Ruumivärav :: Vaata teemat - Tegelikkus
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Tegelikkus
Mine lehele Eelmine  1, 2
 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Vaimsuse alustest
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Teis Dets 14, 2010 4:39 pm    Teema: Vasta viitega

Valgus murdub läbi prisma seitsmeks värviks ja vastupidi vaadates liituvad värvid läbi prisma valguseks. Seda, siin maailmas kättesaadavat vahendit kasutades, võiks "teekonna" algus Vaimust arusaamise suunda olla selline:

Punane on mistahes mateeria, ehk fikseeritus ja selle toimimine. Loomade ja inimese kehas väljendub selle toimimine instinktidena.

Oranz on peamiselt mateeria toimimisest-, kuid ka muude värvide toimimisest tulenev väljendumine. Loomadel ja inimesel peamiselt instinktidest tulenevad, kuid ka muudest värvidest tulenevad või/ja arenenud emotsioonid, tunded, meeleolud, kired, ego, iseloom.

Kollane on värvide ja nende sisu süsteemne käsitlemine, uurimine, rakendamine ja sellest tuleneva jõu rakendamine. Inimesel mõistus ja selle saavutused.

Roheline on energia, alates inimesele tuntud elektrist, tulest, laengutest, kiirgustest ja väljadest kuni tundmatute energiateni.

Sinine on mistahes mateeriast, seega ka kehast ja ajust mitte tulenev nägemine, kuni sellest tulenevate teadmisteni. Selline nägemine võimaldab haarata kõiki eelnevaid värve, nende tervikpilte, järgmise värvi võimalikkusi ja tajuda kõigi värvide liitunud oleku võimalikkust.

Violetne on vabanemine kõigist värvidest, kõigest, olemisest ja olemasolemisest, kuni olemise või olemasolemise taotluse ilmnemiseni, mis saab ilmneda taasolemasolemisena.

Valge on kõigi värvide üks olemine ja olematus koos. Valge on samas värvuseta, sest ei ole ju mitte ükski värv, olles samas kõigi värvide üksolemine ehk valge.



Näiteks olemasolemisest kuni olematuseni on osakeste koosnemine millegist, nende millegite koosnemine millegist, nende millegite millegite koosnemine millegist jne, kuni lõpmatuseni, kuni koosnemiseni mittemillegist, kuni mitte koosnemiseni, kuni olematuseni. Mittemiski ei koosne mittemillegist, seega pole mittemidagi olemas.
Olemasolemise taotlus on illusioon millest saab kinni hoida kuni käegakatsutava reaalsuse olemasolemiseni.

Taotlus, see illusioon ja/või ka taotleja valgest on nii vaba, et saab olla vaba ka olematusest, seega saab olla taotlus olemisest ja olemasolemisest.


Ärge nüüd püüdke selles lõpmatuses, kuid pigem võimalikkuste piiramatuses, lõplikult paika panna seda milline on Vaim, eriti veel selle lühikese kirjelduse alusel ja mis on tehtud ainult inimese loodud kirjatähestikuga ja inimesele tuntust võetud näidetega ! See oleks üliväga primitiivne, nagu lugu milles "kass arvas et kuu on ju siis juust, asub puu ladvas ja sellele saab ju siis kohe järgi ronida". Seega kõlbab minu kirjeldus ikka vaid vihjeks ja ei millegiks enamaks, vihjeks sellest, et "kuu asub puuladvast ikka väga palju kõrgemal ja veelgi kõrgemal asuvad tähed, kuigi nad paistavad jah, palju väiksemad kui kuu".
Vaim ja võimalik "olend selles, nagu Jumal", ei pea olema hoolimatu, aga "kuidas ta saaks teile kuud anda kui te peate seda juustuks. Ta ütleb parem, et kui te süüa tahate, siis ärge ronige puu otsa vaid ostke parem juust poest, sest kui mina teile päris kuu annan, siis ei jää ju maast midagi järgi. Kui te aga minust huvitute, siis õppige kõigepealt kuud mitte juustuks pidama". Ehk siis inimlikkust, ehk rõhuasetust vaid punasel ja oranzil, mitte pidama Jumalikkuseks, Vaimsuseks ja Valguseks.
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Nov 19, 2013 6:34 pm    Teema: Vasta viitega

on-aeg-argata-kollektiivsest-unenaost

Arrow http://www.telegram.ee/vaimsus/erki-kaikkonen-on-aeg-argata-kollektiivsest-unenaost-ii-osa
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
juhh



Liitunud: 1 Juun 2008
Postitusi: 93

PostitusPostitatud: Reede Aug 29, 2014 7:08 pm    Teema: Vasta viitega

Sai siin arutletud sõbraga mailma tegeliku olemuse kohta. Kas võib öelda, et kõik mida tavainimene näeb on mõttekonstruktsioon - oma/ühisenergia poolt loodud illusiuoon mida hoiab üleval vaid meie/kogukonna energia? Pmst, kas võib olla nii, et kogu meie universumit hoiab üleval kõigi meie ühisteadvus, mis võimaldab energiast panna kokku mateeria? Ja samal ajal kui mateeria tundub tavainimesele reaalsena, on tegu vaid persooni isikliku illusiooniga mis manifistseerub tänu tema teadvuse sekkumisele, mis omakorda annab impulsi ühisteadvusele?
Sellisele loogikale toetudes võiks ju ka tsakrad ja muu esimese tähelepanu väline, olla siisnse maailma kokkulepe, illusioon.
Ja lõpuks käis läbi küsimus kas me ikka sureme täielikut, või jääb meist midagi alles? Ma mõistan, et kotka antud energia võetakse tagasi suremise hetkel. Energia kuhu on põimunud meie emotsioonid ja tunded. Või siis me oleme need isi põiminud. Uute nõidade idee oli säilitada energia mida kotkas on andnud? Siit edasi tuli idee vaadata ühe valdavalt praktiseeritud õpetaja teksti. Viilma räägib inimese kolmainsuset - hing, vaim, keha. No umbes nii, et hing on muld kus läbi vaimu kasvab keha. Ehk siis vaim on igavene, hing on konkreetseks eluks anttu nagu kehagi. Kuidas seda mõista? Kas siis vaim sümboliseerib miongit informatsiooni, mis jääb igavesti mingisse lokaalsesse registrisse alles ja sealt otsustatakse kuhu uus sünd toimub? Viilma kirjelduse hing sobib küll kokku kotka antud energiaga. Aga mis see siis oleks kui niigi meie kogemuse informatsioon salvestatakse vaimuna? Mis point oleks siis säilitada kotka antud energiat?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
seesama
Site Admin


Liitunud: 25 Aug 2006
Postitusi: 755

PostitusPostitatud: Reede Aug 29, 2014 7:46 pm    Teema: Vasta viitega

Kõik oleneb kõigest, nii vaatlejast kui ka vaadeldavast, kuid ennem inimese tekkimist, mateeriana, on ikka olnud väga palju ja väga kaua ennem. Kõige taustaks on taotlus, kuid mis koosneb ka kõiges ilmnevatest taotlustest, ka inimeste taotlustest. Nii ei saa inimene ainult oma suva järgi tegelikkust tähendada, arvestamata tegelikkusega.

Suremisel võidakse inimese elus genereeritu kinni püüda teatud olendite või Jõudude poolt, võidakse seda säilitada või lasta taasilmneda kusagil, millalgi või kunagi, kuid võidakse ka mitte kinni püüda ja lasta lahustuda võimalikkuse energias, kotkas siis, nagu Don Juan rääkis.
Castaneda nõiad taotlesid ise, enese püsimist, peale siit ilmast lahkumist. Kui neil selleks Jõudu jätkus, siis nad püsivad, kui ei siis ei püsi.
_________________
"Minu öeldu on vaid vihje, kuni sellele leidub reaalne vaste elus ja iseendas !!!"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Vaimsuse alustest Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory