Poola päritolu Joseph Retinger, kes tundis muret kasvava anti-amerikanismi ja Lääne-Euroopas kasvava kommunismi mõju pärast. Üritust asus toetama tollane Hollandi prints Bernhard, lisaks toetasid plaani Luure keskagentuuri tollane juht Walter Bedell Smith ja Valge Maja.

Ligi 150-liikmelise Bilderbergi grupi liikumapanevaks jõuks on ühine arusaam, et rahvuslike probleeme suudab kõige paremini lahendada internatsionaalselt meelestatud eliit.

Üks jutukamaid Bilderbergi grupi olengul osalenuid poliitikuid on endine Ühendkuningriigi Leibroistide partei kantsler Denis Healey. „Arvata, et me püüdleme ühtse maailmakorra poole, on liialadatud, kuid samas mitte üdini vale," teatas Lord Healey raamatu „Them: Adventures with Extremists" (e.k Nemad: seiklused ekstremistidega) autorile Jon Ronsonile. „Meie, Bilderbergi grupi liikmed tundsime, et enam ei saa edasi minna üksteisega põhjuseta kakeldes. Arvasime, et ühtse ülemaailmse kogukonna loomine oleks hea mõte."

Möödunud kuul kiitles Belgia vikont ja praegune Bilderbergi grupi eesistuja Etienne Davignon, et Bilderberg aitas luua ja kehtestada eurot ning sõnastas 1990. aastate alguses esimesena Euroopa ühise rahaühiku agenda.

BBC uurivad ajakirjanikud on omakorda päevavalgele tirinud dokumendid, mis näitavad, et Euroopa Liit on Bilderbergi grupi vaimusünnitis.

Piraeuse piiskopil metropoliit Seraphimil on rahvusvahelise eliidigrupi tegemiste kohta järgmine arvamus: „Bilderbergi grupp esindab ülemaailmse sionismi kriminaalseid salasepitsusi ja selle eesmärgiks on kehtestada Luciferi juhtimisel julm diktaatorlik maailmavõim."

Kas Lutsifer ka Ateena lähistel asuvas kuurordis käis, pole kindel, kuid teada on, et grupi kogunemisel olid suure tõenäosusega kohal Maailmapanga president Robert Zoellic, USA rahandusminister Tim Geithner, Deutsche Bank'i ninamees Jo Ackermann ja Euroopa Keskpanga pealik Jean-Claude Trichet.

Arrow http://forte.delfi.ee/news/varia/article.php?id=23407093
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Kolm Mai 20, 2009 1:43 pm    Teema: Re: Maailmas toimuv Vasta viitega

vaatleja kirjutas:
[b] Viimane peaks kokkuvõttes tooma uue jätkusuutliku maailma majanduskorra, mis on küll efektiivsem, kuid milles on inimestel ja riikidel vähem sõltumatust, teab rääkida Bilderbergi spetsialistist ajakirjanik Daniel Estulin.

kapitalistile efektiivsema
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Mai 20, 2009 4:04 pm    Teema: Re: Maailmas toimuv Vasta viitega

Uuemad versioonid on liikvel juba mõnada aega, et ei kapitalism ega demokraatia pea vett. Salastatud on organisatsioonid, mida praegu inimkonnale ei paljastata, seepärast tilgub infot mida saab igatpidi mõtestada, kuid tegelikult on susisemas midagi muud. Vana(kuhu kuulub ka kapitalism) mõraneb vähehaaval, piisavalt märkamatult või segaselt väljendudes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Esm Mai 25, 2009 11:37 am    Teema: Vasta viitega

Ekspert: toimub maailmakorra muutmine
25.05.2009 08:38

Maailma ühe tunnustatuima info- ja psühhosõja eksperdi Georgi Potšeptsovi hinnangul toimub praegu maailma reeglite muutmine, kuid seni pole selge, kuidas need mõjuvad endise NSV Liidu riikidele, sealhulgas Eestile.

Potšeptsov ütles ETV saates "Terevisioon", et praegu kestab endise NSV Liidu aladel veel üleminekuperiood ning seetõttu pole selge, mis hakkab siin edaspidi toimuma, vahendavad ERR uudised.

"Tänased ennustused ei ole tulevikus päris adekvaatsed," selgitas Potšeptsov.

Saatekülaline rõhutas, et maailmakord on korduvalt muutunud. "See on toimunud mitu korda. Nii oli pärast Esimest maailmasõda, kui loodi Rahvaste Liiga. See toimus pärast Teist maailmasõda, kui loodi ÜRO ja ka praegu töötatakse välja uusi maailmareegleid ning meid kõiki viiakse sellesse maailma," rääkis Potšeptsov.


Arrow http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=330767
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Nelj Juun 04, 2009 1:05 pm    Teema: Vasta viitega

Pikk artikkel aga tasub selleüle mõelda. See sisaldab teatud ajamärke.

Alar Tamming: hüperinflatsioon toob uue majanduskorra
04. juuni 2009 08:12

Tsiteerin::
Mida teevad valitsused, kes seisavad silmitsi majandusliku kollapsi ja sotsiaalsete rahutustega? Hemingway vastas sellele nii: „Esimene võluvits ebaõnnestunud valitsusel on rahvusvaluuta inflatsioon ja teine on sõda. Mõlemad toovad lühiajaliselt rikkust ja pikaajaliselt valu."

Kaks aastat tagasi avaldas Äripäev minu artikli "Suur majanduskriis tulekul". Artikkel ilmus majandusliku eufooria ajal ja artikli lõpulauset „Kuid seekord ärgu keegi öelgu, et neid ei hoiatatud ette", ei mäleta peale autori ilmselt keegi. Praeguseks on majanduskriis saanud sisse esimese hoo. Just nimelt esimese, sest nii nagu enamik inimesi arvab, et lähimal paaril aastal kriis ei lahene vaid süveneb, nii kinnitab seda ka ajalooline kogemus ja kaoseteooria.

Erinevused tekkivad püüdes mõista mismoodi kriis lõppeb. Enamik inimesi ja majandustargutajaid ootab, et taastuks endine majandusbuumi aegne olukord. Et majandust viiks edasi tarbmine ja kui laenukraanid taas lahti lähevad, siis saab tarbimismaania taas alata.

Kahjuks on see võimatu. Juba pinnapealne tutvumine kaoseteeoriaga ütleb, et kui isereguleeruv süsteem on ületanud kriitilise piiri, siis on tagasipöördumine eelmise tasandi juurde võimatu. Nii nagu ei ole võimalik kapitalismist tagasi minna orjandusliku korra juurde, või orjanduslikust korrast tagasi küttide ja korilaste ürgkogukondliku süsteemi juurde, nii ei saa ka praegu enam tagasi pöörduda kapitalistliku, tarbimisel põhineva majandusmudeli juurde.

Kõikide süsteemide nii ühiskonna, firma kui ka inimese areng toimub alati läbi tsüklite. On tasakaalu aeg, siis jõutakse segaduste ajastusse ning seejärel korrastub süsteem uuel kõrgemal tasandil ja saadakse hakkama probleemidega, mis eelneval tasandil tekitasid lahendamata konflikte.

Igal ühel on võimalik seda jälgida oma laste peal, vaadata kuidas nende teismelised lähevad puberteediea konfliktide rägastikku ja kuidas nad sealt väljuvad tugevamate ja targematena kui enne, või meenutada sotsialismi lõpu aega, kus süsteem ei suutnud enam väliskeskkonnale reageerida, läks kaosesse ja seejärel moodustus uus korrastatud erakapitalil põhinev süsteem.
Sama võib iga firmajuht meenutada ka oma firma arengut jälgides ja meenutada, mismoodi kriisid on firmat edasi aidanud. Ilma sisemiste ja väliste vastuoludeta ja neid vastuolusid läbi arengu lahendamata on iga süsteem praktiliselt surnud olekus.

Praegune olukord on aga väga keeruline. Majandussüsteem on jõudnud seisundisse, kus tagasiteed enam pole, kuid kõige halvem on see, et süsteemil ei lasta normaalselt korrastuda. Normaalne korrastumine tähendaks seda, et kui teed äri ja võtad majanduskeskkonnas vastu vale otsuse siis tuleb oma tegude viljad alla neelata. Ehk teiste sõnadega, kui pank on andnud välja halbu laene, siis see pank peab minema pankrotti. Inimene ja firma kes on hoiustanud oma raha selles pangas, ja teinud sellega vale valiku peab oma rahast ilma jääma. Kui eraisik annab oma raha hoiule naabri kätte ja naaber sellest siis ilma jääb, ollakse ju oma rahast ilma.

Lihtne ja loogiline, aga ainult siis, kui see puudutab teisi ja jääb abstraktseks konstruktsiooniks. Valitsused ja keskpangad ei taha sellega leppida, nemad arvavad, et surnud hobust on talle kaeru suhu toppides võimalik ellu äratada. Ja kui kohe ei ärka, siis on järelikult liiga vähe topitud, sest kuidagi hästi on meeles, et siis, kui hobune edukalt jooksis, sõi ta naudinguga kaeru.

Nii et lõputud abipaketid ei hakka niipea lõppema. Süsteemi paranemist läbi tõelise valu tulla ei lubata ja ees ootab pikaajaline hinges vaakumine. Kuid tänu inimlikule faktorile on tulemas palju suurem häda. Majandus, mis on praegu minemas kraavi ühele poole, lendab suure tõenaäosusega kraavi teisele poole. Igaüks, kes on rallit sõitnud ja tundnud, kuidas auto hakkab külg ees teelt välja libisema, teab, et liigselt rooli keerates on kerge end leida teiselt poolt kraavist.

Jah, praegu toimub palkade vähenemine ja hindade alanemine , kuid see on alles eelmäng tõelisele oopusele, milleks on hüperinflatsioon. Vaadates maailma rahanduse ajalugu on kõik korrad, kus on püütud oma vähest raha hulka parandada raha juurde trükkides, mitte oma kulusid kokku hoides, lõppenud hüperinflatsiooniga. Värskeim näide on Zimbabwe, kuid nimekiri on peaaegu lõputu: Venemaa, Ukraina, Türgi, Argentiina, Mehhiko jne, jne. Aastaid ma ei hakka nende kriiside taha panema, neid võib igaüks internetist leida.

Hüperinflatsioon on majanduse ja rahandusega sama kindlalt kaasas käiv, nagu sms-i saatmise võimalus igas uues mobiiltelefonis. Ludwig van Mises kirjeldab seda nii: „Lõpuks ärkavad massid. Nad mõistavad ootamatult, et inflatsioon on ametlik poliitika ja kestab lõputult. Igaüks on ärevil ja tahab vahetada oma raha „reaalse" kauba vastu, ükskõik kas ta vajab seda või mitte, ükskõik kui palju ta selle eest peaks raha maksma."

Ühe uuringu järgi, mis teostati 120 riigi kohta, selgus, et viimase seitsme aasta jooksul oli 90-s riigis raha kaotanud oma väärtusest vähemalt poole. 30 eduka hulka kuulusid USA, Lääne- Euroopa, Austraalia ja veel mõned. Aga seekord on süsteemi ebastabiilsus jõudnud ka arenenud riikideni välja ja praegu tarvitusele võetud meetmed saavad viia ainult ühe tulemuseni, selleks on praeguse rahasüsteemi häving läbi hüperinflatsiooni.

Eriti kiirendab seda praegune kollektiivne vigane mõttemuster, mis kinnitab, et rasketel aegadel on vaja riigil hakata rohkem sekkuma ja ise teenuseid ostma, et inimesed töötuks ei jääks. Oleks riigi varahoidlas see raha olemas, mille eest need ostud tehtakse ja palgad makstakse, oleks kõik korras, aga paraku seda pole. Ja ilma rahata teenuse ja kauba ostmise nimetamine peenete terninitega, nagu Keyneslik majandusteooria või mis iganes, ei muuda asja olemust. Riik tahab saada teenust, andes vastu raha, mis hiljem muutub väärtusetuks. Paraku on nii, et kui raha juurde trükkimine (loe: abipakettide andmine) lahendaks majandusprobleeme, oleksime ja elaksime me juba aastasadu lõputus rikkuses.

Jah, praegu ei paista veel hüperinflatsiooni kusagilt, aga protsessidel on oma sisemine loogika ja ajakulg. Kui auto sõidab garaažist välja, siis ta alguses tagurdab ja sellel suunal ei pruugi olla lõppsihi asukohaga mingit pistmist. Näiliselt päästetakse praegu autotööstusi ja ettevõtteid, kuid tegelikkuses on tegemist hüperinflatsiooni poole viivate sammudega. Mingil hetkel tõusevad hinnad ja siis on vaja tõsta palku, et inimesed saaksid hakkama. Palkade tõstmine viib taas hindade tõusule, sest kogu raha, mis olemas hakkab otsima kaupa ja see viib taas vajadusele palkasid tõsta. Ühel hetkel hakkab see protsess kiirenema ja valitsuste ja keskpankade unistus hoida inflatsioon kontrolli all, puruneb nagu taldrik pärast järjekordset kodutüli klassikalises perekonnas.

Kiireneva inflatsiooni ajal sattuvad raskustesse kõik tootmisega tegelevad firmad, sest pidevalt hakkab juhtuma, nii et müüdud kauba eest saadud raha eest ei piisa enam uue kauba tooraine tasumiseks, sest see on liiga palju kallimaks läinud. Kui tavalises majandustsüklis on peale toorainest kauba valmistamist ja selle müüki, firmal rohkem raha, et osta veel rohkem toorainet ja valmistada sellest tuus toode, ehk tekib kasum, siis hüpeinflatsiooni ajal ei piisa enam kauba müügist saadud rahast uue tooraine soetamiseks ja peale igat kaubakäibe ringi on firma vaesem kui enne. Hetkel on seda kontseptsiooni raske mõista, aga kui see aeg kätte jõuab, siis loodetavasti meenub ka eelpool toodud lõik.

Kuid kõigel sellel on ka oma hea külg, hüperinflatsiooni algus tähendab ka kriisi lõpu algust. Seda küll inimeste ja firmade aastate jooksul kogutud varade hävimise hinnaga, aga sinna ei saa midagi parata, sest see aja jooksul teenitud ja kogutud varandus on läbi peente ümberjagamismehhanismide praeguseks ära kulutatud ja makstud välja kõikvõmalikele pensioni ja kindlustusfondide kõrgeteks preemiateks ja palkadeks. Paraku tasuta lõunaid ei ole, see kõik tuleb kinni maksta ülejäänud maailmal. Majanduskiriis on käes, hüperinflatsioon on tulekul.

Lõpetuseks kordan eelmises artiklis olnud lauset: „Ärgu keegi öelgu, et neid pole hoiatatud." Kuid iseensest mõista on sellest hüüdlausest sama vähe kasu, kui tühjas kirikus või rahvast täis kõrtsis kõne pidamisest - keegi niikuinii ei kuula.


Arrow http://forte.delfi.ee/news/varia/article.php?id=23730555
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Nelj Juun 04, 2009 6:57 pm    Teema: Vasta viitega

Raha, kasumi, ahnuse, jne, alusel isereguleeruv majandus reguleeribki end lõpuks kaosesse, sest see ka kasvab ning muutub iseenesest, peaaegu ilma teadliku suunamiseta, nagu pime kes kunagi kindlasti kusagile vastu põrkab ja end vigastab.
Riikide valitsused peaksid omana õigusi ning ka kohustusi selleks, et piirata või vabaks lasta mistahes hindasid, olenevalt majanduse olukorrast, et ei saaks tekkida ei toorainete, toodete, teenuste hindade ega ka palkade muutumist soovimatus suunas. Kuid selliseid õigusi peaksid siis omama kõikide maailma majandusest osa võtvate riikide valitsused, sest muidu jäädakse soovimatult sõltuvusse riikidest millede valitsused ei oma selliseid õigusi ja kohustusi. Samas peavad need õigused ja kohustused olema määratletud ülemaailmselt ja sellist ülemaailmset jõudu võiks omada näiteks ÜRO. "Edaspidi" peaksid ÜRO-sse kuuluma inimesed ja/või olendid kellede rõhuasetus on vähemalt mõistusel ja sellest edasi Vaimu suunas.
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 12:02 pm    Teema: Vasta viitega

kui loodust vaadata, siis metsik loodus reguleerib end ise. kui vaadata seda loodusliku regulatsiooni indiviidi tasandil, siis üsna dramaatiline. näiteks pisinäriliste hulk või aastati kõikuda kümneid või isegi sadu kordi.

kui võrdluseks vaadata liike, mida inimene reguleerib, näiteks põdrad, kitsed, sead, siis nende liikide arvukus naljalt 2x aastaga ei muutu.

nüüd nagu ongi 3 võimalust, et kas reguleerida, mite reguleerida ,või leida mingi muu toimiv lahendus.

üks paradoks on veel, et nn majandusinimesed on enamasti reguleerimatuse poolt. seega kui riiki juhtima pääsevad majandusinimesed, kõigub riik nendega ühes rütmis. see on täna meie peamine väljakutse.

et milline ideoloogia sobiks riigi valitsemiseks? rahvuslik, majanduslik, mõni muu?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
juhh



Liitunud: 1 Juun 2008
Postitusi: 93

PostitusPostitatud: Laup Juun 06, 2009 6:28 am    Teema: Vasta viitega

Huvitav, et seda süsteemi kokkuvarisemist on ennustanud paljud ärimehed ja mõned analüütikud. Tuntuim ehk Robert T. Kyosaki oma teostes Rikas isa, vaene isa, Rahavoo kvadrant" ja ka teistes raamatutes. Tegelikult on nendes raamatutes paljastatud valed ja vandenõud mis tavaliselt jäävad inimestel märkamata. Ilmselt seetõttu, et vaimsed inimesed ei loe sellisei teosei ja need kes loevad, neid ei koti taolise info olemasolu. Njaa, jumala(vaimu) teed on kummalised aga eksimatud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Laup Juun 06, 2009 9:17 am    Teema: Vasta viitega

Süsteemi kokkuvarisemine, mis põhines ahnusel ja vastutustundetusel ei ole vundamenti, isegi kaua kestnud juba. Kui seda nüüd ühe VT prohveti ennustusega tulevikust seostada, siis ta ütles, et hiigelsuur kullast peaga kuju aetakse püsti aga sellel on savist vundament ja see kukkus kokku, kuna vundament oli pehme, pea aga kullast mis hiilgas.

Eks see värviline ja kirev kapitalism säras üle kogu maailma aga põhines ahnusel ja liialdustel, vastutustundetusel ja selle aeg saab ümber. Eestis oli see näha juba mitu aastat tagasi. Kõigepealt kerkis kõiksugu ehitusfimasi ja kinnisvarapüroosi, algas meeletu ehitamine, vahelt kasuvõtmised ja ahnus ning ka suur laenamine endale millegi soetamise eesmärgil, see on ju selge et selviisil elu edasi minna ei saa, pluss valitsuse meletu maksutõstmised ja kaupmeeste hindade kergitamine, mille lõppu ei paistnud jpms. millel on savijalad ja hiilgav kullast näiline pea. Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
säga



Liitunud: 12 Mai 2008
Postitusi: 310

PostitusPostitatud: Laup Juun 06, 2009 12:22 pm    Teema: Vasta viitega

ahnus külvab enda kõrvale viletsust.

ühel või teisel moel on ärimaailm püsinud sellel, et keegi on ori. siis tuli kapitalismi esimene enesepettus - koloniseerimine e asumaade röövimine. järgmine enesepettus oli orjatöö viimine teistesse riikidesse. st, et ka täna töötavad kuskil orjad, et tarbimisühiskond saaks jätkuda ja keegi saaks supelda luksuses.
suletud süsteemina kukuks lääne kapitalism otse orjaaega tagasi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Püh Juun 21, 2009 9:10 am    Teema: Vasta viitega

Finantsärikatele päitsed pähe
19. juuni 2009


Kodumaiste maksutõusu- ja üleilmsete kärbsetapu-uudiste varju on viimastel päevadel jäänud üks oluline protsess. Euroopa südames lepitakse parasjagu kokku finantssüsteemi uutes kontrollimehhanismides. Kui keegi peab seda väheoluliseks teemaks, siis Delfi tuletab meelde, et kogu praegune majanduskriis just finantskriisist välja kasvaski.

Euroopa liidu eesistujamaa Tšehhi esindajate sõnul jõuti uute riskijälgimisstruktuuride loomises eile hilisõhtul juba põhimõtteliste kokkulepeteni. Täna peaks finantsjärelvalve reformi vundament lõplikult paika saama.

Euroopa komisjoni kava kohaselt luuakse kaks erinevat järelvalveorganit: rahvuslike keskpankade juhtide koosnev nõukogu ning liikmesriikide finantsinspektsioonide koostöövõrgustik. Esimene jälgiks finantsturul tekkivaid riske makrotasandil, teine aga tegeleks ettevõtete tasandi järelvalvega.

Delfi toetab finantsjärelvalvestruktuuride tõhustamist igati. Kuigi praegust majanduskriisi on peetud ka turumajanduse kui majandussüsteemi lõpu alguseks, siis tegelikult ei ole see turumajandus, mis väljavahetamist vajaks. Majanduskriis sai alguse vastutustundetust käitumisest finantsturul, mille üle puudus piisav kontroll. Turumajandusel endal ei ole häda midagi, selle alustalad - vaba ettevõtlus ning pakkumisel-nõudlusel põhinev hinnakujundus - on endiselt tõhusad.

Paistab, et peale euroliidu peab paremat finantsjärelvalvet oma prioriteediks ka USA. President Obama kuulutas kolmapäeval samuti alanuks "finantssüsteemi massiivse renoveerimise". See kõik lubab loota, et maailm tabab ja hävitab järgmise finantskrahhi alged juba eos.


Arrow http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=24131709&l=fpOpinion
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Esm Juun 22, 2009 6:54 pm    Teema: Vasta viitega

vaatleja kirjutas:
Finantsärikatele päitsed pähe
19. juuni 2009


Kodumaiste maksutõusu- ja üleilmsete kärbsetapu-uudiste varju on viimastel päevadel jäänud üks oluline protsess. Euroopa südames lepitakse parasjagu kokku finantssüsteemi uutes kontrollimehhanismides. Kui keegi peab seda väheoluliseks teemaks, siis Delfi tuletab meelde, et kogu praegune majanduskriis just finantskriisist välja kasvaski.

Euroopa liidu eesistujamaa Tšehhi esindajate sõnul jõuti uute riskijälgimisstruktuuride loomises eile hilisõhtul juba põhimõtteliste kokkulepeteni. Täna peaks finantsjärelvalve reformi vundament lõplikult paika saama.

Euroopa komisjoni kava kohaselt luuakse kaks erinevat järelvalveorganit: rahvuslike keskpankade juhtide koosnev nõukogu ning liikmesriikide finantsinspektsioonide koostöövõrgustik. Esimene jälgiks finantsturul tekkivaid riske makrotasandil, teine aga tegeleks ettevõtete tasandi järelvalvega.

Delfi toetab finantsjärelvalvestruktuuride tõhustamist igati. Kuigi praegust majanduskriisi on peetud ka turumajanduse kui majandussüsteemi lõpu alguseks, siis tegelikult ei ole see turumajandus, mis väljavahetamist vajaks. Majanduskriis sai alguse vastutustundetust käitumisest finantsturul, mille üle puudus piisav kontroll. Turumajandusel endal ei ole häda midagi, selle alustalad - vaba ettevõtlus ning pakkumisel-nõudlusel põhinev hinnakujundus - on endiselt tõhusad.

Paistab, et peale euroliidu peab paremat finantsjärelvalvet oma prioriteediks ka USA. President Obama kuulutas kolmapäeval samuti alanuks "finantssüsteemi massiivse renoveerimise". See kõik lubab loota, et maailm tabab ja hävitab järgmise finantskrahhi alged juba eos.


Arrow http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=24131709&l=fpOpinion

Jah, kuid arenema peab see selleni:
http://seesama.s2.bizhat.com/viewtopic.php?p=3563#3563
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Juun 01, 2010 4:11 pm    Teema: Vasta viitega

KAART: Vapustusterohke 2010.




Viie kuu jooksul juhtunud Maavärinad, lennuõnnetused, vulkaanipursked, terrorismiaktid, vastasseisud, keskkonnakatastroofid ja finantskriisid - kõik ühel kaardil!
KAART: Vapustusterohke 2010 aasta, allikas:Wikipedia/GoogleMaps


Haiti maavärin - 12.01.2010

12. jaanuaril 2010 leidis pealinnas Port-au-Prince'is aset 7-magnituudiline maavärin (2010. aasta Haiti maavärin), milles hukkus vähemalt 212 000 inimest.

Purunenud: Üks paljudest maavärinas kokkuvajunud hoonetest Port au Prince’is. Kui kaua läheb aega rusude koristamiseni, võib vaid oletada. (foto: Krister Kivi)
Eesti Ekspress: Krister Kivi kirjeldab elu rusude vahel


Ethiopian Airlines reis 409 katastroof - 25.01.2010

Liibanoni pealinnast Beirutist Etioopia pealinna Addis Abebasse teel olnud lennukompanii Ethiopian Airlines lennuk Boeing 737-800 kukkus kohaliku aja järgi kell 2.37 öösel 3,5 kilomeetri kaugusel Liibanoni rannikust Vahemerre. Lennuki pardal olnud 83 reisijat ja 7 meeskonnaliiget hukkusid.


Tšiili maavärin, Maule regioon - 27.02.2010

foto:Claudio Núñez
Tšiili ranniku lähedal toimus 8,8-magnituudine maavärin, mille epitsenter oli 90 km Concepciónist kirde pool. Maavärina tagajärjel hukkus üle 700 inimese ning tekkis tsunami, mis põhjustas ulatuslikke purustusi. Tsunamihoiatus anti kõigile Vaikse ookeaniga piirnevatele maadele.


Islandi vulkaani Eyjafjallajökull purskamine - märts-mai 2010

Vulkaanilise tuha levik 15. aprillil 2010 (foto:NASA)
Vulkaan muutus aktiivseks aastal 2010, ja purskas 20. märtsil. Selle vulkaani 14. aprillil 2010 alanud purskest atmosfääri paiskunud tuhk põhjustas lennuliikluse seisaku suures osas Euroopast 15.–21. aprillini 2010.
Vulkaani eelmine purse toimus aastal 1821, siis kestis aktiivsus terve aasta.
Sellest varasem purse leidis aset aastal 1612.


Lõuna-Korea sõjalaeva Cheonan uputamine - 26.03.10

Sinseong, a Cheonan sõsarlaev
Põhja- ja Lõuna-Korea piiri lähedal Korea lääneranniku ääres vaidlusalustes vetes uppus Lõuna-Korea sõjalaev, mille pardal olnud 104 mereväelasest hukkus 46. Rahvusvaheline uurimiskomisjon leidis, et Cheonan uppus Põhja-Korea Yeono klassi miniallveelaevalt lastud torpeedo tabamuse tagajärjel.


Moskva metrooplahvatused - 29.03.2010

Lubjanka jaam päev pärast plahvatust (foto: Leonid Dzhepko)
Venemaal Moskvas pandi toime terrorismiaktid Moskva metroos. Venemaa Föderatsiooni Julgeolekuteenistuse peakontori lähedal Lubjanka jaamas toimus plahvatus kell 7.50 ja metroojaamas Park Kulturõ kell 8.39. Hukkus vähemalt 36 inimest.


Kõrgõstani ülestõus ja president Bakijevi põgenemine pealinnast - 07.04.2010

Brokev03
Kõrgõzstani pealinnas Biškekis puhkesid valitsusvastased rahutused, mille mahasurumisel sai surma kümneid inimesi. Riigi valitsus astus tagasi, president Kurmanbek Bakijev lahkus pealinnast ning opositsioonijuht Roza Otunbajeva moodustas ajutise valitsuse.


Poola presidendi lennuki Tu-154 allakukkumine Smolenski lähedal - 10.04.2010

Serge Serebro
Venemaal Smolenski oblastis kukkus alla Poola õhujõududele kuuluv reisilennuk Tupolev Tu-154, mille pardal olnud kõrgetest Poola riigitegelastest ja ametiisikutest koosnev delegatsioon oli teel Katõni massimõrva ohvrite mälestamisele. Lennuõnnetuses hukkus 96 inimest, sealhulgas Poola president Lech Kaczyński.


Yushu (Hiina) maavärin -14.04.2010

SFT HQ
Hiinas Qinghai provintsis toimus 6,9-palline maavärin, mille tagajärjel hukkus vähemalt 2000 ja sai vigastada tuhandeid inimesi. Viimastel andmetel on hukkunute arv tõusnud 3300 inimeseni.


Deepwater Horizon naftaplatvormi põlemine ja põhjavajuminel - 20-22.04.10

Deepwater Horizon põleb (foto: US Coast Guard)
2010. aasta Mehhiko lahe naftareostus: Mehhiko lahel vajus põhja firmale Transocean kuuluv kaks päeva varem süttinud naftaplatvorm Deepwater Horizon. 11 inimest jäi kadunuks. Naftaleket ei ole suudetud siiani peatada. Merre on lekkinud 20 kuni 43 miljonit gallonit naftat(31.05.10 seis).


Euro kriis. Kreeka riigireitingu alandamine - 27.04.2010

1.mai meeleavaldus Kreekas
2010. aasta alguses kasvas hirm, et osad Euroopa riigid (Kreeka, Iirimaa, Hispaania ja Portugal) ei suuda tagasi maksta riigivõlga. See tõi kaasa usalduskriisi ja võlakirjade müügipaanika. Mure Euroopa riikide valitsemissektori eelarve kasvava puudujäägi ja võlataseme üle viisid finantsturud häireseisundisse. Võlakriis on suuresti keskendunud Kreeka finantsprobleemidele. 2. mail 2010 otsustasid eurotsooni riigid ja Rahvusvahelise Valuutafond (IMF) anda Kreekale kokku € 110 miljardit laenu Laenu saamine sõltub Kreeka poolt rakendavatest karmidest kokkuhoiu meetmetest. 9. mail 2010 kiitsid Euroopa rahandusministrid heaks Euroopa finantsstabiilsuse plaani, mille suurus on peaaegu triljon dollarit.


Afriqiyah Airways reis 771 allakukkumine - 12.05.2010

Afriqiyah Airways Airbus 320 salong
Liibüas Tripoli lennuväljal kukkus vahetult enne maandumist alla Liibüa lennufirmale Afriqiyah Airways kuuluv Lõuna-Aafrika Vabariigist lendu alustanud reisilennuk. Hukkus 103 inimest; pardal olnud inimestest jäi ellu vaid üks kaheksa-aastane poiss.


Kingstoni rahutused - alates 23.05.2010

Cristopher Coke
Rahutused Jamaica pealinnas Kingstonis. Alates 23. maist on tapetud vähemalt 73 tsiviilisikut ja haavatud vähemalt 35. Neli sõdurit ja politseiametnikku on ka tapetud. Toimunud on üle 500 vahistamise. Jamaica politsei jahib (alates 18. maist) narkoparun Christopher "Dudus" Coke, kelle väljaandmist soovivad USA õiguskaitseorganid. USA võimud süüdistavad Tivoli Gardenis pesitsevat kurikuulsa Shower Posse gängi praegust liidrit narkootikumide ja relvade salakaubaveos aastatel 1994 kuni 2007.


Arrow http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/krimi/kaart-vapustusterohke-2010-aasta.d?id=31400289
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Esm Juul 30, 2012 4:28 pm    Teema: Vasta viitega

SÜNGE PROGNOOS: Keskkond võib kokku kukkuda juba lähikümnenditel
28. juuli 2012 14:05

22 teadlasest koosneva uurimisrühma hinnangul võib energia laristamine, rahvastiku juurdekasv ja keskkonda laastav tööstus ning põllumajandus viia meid juba lähiaastakümnete jooksul olukorrani, kus elutingimused Maal muutuvad pöördumatult.

Ajakirjas Nature avaldatud uurimistöö kohaselt võib juba sellel sajandil leida biosfääris aset kiire ja pöördumatu muutus, mille tagajärjed võivad olla inimkonnale traagilised, edastas Bioneer.

Taoline sünge prognoos ei haaku seni levinud käsitlusega, mille kohaselt halveneb maakera keskkonnaseisund järk-järgult ning meie elukeskkonna letaalse lõpuni kulub veel aastasadu.

Uurimisrühma kuulusid bioloogid, ökoloogid, geoloogid ja paleontoloogid kolmelt erinevalt mandrilt, kes võrdlesid mandrite eriperioodide globaalsete muutuste bioloogilisi mõjusid sellega, mis toimub maailmas praegu.

Ühe peamise mõjutegurina võttis uurimisrühm arvesse maailma elanikkonna jätkuva kasvu, mis suureneb praeguselt seitsmelt miljardilt inimeselt aastaks 2050 9,3 miljardi inimesi. Samuti on üks olulisemaid mõjutegureid ilmastiku soojenemine, mis juba praegu on purustanud ÜRO poolt eesmärgiks seatud kahe Celsiuse kraadi piiri.

Näiteks, et pidada ülal praegu maakeral elavaid inimesi, tuleb 43 protsenti maakera vabast pindalast kasutada kas põllumajanduses või inimeste asustuseks. Kui rahvastiku juurdekasv aga jätkab, siis ületakse 50 protsendi piir juba 2025 aastal.

Uuringu läbiviijate hinnangul kurnab intensiivne põllumajandus aga põllumaad välja, mistõttu seniste maailma nn viljaaitade võimekus kasvatada maisi, nisu, riisi ja muid kultuure väheneb tunduvalt.

California ülikooli professori ja juhtiva uurija Anthony Barnosky hinnangul näitavad uurimistulemused üheselt, et kui maailma biodiversiteet väheneb, siis on sellel väga tõsised tagajärjed kogu inimkonna heaolule. Sealjuures võib see muutus aset leida juba lähiaastakümnete jooksul.

Briti Columbia ülikooli biodiversiteedi professori Arne Mooers’i hinnangul pole inimkond teinud kahjuks midagi märkimisväärset, et lükata edasi see saatuslik hetk, millest tagasiteed enam pole.


Arrow http://forte.delfi.ee/news/teadus/sunge-prognoos-keskkond-voib-kokku-kukkuda-juba-lahikumnenditel.d?id=64735938
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ultron



Liitunud: 28 Aug 2006
Postitusi: 114

PostitusPostitatud: Teis Juul 31, 2012 3:45 pm    Teema: Vasta viitega

vaatleja kirjutas:
SÜNGE PROGNOOS: Keskkond võib kokku kukkuda juba lähikümnenditel
28. juuli 2012 14:05

22 teadlasest koosneva uurimisrühma hinnangul võib energia laristamine, rahvastiku juurdekasv ja keskkonda laastav tööstus ning põllumajandus viia meid juba lähiaastakümnete jooksul olukorrani, kus elutingimused Maal muutuvad pöördumatult.

Ajakirjas Nature avaldatud uurimistöö kohaselt võib juba sellel sajandil leida biosfääris aset kiire ja pöördumatu muutus, mille tagajärjed võivad olla inimkonnale traagilised, edastas Bioneer.

Taoline sünge prognoos ei haaku seni levinud käsitlusega, mille kohaselt halveneb maakera keskkonnaseisund järk-järgult ning meie elukeskkonna letaalse lõpuni kulub veel aastasadu.

Uurimisrühma kuulusid bioloogid, ökoloogid, geoloogid ja paleontoloogid kolmelt erinevalt mandrilt, kes võrdlesid mandrite eriperioodide globaalsete muutuste bioloogilisi mõjusid sellega, mis toimub maailmas praegu.

Ühe peamise mõjutegurina võttis uurimisrühm arvesse maailma elanikkonna jätkuva kasvu, mis suureneb praeguselt seitsmelt miljardilt inimeselt aastaks 2050 9,3 miljardi inimesi. Samuti on üks olulisemaid mõjutegureid ilmastiku soojenemine, mis juba praegu on purustanud ÜRO poolt eesmärgiks seatud kahe Celsiuse kraadi piiri.

Näiteks, et pidada ülal praegu maakeral elavaid inimesi, tuleb 43 protsenti maakera vabast pindalast kasutada kas põllumajanduses või inimeste asustuseks. Kui rahvastiku juurdekasv aga jätkab, siis ületakse 50 protsendi piir juba 2025 aastal.

Uuringu läbiviijate hinnangul kurnab intensiivne põllumajandus aga põllumaad välja, mistõttu seniste maailma nn viljaaitade võimekus kasvatada maisi, nisu, riisi ja muid kultuure väheneb tunduvalt.

California ülikooli professori ja juhtiva uurija Anthony Barnosky hinnangul näitavad uurimistulemused üheselt, et kui maailma biodiversiteet väheneb, siis on sellel väga tõsised tagajärjed kogu inimkonna heaolule. Sealjuures võib see muutus aset leida juba lähiaastakümnete jooksul.

Briti Columbia ülikooli biodiversiteedi professori Arne Mooers’i hinnangul pole inimkond teinud kahjuks midagi märkimisväärset, et lükata edasi see saatuslik hetk, millest tagasiteed enam pole.


Arrow http://forte.delfi.ee/news/teadus/sunge-prognoos-keskkond-voib-kokku-kukkuda-juba-lahikumnenditel.d?id=64735938


egas siis midagi kui tuleb loota välisele abile:
http://www.hingemaailm.ee/2012/02/tulnukate-emalaevad-rundavad-novembris-2012/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Juul 31, 2012 5:30 pm    Teema: Vasta viitega

Jah, ainult igaühele pole see abi vaid ka katastroof hoopis, see oleneb sisemaailmast, mis selline ilmumine vallandab. Laitmatul meelel on muidugi kõige kergem.Sest sellepärast tullaksegi, kui tullakse, et selline sisemaailm enam kesta ei või, mis on üles ehitanud kaosesse jooksnud ühiskonna, mis saab alguse inimese sisemisest maailmast.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tom



Liitunud: 26 Sept 2006
Postitusi: 326

PostitusPostitatud: Teis Aug 20, 2013 1:19 pm    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
Maailmakuulus ennustaja Vanga: Kolmas Maailmasõda on alanud
29. detsember 2010 14:22



Maailma ühe tuntuima ennustaja, bulgaarlanna Baba Vanga nägemuste kõrval tunduvad Igor Mangi ennustused nagu helisev muusika. Vanga kohaselt algas Kolmas Maailmasõda 2010. aasta novembris tavalise sõjana - Põhja- ja Lõuna-Korea relvastatud konfliktina.
1996. aastal 85-aastasena surnud pime naine tegi oma elu jooksul palju ennustusi. Sofia Ülikooli andmeil on neist koguni 85% täkkesse läinud. Eriti kuulus on ta Venemaal allveelaeva „Kursk" katastroofi ennustamise tõttu. 1980. aastal ütles ta: „Sajandivahetusel, 1999. või 2000. aastal katab vesi Kurski ja kogu maailm nutab selle tõttu." 2000. aasta augustis uppus allveelaev „Kursk", viies Barentsi mere märga hauda 118 inimest.

Kuid isegi Hitler olevat külastanud Vangat, kui Bulgaaria sakslastega mesti heitis ja väidetavalt lahkus ta ennustaja juurest üsnagi morssis näoga. Vanga olevat talle öelnud: „Jäta Venemaa rahule! Sa kaotad selle sõja." Venemaa kohta on ta veel 70ndatel öelnud: „Kõik sulab nagu jää. Ainult üks jääb püsima - Vladimiri kuulsus, Venemaa kuulsus... Keegi ei suuda Venemaad takistada." Küsimus on, millist Venemaa valitsejat ta mõtles: vürsti, kommunisti või Putinit.

1911. aastal sündinud Vanga kaotas oma nägemise 12-aastaselt - levinud uskumuse kohaselt viis tornaado ta ühest kohast teise. Kui ta leiti, oli tal liiv silmas ja ta jäi pimedaks. 1941. aastal, 30-aastaselt, pärast pikka transisviibimist, hakkas ta tulevikku ennustama. Ta kuulsus kasvas imekiiresti, sest sõja ajal tulid inimesed tema juurde pärima, kas nende sugulased on elus ja kus nad on.

Vanga väitis, et saab informatsiooni mingi mitte-inimese hääle kaudu. Ta ütles, et suhtleb maavälise tsivilisatsiooni esindajatega, kes on saledad ja ilusad, planeedilt Vamfim. Ta kinnitas, et näeb igaühe elu, kes tema juurde tuleb, algusest lõpuni nagu filmilindilt.

Ja kuigi ratsionaalse mõtlemisega inimestel tekib kiusatus ta lihtsalt ullikeseks kuulutada, võiks mõelda näiteks tema ennustusele 1950. aastast. Ta ütles: „[Maakera] külmad piirkonnad muutuvad soojaks... ja vulkaanid ärkavad. Tohutu laine katab suure ranniku, kus on inimesed ja linnad, ja kõik kaob vee alla."

Ning paljud on arvamusel, et Vanga nägi ette ka 9/11 rünnakute toimumist USAle. Ta ütles 1989. aastal: „Õudus! Õudus! Ameerika vennad langevad, kui teraslinnud neid ründavad. Hundid uluvad põõsas ja süütute veri voolab." 11. septembril 2001 kukkusid kokku Maailmakaubanduskeskuse kaksiktornid-pilvelõhkujad (vennad?) New Yorgis, kui terroristid juhtisid neisse reisilennukid. Põõsast seostavad elavama fantaasiaga inimesed toonase president Bushiga.

2008. aastaks ennustas ta nelja riigipea atentaati. 2008. aastast on teada vähemalt kolm ebaõnnestunud rünnakut - Ida-Timori, Afganistani ja Maldiivide riigipeade elule.

Vahetult enne surma ennustas Vanga Kolmanda Maailmasõja algust ja hävingut Euroopale. „Sõda algab 2010. aasta novembris ja lõppeb 2014. aasta oktoobris. See algab nagu tavaline sõda, seejärel muutub tuumasõjaks ja keemiasõjaks." Tänavu novembris toimusid teatavasti kokkupõrked Põhja- ja Lõuna-Korea vahel ning kuidas see olukord laheneb, on veel teadmata. 2011. aastal kaovad Vanga ennustuse kohaselt põhjapoolkeralt radioaktiivsete sademete tõttu loomad ega taimed. Ning seejärel „moslemid ründavad keemiarelvadega eurooplasi, kes veel ellu on jäänud." 2016. aastaks on Euroopa tema sõnul jäätmaa, kus pole mingit elu.

Kuid Vanga ennustused ei piirdu kaasajaga, vaid lähevad välja aastasse 5079, mil saabub maailma lõpp. Ta ei öelnud, kuidas see juhtub, kuid tundub, nagu oleks see kuidagi seotud universumi piiride avastamisega kolm aastat varem ning otsusega tungida seejärel nende piiride taha. See otsus tehakse Maal napi häälteenamusega 60% poolt, 40% vastu.

Vanga tulevikuennustused kronoloogiliselt:

