Ruumivärav :: Vaata teemat - Teaduse võimalused
   
[ home ] :: [ submit ] :: [ site database ] :: [ forums ] :: [ register ]
 

 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse
Teaduse võimalused

 
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Teadusest
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
vaatleja
Site Admin


Liitunud: 26 Aug 2006
Postitusi: 2280

PostitusPostitatud: Teis Nov 19, 2013 6:38 pm    Teema: Teaduse võimalused Vasta viitega

Teadus võimaldab oma ninaotsast kaugemale vaatamist.

Arrow http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=N-fe9TkeItc
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
sombra



Liitunud: 29 Aug 2006
Postitusi: 172

PostitusPostitatud: Nelj Jan 15, 2015 11:40 am    Teema: Vasta viitega

Teadus ulatab käe sensitiivsusele!

Lugeja kiri 15. jaanuari 2015 a Postimehes

kirjutab Väino Rajangu - professor, teaduste doktor, insener

Kõik selgeltnägijad ei ole sarlatanid

"Postimehes (30.12.2014) ilmus Toomas Randlo artikkel "Sarlatanide pidupäevad", mille autor kutsus inimesi üles skeptiliselt suhtuma iga nn kõiketeadja väidetesse ja õpetustesse ning mitte elama oma elu nende järgi. Ta pidas artiklis silmas selgeltnägijaid, astrolooge, nõidasid ja posijaid.
Oponeerin Toomas Randlole, kes väidab, et "Maailmas on uuritud paljude sensitiivide võimeid ning kontrollitud keskkonnas pole keegi suutnud nende olemasolu tõestada". Selle lause esimese poolega tuleb nõustuda, kuid mitte kuidagi ei saa nõustuda lause teise poolega, sest vastupidised näiteid on laiast maailmast küllaga ja ka väikses Eestiski olemas.
Eestis olen kokku puutunud ühe ekstrasensiga - Lille Lindmäega, kes on 1990. aastal Moskvas NSV Liidu tervishoiuministeeriumi ekstrasensoorika koolis läbinud ülipõhjaliku kontrolli ja saanud vastava tööloa. Võibolla on selliseid kontrollitud erivõimetega inimesi Eestis veel, kuid mul pole vastavat informatsiooni. Lille Lindmäe esitab oma raamatus "Iidsete teadmistega õnnistatud" fotode seeriaid, mis näitavad biovälja mõju erinevatele inimestele. Fotode seeriast on näha, kuidas ekstrasensi tegevuse tulemusena muutub ravitava sõrmeotsa ümber olev väli. Fotode seeria kinnitab välja olemasolu ja selle mõjutamise võimalusi, kuid teadus pole siiani suutnud täpselt ära defineerida selle välja olemust, selle mõju iseärasusi ja muid sellega seonduvaid protsesse.
See ei ole ekstrasensside süü, vaid näitab hoopiski nähtuse uurimise oskamatust. Meditsiin, füüsika, bioloogia, informaatika ja teiste alade teadlased küll püüavad bioväljale ja sellega seonduvatele keerulistele probleemidele teaduslikku seletust leida. Ülalkirjeldatud fotode seeriaid vaadeldes võib tuua paralleeli Marie ja Pierre Curie radioaktiivsuse avastamise looga, kus algul märgati mingi välja mõju, kuid radioaktiivsuse mõistmiseni jõuti alles aastate pärast. Olen veendunud, et tulevikus antakse biovälja teadusliku lahtimõtestamise eest Nobeli preemia. Toomas Randlo väidab, et seni kuni ükski sensitiiv pole oma võimeid tõestanud, pole põhjust neid uskuda. Soovitan tal vaadata neid ekstrasensi fotode seeriaidki, et saada kinnitust erilistest võimetest. Aastaid tagasi oli meie ühiskonna ametlikes ringkondades suhtumine nõelravisse ja nõelravijatesse samasugune nagu Randlo artiklis kõikidesse eriliste võimetega inimestesse. Praegu tunnistab nõelravi kasulikkust ametlik teaduspõhine meditsiin ja neid protseduure viiakse läbi paljudes meditsiinikeskustes.
Teadus pole suutnud seni veel homöopaatiagi mõju mõista, kuid sellele vaatamata on heade ravitulemuste tõttu homöopaatilised preparaadid maailmas laialdaselt kasutusel. Televisioonis on näidatud Inglise kuninganna Elisabethigi, kes võtab kodust lahkudes alati kaasa oma homöopaatiakohvrikese.
Selle asemel, et kõik eriliste võimetega inimesed hukka mõista, tuleks hoopis uurida, kes on tõeliste võimetega ning kes nimetab end tegijaks, kuid võimed tegelikult puuduvad või on need väga nõrgad."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ruumivärav -> Teadusest Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Web Hosting Directory