2010 – Kolmas Maailmasõda algab tavalise sõjana novembris, muutudes tuuma- ja keemiasõjaks. Sõda lõpeb 2014. aasta oktoobris.
2011 – Põhjapoolkeralt kaovad radioaktiivsete sademete tõttu taimed ja loomad. Moslemid ründavad ellujäänud eurooplasi keemiarelvaga.
2014 – Enamikul inimestest on keemiarelva tõttu nahavähk või teised nahahaigused.
2016 – Euroopa on peaaegu „üksinda“ (tühi)
2018 – Hiina muutub maailma esijõuks.
2023 – Maakera orbiit muutub veidi.
2025 – Euroopa on endiselt peaaegu asustamata.
2028 – Uue energiaallika kasutuselevõtt. Nälg alistatakse. Veenusele saadetakse mehitatud kosmoselaev.
2033 – Jäämassiivid sulavad, ookeani tase tõuseb.
2043 – Maailma majandus õitseb. Moslemid valitsevad Euroopat.
2046 – kehasid (organeid?) saab toota (kloonida?). Kehade asendamisest saab parim ravimeetod.
2066 – Ameeriklased kasutavad moslemite võimu all olevat Roomat rünnates uut tüüpi relva, mis on seotud kliima (ilma) muutmisega – silmapilkne jäätamine.
2076 – klassideta ühiskond (kommunism?)
2084 – looduse taastamine
2088 – uue haiguse puhang – inimesed vananevad sekunditega
2097 – haigusest saadakse jagu
2100 – kunstpäike valgustab Maakera varjus olevat poolt
2111 – inimesed muutuvad elavateks robotiteks
2123 – väikerahvaste vaheline sõda. Suured ei sekku.
2125 – Ungaris võetakse vastu signaalid maailmaruumist
2130 – Veealuse koloonia asutamine
2164 – Loomad muutuvad pool-inimesteks
2167 – uus religioon
2170 – Suur põud
2183 – Inimeste Marsi-koloonia saab tuumarelva ja nõuab iseseisvust Maast (nagu USA Inglismaast)
2187 – Hoitakse ära kaks suurt vulkaanipurset
2195 – Inimeste veealune koloonia on täiuslik
2196 – asiaatide ja europiidide segunemise lõpp
2201 – Päikese termotuumareaktsioonid aeglustuvad. Temperatuur langeb
2221 – Maavälise elu otsinguil kohtuvad inimesed millegi kohutavaga
2256 – Kosmoselaevaga tuuakse Maale õudne haigus
2262 – Planeetide orbiit on aeglaselt muutunud. Marssi ähvardavad komeedid.
2271 – Füüsikalised konstandid arvutatakse ümber, sest need on muutunud.
2273 – Kollase, valge ja musta rassi segunemise lõpp, uus rass.
2279 – Energia eikusagilt
2288 – Ajas tagasi rändamine. Uued kontaktid maavälise eluga.
2291 – Päike jahtub. Tehakse katse see uuesti „käima panna“.
2296 – Võimas plahvatus Päikesel. Gravitatsioonijõudude muutus. Vanad kosmosejaamad ja satelliidid kukuvad Maale.
2299 – Prantsusmaal islamivastane partisanivõitlus
2302 – Uued universumi toimimise seadused ja saladused saavad avalikuks
2304 – Kuu saladused saavad avalikuks
2341 – Midagi kohutavat ähvardab Maad maailmaruumist
2354 – Õnnetus tehispäikesega tekitab põua Maal.
2371 – Suur näljahäda.
2378 – Uus kiirestiarenev rass.
2480 – Kaks tehispäikest põrkavad kokku. Maa jääb pimedusse.
3005 – Sõda Marsil. Planeetide orbiit muutub.
3010 – Komeet tabab Kuud, Maa ümber tekib tolmu ja kivimite pilv.
3797 – Elu Maa peal hävib, kuid inimkond suudab mujal uut elu alustada.
3803 – Asustatakse uut planeeti. Inimestevahelised kontaktid vähenevad. Uue planeedi kliima mõjutab inimesi ja nad muteeruvad.
3805 – Inimestevaheline sõda ressursside pärast. Pool inimkonnast sureb.
3815 – Sõda lõpeb.
3854 – Tsivilisatsiooni areng praktiliselt peatub. Inimesed elavad karjas nagu loomad.
3871 – Uus prohvet kuulutab moraali ja religiooni.
3874 – Uus prohvet saab toetust kõigi inimrühmade seast. Uus kirik.
4302 – Uued linnad kasvavad. Uus kirik ärgitab tehnoloogia ja teaduse arengut. Avastatakse mingi võti haiguste mõjust organismile.
4304 – Leitakse ravi kõigi haiguste vastu.
4308 – Muteerumise tõttu saavad inimesed lõpuks kasutada rohkem kui 34% oma ajust. Kurjuse ja vihkamise mõiste kaob.
4509 – Jumala tundmaõppimine. Inimene on lõpuks jõudnud sellisele arengutasemele, et ta saab Jumalaga suhelda.
4599 – Inimesed saavutavad surematuse.
4674 – Tsivilisatsiooni arengu haripunkt. Erinevatel planeetidel elab umbes 340 miljardit inimest. Segunemine maavälise tsivilisatsiooniga.
5076 – Universumi piiride avastamine.
5078 – Tehakse otsus minna piiride taha, 40% on selle vastu.
5079 – Maailma lõpp.



Arrow http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/kummaline/maailmakuulus-ennustaja-vanga-kolmas-maailmasoda-on-alanud.d?id=37457603
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Reede Dets 06, 2013 12:06 pm    Teema: Vasta viitega

Mida rohkem "Päike" tõuseb, ehk Vaimu abstraktne tuum läheneb inimkonnale, seda rohkem ta Valgustab seda mis tegelikult on. Kui see tuum veelgi läheneb, hakkab inimkond järjest rohkem nägema ka seda milline on inimene ise tegelikult, ikka veel - kus asub tema rõhuasetus, ikka veel ja kus peaks see asuma iseenda olemuses.
Piiblis on midagi niisugust: "Ja siis äratatakse ka kõik ülejäänud, lõpuks".

http://www.tallinnatv.eu/?id=11090
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Kaspar



Liitunud: 22 Märts 2010
Postitusi: 261

PostitusPostitatud: Esm Dets 23, 2013 10:47 pm    Teema: Vasta viitega

Inimkond võrreldes keskajaga on tõesti mingilmääral arenenud.Aga kas see areng kah nüüd niihea on?Tundub,et enamus manduvad
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kaspar



Liitunud: 22 Märts 2010
Postitusi: 261

PostitusPostitatud: Esm Dets 23, 2013 10:52 pm    Teema: Vasta viitega

Mul hakkas kripeldama,ma ei mõelnud,et tehnoloogia jne oleks vale lihtsalt inimkond muutub viletsamaks ja väetimaks ja unustatakse juured.Ah perse ma olen jälle täis ja las ta olla.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Kolm Dets 25, 2013 1:14 pm    Teema: Vasta viitega

Inimkond ei peagi elama taas keskajas, kus oli ka vaimupimedus, vaid inimene ei ole oma aju aretanud töötavaks ehk töökorda. Selle tagajärg on tupikusse jooksev tsivilisatsioon, taguotsa orjamine ja sellest sõltumine, ehk emotsioonidest ja instinktidest juhitav olend.
See on nii suure aju puhul väga ebakorrektne ja poolik olend. Antud on millega elada aga kasutatud sellest vaid 5-10% aju, on tegelikkuses häbiväärne.
Selline kasutusviis on tekitanud kasumipõhise ühiskonna, mis soosib ahnust, kuritegevust, hooramist, lagastamist, vastutustundetust ja enda planeedi hävitamist igas mõttes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Maailmas toimuv Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory